Reklama:

Nowe metody leczenia Parkinsona (35)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
30-04-2015, 08:19:43

Wiecie coś o metodzie gamma knife? Słyszałam, że NFZ refunduje u nich zabiegi, podobno ta metoda może skutecznie wyleczyć parkinsona.
Początkująca
08-06-2015, 11:39:09

Możesz spokojnie zadzwonić do kliniki w Warszawie to ci odpowiedzą szczegółowo na pytania. Oni tam pracują od 8 do 20 to bez problemu można się skontaktować czy umówić na wizytę.
gość
10-07-2015, 13:25:23

Moja mama jest miesiąc po wszczepieniu DBS. Teraz leży w szpitalu dla ustawienia natężenia impulsów i popadła trochę w panikę i przygnębienie, bo leży już 5 dni i nie widać poprawy. czy długo trwa ustawianie natężenia?
Początkujący
10-07-2015, 17:01:28

To zależy od pacjenta i doświadczenia lekarza. Nie napisałaś(eś) czy mama miała wszczepiony DBS jedno czy dwustronny. W lutym byłem na regulacji i mój pobyt trwał tydzień i jeszcze nie ustalono do końca parametrów stymulacji. Mama dostanie możliwość regulacji poziomu stymulacji w ograniczonym zakresie. Życzę mamie zdrowia i dużo cierpliwości w walce z Parkinsonem.
Grzegorz
gość
13-07-2015, 18:50:18

Panie Grzegorzu. Dziękuję za słowa wsparcia. Mama jest już w szpitalu ponad tydzień(od 6.07) na ustawieniu baterii. Ma wszczepiony dwustronny DBS, ale zdecydowanie lewa strona jest gorsza. Po kilku nieudanych próbach lekarz włączył w piątek tylko prawą baterię, żeby działała na lewą stronę organizmu. Od tamtej pory mama mówi, że czuje się lepiej, ale jeszcze lekarz nie chce jej wypuścić do domu. Cieszę się, że u Pana idzie do przodu ustawianie parametrów i że, mam nadzieję, jest coraz lepiej. Pozdrawiam - Monika.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Obrzęk mózgu
Witam mój tata 11 dni temu miał wypadek, upadł bezwładnie na czoło, pierwsza tomografia stłuczenie mózgu, krwiak w okolicy czoła i prawej skroni, większe zagrożenie krwiak czołowy który się nie powiększył po trzeciej dobie, z tego powodu konieczność operacji wstrzymano, krwiak na prawej stronie uległ powiększeniu, obecny obrzęk prawej skroni. W tym czasie tato budził się niestety znacznie pobudzony agresywny leczenie głównie mannitol, leki odbarczajace, 10 doba gdzie zapewniano nas że wszystko co najgorsze za nami, stan taty drastycznie się pogorszył obrzęk pojawił się również na lewej stronie, aby uniknąć problemów z oddychaniem podłączony został respirator, lekarze za dużo nie mówią a jak słyszę że przecież żyje to ręce opadają mamy dalej czekać, proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd takie pogorszenie co tam może się dziać w tej głowie że zmiany obrzęku uległy pogorszeniu może zostało coś przeoczone, jakie rokowania w takiej sytuacji czy jest szansa że tata z tego wyjdzie czy już tylko możemy modlić się o cud
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: