Reklama:

Nowe metody leczenia Parkinsona (35)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
30-04-2015, 08:19:43

Wiecie coś o metodzie gamma knife? Słyszałam, że NFZ refunduje u nich zabiegi, podobno ta metoda może skutecznie wyleczyć parkinsona.
Początkująca
08-06-2015, 11:39:09

Możesz spokojnie zadzwonić do kliniki w Warszawie to ci odpowiedzą szczegółowo na pytania. Oni tam pracują od 8 do 20 to bez problemu można się skontaktować czy umówić na wizytę.
gość
10-07-2015, 13:25:23

Moja mama jest miesiąc po wszczepieniu DBS. Teraz leży w szpitalu dla ustawienia natężenia impulsów i popadła trochę w panikę i przygnębienie, bo leży już 5 dni i nie widać poprawy. czy długo trwa ustawianie natężenia?
Początkujący
10-07-2015, 17:01:28

To zależy od pacjenta i doświadczenia lekarza. Nie napisałaś(eś) czy mama miała wszczepiony DBS jedno czy dwustronny. W lutym byłem na regulacji i mój pobyt trwał tydzień i jeszcze nie ustalono do końca parametrów stymulacji. Mama dostanie możliwość regulacji poziomu stymulacji w ograniczonym zakresie. Życzę mamie zdrowia i dużo cierpliwości w walce z Parkinsonem.
Grzegorz
gość
13-07-2015, 18:50:18

Panie Grzegorzu. Dziękuję za słowa wsparcia. Mama jest już w szpitalu ponad tydzień(od 6.07) na ustawieniu baterii. Ma wszczepiony dwustronny DBS, ale zdecydowanie lewa strona jest gorsza. Po kilku nieudanych próbach lekarz włączył w piątek tylko prawą baterię, żeby działała na lewą stronę organizmu. Od tamtej pory mama mówi, że czuje się lepiej, ale jeszcze lekarz nie chce jej wypuścić do domu. Cieszę się, że u Pana idzie do przodu ustawianie parametrów i że, mam nadzieję, jest coraz lepiej. Pozdrawiam - Monika.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: