Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
29-03-2014, 12:00:16

Cześć wszystkim u mnie po japońsku jako tako ale tragedii nie ma,plan na najbliższe dni konsultacja u neurochirurga i rozpoczęcie indywidualnej rechabilitacji bo na nfz to wiemy co stosują i kiedy.Dzięki Szyjce znalazłem forum gdzie udziela profesjonalnych porad Fizjoterapeuta z Warszawy,opisałem mu cały swój przypadek i ten jego ostatni fragment postu zmobilizował mnie do rozpoczęcia rehabilitacji,oczywiście odnoszą się do mojego przypadku.
" Proszę przy tym pamiętać, że operacja nie daje gwarancji zmniejszenia bólu szyi i karku. Najlepiej leczy ból promieniujący i uciski rdzenia, korzeni. Bóle lokalne pozostają praktycznie zawsze (mniejsze, lub większe). Są również inne odległe powikłania. Dlatego jesteśmy zwolennikami wypróbowania wszelkich środków przed położeniem się na stół.
Mam nadzieję, że udało mi się nieco wyjaśnić :)
Wtajemniczona
29-03-2014, 12:43:25

Dino, jeśli możesz wyślij mi na priv link do tego forum.
Kasia
gość
29-03-2014, 16:12:18

Dokładnie , podejście do problemu takie samo jak moje :) oczywiście jest to każdego indywidualna sprawa ;)
Wtajemniczona
29-03-2014, 16:22:31

Kasiu Kabernet ja używam tych plastrów, że względu na możliwość bliznowacenia. Plastry są ok. Zdjęcia blizny w galerii.
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
29-03-2014, 18:55:22

Aniu ładnie zagojona blizna. Pierwszy raz w sumie widzę, ale byłam pewna, że cięcie robią niżej. Powiedz jak szybko po zabiegu zaczęłaś stosować plastry i jak stosujesz ??
Wtajemniczona
29-03-2014, 19:45:32

Dyskobolko Aniu dziękuję. Właśnie, a kiedy zaczęłaś je stosować?
Początkująca
29-03-2014, 21:49:29

Beciu... jak okrutnie los Ciebie doświadcza... żadne słowa nie są w stanie ukoić bólu, a czas jedynie go złagodzi...
moje najszczersze kondolencje...
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
29-03-2014, 22:29:49

Dziewczyny
plastry zaczęłam naklejać 2 tygodnie po operacji, najczęściej na noc.
Opakowanie starcza na ok. 4 miesiące. W bliznę wcieram również no scar. Przez ok. miesiąc używałam lampy bioptron, rana nie goiła się jak należy przez szwy " rozpuszczalne". Szwy wyciągałam przez ok. 5 tygodni.
Moja blizna wyglądała fatalnie, doktor nie dość, że nie trafił w zmarszczkę i przejechał skalpelem na skos, to jeszcze nierówno skleił skórę. Teraz blizna wygląda nieźle.
Ale najważniejsze, że implant działa bez zarzutu
Pozdrawiam
Wtajemniczona
30-03-2014, 07:24:20

Aniu, dziękuję. Kupię sobie też te plastry.
Czy to możliwe żebym ja w gardle czuła właśnie te rozpuszczalne szwy? Cały czas mi tam coś przeszkadza.
Ach i jeszcze pytanie: czy ktoś wie czy gdzieś w Warszawie można wypożyczyć tą lampę bioptron?
Słoneczna niedzielnego. Jadę dzisiaj na spacer do Łazienek i mecz syna. Jak się spotkam z ludźmi, to mi dobrze zrobi :)
Wtajemniczona
30-03-2014, 09:25:21

Kasiu
to na pewno nie szwy, bo tchawicę i gardło miałaś przesuwane nie przecinane.
Uczucie przeszkadzania może być spowodowane obrzękiem pooperacyjnym, uszkodzeniem nerwów.
Jeżeli chorujesz na tarczycę to możliwe jest też zaostrzenie choroby.
Mi około 6 tyg. po operacji zaczęło przeszkadzać dławienie w gardle i doktor operujący zlecił badania tarczycy. Wyszło, że mam jatrogenne autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.... takie powikłanie operacji, nie wiem czy to rzadkie, ale warto sobie sprawdzić tsh.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: