Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-03-2014, 11:47:28

Boże, trzy dni?????Mam dreszcze na samą myśl, to przerażająco długi czas
Wtajemniczony
07-03-2014, 11:51:23

Towro to ja takie same objawy prawie mam we wtorek mam Mri to się okaże,a o Opolu dużo dobrego słyszałem i o tym doktorze,samo to że ci ruchomy plus sztywny wstawili a o tym nie słyszałem.
Początkujący
07-03-2014, 11:52:18

A po co masz leżeć dłużej? Dostajesz zalecenia, by się oszczędzać i nie kręcić głową. Ot cała filozofia.
Poczytaj o opolskiej neurochirurgii, która jako jedna z pierwszych w Polsce zastosowała np. implant ruchomy.
http://www.youtube.com/watch?v=ENU4nCr3tzs
Początkujący
07-03-2014, 11:58:19

dino73 2014-03-07 12:51:23 Towro to ja takie same objawy prawie mam we wtorek mam Mri to się okaże,a o Opolu dużo dobrego słyszałem i o tym doktorze,samo to że ci ruchomy plus sztywny wstawili a o tym nie słyszałem.
Czytałem, że jak mam osteofity, to niekoniecznie ruchoma się nadaje, stąd cage. U mnie to właściwie na trzech poziomach by mogli (tak mówił lekarz), ale na C6-C7 jeszcze nic nie uciskalo :) Więc podczas operacji zdecydowali że chyba nie ma potrzeby na razie, choć niczego nie wykluczam.
Mi wyszły cechy dyskopatii szyjnej w rezonansie piersiowym (z rtg szyjnego nic nie wyszło, w rtg piersiowym lekka skolioza, stąd skierowanie na rezonans przez ortopedę).
U mnie nie było objawu, który wiele osób ma, czyli drętwienia i mrowienia w dłoniach. Bardziej osłabiona prawa strona (bark, ramię do łokcia, kark i nerwoból między łopatką a kręgosłupem).
Początkująca
07-03-2014, 12:02:27

kobialka49 2014-03-07 12:34
A propos szpitala-teoretycznie to możesz wyjść, ale praktycznie to nie wierzę, że będąc tam miałabym śmiałość a nawet siły robić takie cyrki, gdyby np.kazali mi leżeć a ja wyłabym z bólu, a zarazem wiem jakbym wariowała więc nie chcę w ogóle się tam znaleść. Poza tym szpital gdy się wypiszesz na żądanie, już cię w razie problemów tam nie przyjmie na oddział, więc mają cię w garści gorzej niż w więzieniu-wypisy na żądanie to mrzonki.
kobiałka - wydaje mi się, że niedostatecznie wczytałaś się w nasze teksty do Ciebie kierowane i dlatego dla przypomnienia przytaczam TYLKO FRAGMENT bardzo mądrego i pomocnego dla Ciebie postu doświadczonej na wielu "płaszczyznach" zdrowotnych Zosi.
Namawiam Cię na przeczytanie go w całości jeszcze raz, dla własnego dobra.
hamer
jak tu wszyscy zgodnie piszemy- nie masz jeszcze pelnej diagnostyki i rozpoznania a dopiero to jest podstawa do podjęcia kierunku leczenia.
wizja szpitala może cie wcale nie dotyczyc i rozważanie tego teraz jest bezzasadne.
Skorzystaj z tych wszystkich cennych rad danych Ci od serca z doświadczeń życiowych innych Osób.
Pozdrawiam anTosia
Początkująca
07-03-2014, 12:03:05

U mnie cała prawa strona osłabiona i zimna ale znowu bez mrowień i drętwień (nigdy ich nie miałam). Nie wiadomo co gorsze...Na rtg wyszło zwężenie między krążkami C5/C6 (co to może oznaczać???() oraz lordoza szyjna plus osteofity i cechy spondylozy szyjnej a także zmiany zwyrodnieniowe w stawach unkowertebralnych-czarna magia dla mnie, ale ciekawe czy tomograf może tylko coś złego do tego dodać.....
Wtajemniczony
07-03-2014, 12:20:47

Jak juz na rtg jest zwężenie przestrzeni międzykręgowej to mógł krążek wypaść uwypuklić się itp Osterofity powstają gdy jest stan zapalny to taka obrona kości które aby nie drażnić chorego dysku próbują się zrosnąć,w stawach też masz zmianyto są stawy w tylnej części kręgów szyjnych.Moim nie fachowym zdanie twoje rtg już jest kiepskie i na jego podstawie można przypuszczać dyskopatie.Jeszcze raz napisze rób Mri TK jest dobre do kości a nie do tkanek miękkich .Jeżeli lekarze zaleciliby operacje to prosisz o dawki benzodiazepin relanium itp
I przeżyjesz pobyt w szpitalu ewentualna operacje a nawet najazd Putina re leki są właśnie dla nerwicowców po nich ci wszystko wisi.
Początkujący
07-03-2014, 12:20:54

Upraszam jednak o wsparcie w kwestii basenu opisane parę postów wyżej :)
A co do samej operacji, to pamiętam tylko wyjazd na salę operacyjną, rozebranie się do naga na stół, pamiętam maseczkę na twarzą i stwierdzenie "zaczynamy" :) A potem się obudziłem i miałem straszne dreszcze. I tyle było operacji... Niestety do momentu, kiedy następnego dnia zrobiono mi rtg, nie wiedziałem czy mam ruchomo czy sztywno :) A wyszły obie opcje :)
Wtajemniczony
07-03-2014, 12:32:41

Mi tam nawet operacje się podobały miałem dwie po locie z rusztowania w przeciągu 12g,Odjazd nie samowity a jakie fajne leki przeciw bólowe później do wszystkich się uśmiechałem
Tomwro a twoja praca na czym polegała ,fizyczna,umysłowa co się mogło przyczynić do dyskopatii u ciebie.
Początkujący
07-03-2014, 12:40:24

Praca przed komputerem i generalnie - jak podejrzewam - zła postawa.
Rehabilitant zalecił pracę przed kompem na piłce rehabilitacyjnej / gimnastycznej. Krótko mówiąc siedzę na piłeczce. Nie powiem jak to wygląda... :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: