Reklama:

Operacja na kręgosłup szyjny... (38)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
19-12-2013, 08:41:03

Cześć, cała przyjemność po mojej stronie :)
Lepiej że jesteśmy po niż przed, a ja jeszcze się ciesze że nie musiałem czekać bo wtedy umarł bym ze strachu :)
Pozdrawiam Paweł
Początkująca
23-12-2013, 05:48:09

Cześć...
No dokładnie że lepiej być po...niż przed! Chociaż w moim przypadku nacierpiałam się wieleee... po operacji, ale jest lepiej, już lepiej.
Z okazji Świąt chciałam złożyć najserdeczniejsze życzenia...
zdrowia bo ono najważniejsze, radości , samych słonecznych dni w życiu, spełnienia marzeń oraz sukcesów w pracy zawodowej i życiu osobistym .
Pozdrawiam serdecznie Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
29-12-2013, 13:35:01

Witam,
Po długich za i przeciw i rehabilitacji kręgosłupa szyjnego przez około 2 lata myślę, że wyczerpałam wszelkie dostępne metody, techniki i środki zdecydowałam się na zabieg. został on przeprowadzony cytuję dyscetktomia C5/C6 i C6/C7 z dostepu przedniego, stabilizacja przestrzenna cage Cornerstone PEEK Medtronic, prze około 2 tygodnie po operacji czułam się "dobrze" typowe dolegliwości pooperacyjne - potylica, barki, gardło,ale to już przeszłość bo od 3 dni doszły nowe czyli - ból rąk szczególnie w nocy, drętwienie połowy twarzy łącznie z okiem, bóle głowy - nie wiem czy to jest normalne po zabiegu.
GOŚCIU jak długo cierpiałaś po i czy były to coraz nowe dolegliwości? Pozdrawiam nowa" szyjka"
Początkująca
29-12-2013, 18:57:08

Witaj Basiu...
Powiem Ci tak...myslę że to jest bardzo ,,świeży stan po operacji'' i z pewnością musisz siebie obserwować i przede wszystkim wypoczywać ! Nie możesz też nerwowo reagować na takie dolegliwości... i zadawać sobie już pytanie ...czy to było potrzebne...? Nie wiem jakie miałaś dolegliwości przed operacją ...? Czy te które masz obecnie pojawiły się po raz pierwszy? Czy czasem nie masz dyskopatii wielopoziomowej ? ja właśnie taką mam i teraz po operacji ( 2 poziomy tak jak u Ciebie) nasiliły się mi objawy drętwienia twarzy... ale trzeba czasu! bo czas dla nas jest jedynym sprzymierzeńcem i sama na własnym przykładzie to zrozumiałam. Ja przez prawie 2 tygodnie od operacji czułam się dobrze, potem było juz tylko gorzej ....włącznie z drętwieniem lewej ręki które występuje przez cały dzień. W chwili obecnej mam dość sporo lekarstw na regenerację uszkodzonych nerwów i uważam, że mi pomagają i jest teraz lepiej! Będzie lepiej ...zobaczysz tylko potrzeba czasu.
Jeżeli masz jakieś pytania to proszę pytaj...
Pozdrawiam Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
Początkująca
30-12-2013, 12:36:55

Witaj Beniu , oczywiście, iż jest u mnie dyskopatia wielopoziomowa. Dzięki za słowa otuchy jak dobrze jest być rozumianym. Na pewno zbyt nerwowo zareagowałam na te dolegliwości łącznie z myślami o nieudanym zabiegu ale te dolegliwości wystąpiły u mnie po raz pierwszy nie licząc koszmarnej dzisiejszej nocy - ratowałam się aż 4 Zaldiarami i Tramalem nic, bolało jak za dawnych czasów - po prostu wykręcało mi dłonie i przedramiona a do tego nie mogłam się położyć na plecach, które w moim odczuciu miały ze 100 stopni tak paliło. Jak długo jesteś po operacji i jakie masz leki na regenerację uszkodzonych nerwów. Zawsze byłam optymistką i nadal ją jestem po mimo wszystko- MUSI BYĆ DOBRZE
Pozdrawiam Basia
Tego wypoczywania to już mam po dziurki w nosie wszyscy się ze mną cackają to nie, to nie - to co?
BUZIAKI I TAK SIĘ NIE DAM
Początkująca
31-12-2013, 04:11:17

Cześć Basiu
No bardzo się cieszę, że takim optymizmem powiało... Ja również miałam doła i wielkie rozczarowanie ...że mi dokucza, że piecze jak cholera i do tego ogień i pieczenie w miejscu wstawienia implantów... Na 26 grudnia było 3 m-ce od operacji i nadal mi lekarz mówi, że to wszystko jest świeże ... a u Ciebie to już w ogóle Basiu. Na ranę pooperacyjną polecam Ci laser( super efekty-ok 20 zabiegów) już załatwiaj ...i miałam jeszcze jonoforezę z jodkiem potasu 2% na zmiękczenie rany i zeby mnie tak nie ,,ciągło''.
Jeżeli chodzi o leki na regenerację nerwów to : Benfogamma -zażywać ja trzeba długo ok 6-m-cy ale pomaga. Na pieczenie od neurologa mam Neurontin 100(ten leki dostałam 2 m-ce po operacji-pomaga!). Wcześniej jeszcze neurochirurg przepisał mi steryd, który mi nie pomógł. Mam nadzieję że masz dobrą poduszkę ortopedyczną...
Pozytywne nastawienie to juz sukces, a ono nam jest potrzebne jak powietrze
Trzym się dzielnie, bo będzie lepiej tylko trzeba czasu !!!
Serdeczności, wytrwałości , wiary, optymizmu i dni i nocy bez bólu życzę Ci w Nowym 2014 Roku !
Serdecznie pozdrawiam Benia
Początkująca
31-12-2013, 17:25:10

Cześć Beniu DOBRA DUSZKO
Nawet nie wiesz ile otuchy we mnie po tym co czytam.
Ale nie będę się na ten temat dzisiaj rozpisywała.
Życzę TOBIE, SOBIE i wszystkim zbolałym "SZYJKOM"
aby wraz z ostatnią kartką kalendarza zostały zerwane, zapomniane i przekreślone dni bólowe a Nowy Rok był pełen nocy z kolorowymi snami i beztroskimi porankami.
Pozdrawiam pozytywnie Basia
Początkująca
06-01-2014, 19:36:02

Witaj Basiu w Nowym Roku
Dziekuję za życzenia. Mam nadzieję że u Ciebie jest juz lepiej? Za tydzień będziesz miała dopiero 1-m-c od operacji ,,świeżynko''. Mnie już na starym roku dopadło zapalenie oskrzeli i nie może mi przejść a do sterty leków które codziennie zażywam doszły kolejne... Żeby był śnieg i deko mrozu to z pewnością samopoczucie też byłoby lepsze!
Jak się obecnie czujesz? Pamiętaj zadbaj o swoją ranę pooperacyjną ! Zobaczysz że z każdym tygodniem będzie lepiej:) . Dziękuję za to przemiłe określenie...dobra duszko... Moje znajome ze szpitala mówią do mnie tak samo... coś w tym jest :)
Trzym się ciepło i bądż dzielna !
Serdecznie pozdrawiam Benia
Początkująca
08-01-2014, 01:28:15

Hej,z jaką to lekkością piszesz "dopiero 1-m-c od operacji,,świeżynko' " a mnie się zdaje, że to już miesiąc. Co dzień to nowe sensacje raz boli to, raz to drętwieje - kiedy wreszcie przestanie.
Rana pooperacyjna bardzo dobrze wygląda a to za sprawą lampy bioptron, która naświetlałam trzy razy dziennie, naciągania i masowania wzdłuż rany po zdjęciu szwów a jak teraz doszedł Cepan to już oby tak szybko zregenerowała się cała reszta.
A na regenerację nerwów polecam URYDYNOX.
Żebym tak jeszcze mogła w nocy spać nie budzona przez ból to by było ale już niedługo tak będzie bo muuuusi tak być.
Kuruj się z tego zapalenia bo są inne priorytety do wyleczenia.
Pozdrawiam sypiąc śniegiem Basia
Początkująca
08-01-2014, 18:21:48

Witaj Basiu
Basiu piszę tak ponieważ sama i to naprawdę niedawno myślałam zapewne tak samo jak Ty. Po wizycie u mojego neurochirurga (a miałam ją 4 tygodnie po-prywatnie ponieważ moje dolegliwości sprzed operacji wróciły i strach mnie paraliżował)usłyszałam to samo...następną wizytę miałam 2 m-ce po...i nadal byłam ,,świeżynką'' i oczywiście to stwierdzenie...trzeba czasu!!! i wiem że tak jest. Gdzie miałaś robiona operację ? Kiedy masz wizytę kontrolną ?
Dzisiaj miałam MRI kręgosłupa...wynik za tydzień, zobaczymy...
Cieszę się że Twoja rana wygląda dobrze...
Widzę że ze snem masz takie same problemy jak ja miałam... Ok godz.1 w nocy było już po spaniu bo budził mnie ból i drętwienie i siedziałam wtedy i rozmyślałam a potem zaczęłam wykonywać drobne czynności w domu ... i to też minęło ale z czasem...
Dzękuję za dobre słowo i z zapaleniem walczę ale jakoś ciężko to idzie...
Czekam kiedy ten śnieg, którym z serdecznością sypiesz spadnie u nas
Cieszę się że w Tobie tyle optymizmu i zaparcia... super
Życzę Ci wszystkiego naj...
Pozdrawiam Benia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: