Reklama:

Operacja na kręgosłup szyjny... (38)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-08-2013, 09:38:10

Witam wszystkich bardzo serdecznie
Pocieszenie- ???tak jest nas wielu. Trafiłam na Wasze forum szukając w internecie wszystkich możliwych informacji na temat operacji na kręgosłupie szyjnym. Poczytałam wiele wypowiedzi i są one bardzo różne, ale w 85% jest w nich optymizm. Mam 40 lat i wyznaczony termin na operację w Krakowie na Botanicznej. No cóż ...boję się jak cholera . Pytań które są dla mnie bez odpowiedzi na dzisjaj jest wiele, ponieważ każdy ma inny organizm i inaczej reaguje( a dodam że mam pecha w życiu i tego się boję). Zadaję sobie wciąż pytanie:
Co zrobię jeśli będzie po operacji gorzej?
Cieszę się że znalazłam to forum, ponieważ są tu ludzi z całej Polski z różnymi doświadczeniami, a właśnie doświadczenia w tej chorobie są najważniejsze i to że chcecie się nimi z innymi wymieniać .
Niemniej jednak mam cały czas wątpliwość i oczywiście wielki strach przed operacją ...!!!
Jeśli mogę prosić kogoś o informację jak sprawuje się szyjka po operacji przy pracy ,,biurowej''. Czy wymuszona pozycja z głową pochyloną w przód doskwiera?
No boję się jak cholerka ...
Pozdrawiam Was serdecznie z południa ...
Wtajemniczona
08-08-2013, 13:32:03

witaj becia_40,
na ten temat jest już obszerny wątek. zadaj to pytanie na wątku DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,875,44978,0,dyskopatia-kregoslupa-szyjnego-a-operacja
znajdziesz tu wiele informacji na temat: operacji i rehabilitacji i nie tylko. chociaż i tak decyzja należy tylko do Ciebie ;)
pozdrawiam :)
Początkująca
08-08-2013, 13:46:25

szyjka_74 dziękuję za informację :) POzdrawiam
Początkująca
14-08-2013, 08:49:20

Witam serdecznie...
Macie racje z tymi babciami i naszymi rodzicami- oni są z innego materiału:).
Moja babcia ma 87 lat i jeszcze 2 lata temu śmigała na rowerze a mi mówi tak:,, za mało pracujecie tylko komputer i komputer a jecie byle co a nie to co ziemia daje'' i myślę że chyba coś w tym jest.
Zresztą z tego co obserwuję problemy z kręgosłupem i to różnego rodzaju mają coraz to młodsze osoby.
Pozdrawiam Bernadeta
Początkująca
06-09-2013, 14:44:55

Witam drogie "szyjki". Za miesiąc mam operację na C5,6,7 w Konstancinie.Cały czas mam sztywność szyi jestem na ketonalu. OKROPNIE się boję , ma mnie operować Dr Baranowski, ale operatorem ma być jakiś lekarz o obco brzmiącym nazwisku, czy może ktoś był przez nich operowany i czy wszystko było w porządku? Ten stres mnie wykańcza psychicznie, a nerwobóle opanowywują całe plecy. Proszę o odpowiedź i ciepło dziękuję . Pozdrawiam:)
Początkująca
07-09-2013, 06:57:52

Witam gorąco wszystkie" szyjki " te przed i po.Moja operacja będzie za około 2 tygodnie może wcześniej bo kwalifikuję się na cito mam Mielopatie szyjną jestem podłamana i bardzo osłabiona mało że ból,drętwienie to jeszcze zmagam się z anginą.Mieszkam w Rzeszowie i tutaj będę miała operacje choć wątpliwości mam wiele każdy mówi co innego i to mnie przeraża.Zaglądam i czytam odpowiedzi na tym forum i to pomaga mi przetrwać ten ciężki czas.Pozdrawiam z Podkarpacia
Początkująca
01-12-2013, 16:51:53

Witam wszystkich ,jestem nowa na forum ,ale z problemami kręgów szyjnych i lędźwiowych zmagam się od dawna.jak większość ból,sztywnienie,drętwienie,zawroty,nudności a i wymioty.Czytam wszystko co w tym temacie i coraz bardziej się boję.I tak w tych wszystkich przypadkach kończy się operacją a efekty różne ?:( Powiedzcie proszę czy ktoś próbował tego leku(poniższy link). Ja zażywam od 1,5 tyg i czuje poprawę.jeżeli ktoś zna proszę o opinię
Początkujący
09-12-2013, 15:55:42

Witaj Becia, mineło już 18 miesięcy odkąd miałem robiona operację kręgosłupa szyjnego, kiedy lekarze zobaczyli moje zdjęcia z rezonansu byli w szoku, zgodnie zakrzyczeli że jestem pacjętem po wypadku choć zadnego wypadku nie miałem, sytuacja była naprawde poważna choć dziś mówie o tym z uśmiechem, w moim przypadku dysk uszkodził rdzeń kręgowy. To wszystko działo się tak szybko że nie miałem nawet czasu by się zastanawiać czy bać, mnie operowano w kostancinie, cała procedura trwała 5 dni, w poniedziałek przyjęty we wtorek pp południu oeracja, w środe kazano mi wstać w sobotę byłem już w domu, jedyna pamiątka to mała zanikająca blizna na szyi i blacha w szyi, jak mówie dziś juz jest 18 miesięcy po operacji, prcuje normalnie, żyje normalnie, głowa ruszam prawie normalnie powiedzmy że jest to 95 % tego co było wcześniej, pewnie że teraz siedze przed moitorem bardziej wyprostowany ale nie dlatego że nie moge inaczej tylko z obawy by nie doprowadzić się do takiej sytuacji jak przed. Kiedyś myśl o opercji na kregosłupie mnie przerażała dziś wiem że strach ma wielkie oczy :)
Pozdrawiam i trzymam kciuki
ps. Jeśli chesz pytaj
Paweł
Początkujący
10-12-2013, 08:46:21

Witaj Reni, Ja też jestem po operacji "szyjki" w Kostancinie u doktora Baranowskiego,to dziwnie brzmiące nazwisko to podejrzewam dr Albarazi :) bądż spokojna trafiłaś w najlepsze ręce, choć dziś już pewnie jesteś dawno po i wracasz do zdrowia Pozdrawiam Paweł
Początkująca
10-12-2013, 16:54:22

Witaj Pawle...
Ja operację miałam 26.09 czyli już a może dopiero 2,5 m-ca temu. Niestety miałam trochę komplikacji w postaci porażenia nerwu krtaniowego dolnego i z niedogodnościami borykam się do dzisiaj...ale idzie ku lepszemu.
Chciałam zapytać jak u Ciebie było z rehabilitacją ? jakieś sanatorium?, szpital rehabilitacyjny?itd...? Czy i ewentualnie jak długo miałeś drętwienie i pieczenie karku i łopatki sprzed operacji???
Pozdrawiam Benia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: