Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-08-2007, 10:48:00

Aniu mój mąż też przechyla głowę na boki jak chce mu dać jeść albo pić to zabiera głowę (wtedy okładam go poduszkami) a od 2 dni zaczeła mu drżeć głowa rehab. mówi że to odmóżdzenie i kazała mi kupić Vitaminum compositum B (B1, B2,B6 wit. PP) podobno to na mózg. I też się napina aż ma załzawione oczy jak do płaczu - nie mam pojecia czy do dobrze - do mnie przyjeżdza tylko lekarz rodzinny (jak zadrzwonie) a on nie ma pojecia o takim stanie. Robie wszystko co w mojej mocy i na ile się znam nie wiem czy to dobrze czy źle. Fajnie że jest to forum bo chciaż mozna coś podpytać. Lekarz powiedział mi żebym nie dawała mu zup melcznych bo mleko szkodzi robią się jakies osady tylko przetworzone rzeczy juz sama niewiem a on lubi mleko ale jak ma to mu szkodzić a wy dajecie mleko i co mówią lekarze.? Ula
Forumowiczka
03-08-2007, 12:00:00

Ulu, mój mąż jak miał załzawione oczy to było na sikanie - jak miał zapalenie chyba pęcherza lub na wypróżnienie jak miał zatwardzenie i ciężko się mu robiło. A głowę to chyba "ciągnie" spastycznie. Jesli chodzi o mleko - to wiedzę że w ZOLu jest codziennie zupa mleczna i w szpitalu też dawali. Mleko ma dużo białka, które jest niezbędne do produkcji nowych komórek (ważne przy odlezynach), więc wydaje mi się że należy podawać. A jeśli się nie podaje mleka to trzebeba dawać inne przewtory mleczne typu jogurt ser serki itp. Ulu jeśli twój mąż lubiłmleko i nie ma problemów żołądkowych to ja bym podawałą, oczywiście też nie przesadzać, jak ze wszystkim.
[addsig]
Aniaiania
gość
03-08-2007, 12:17:00

Witam, Ulu jesli twojemu męzowi smakuje mleko to dawaj jak najbardziej.Mój tata nie jadl kiedys duzo nabialu, a teraz w tym stanie wrecz uwielbia jogurty itp.Moze byc tak tez ze organizm domaga sie wapnia .Ludzie którzy maja dlugo niedowlady kończyn czesto u nich wystepuje osteoporoza(i wapnia potrzebuja rowniez zeby).Moze poprostu ich organizm tego sie domaga i potrzebuje

pozdrawiam
magda
Forumowiczka
03-08-2007, 13:01:00

MAdziu a jak twój tata? jakie robi postępy w domu po powrocie z Bydgoszczy? Pewnie u was idzie teraz w piorunującym tempie. [addsig]
Aniaiania
gość
03-08-2007, 19:39:00

Witam, tata jest juz od dwoch dni w domu.Bardzo sie uciszyl jak przyjechal do domu.Niestety narazie nie ma jeszzce jakis extra efektow Chcialo by sie zeby zaczal mowi, chodzi, narazie tego nie ma.Niestety niedotlenienie jest najgorszym urazem mózgu.Lekarka z Bydgoszczy mowiła że tata jest w dobrym stanie jak na stan po NZK i nieźle rokuje

pozdrawiam serdecznie i zycze duzo wytrwalosci i sily ktora jest nam wszytkim tak bardzo potrzebna
magda
Wtajemniczona
03-08-2007, 19:48:00

hej hej
dziś sadzalysmy mame na wózku, nie wiem czy jej tez tak sie podobalo jak nam ale chyba tak. najpierw rozlozylysmy wozek do pozycji lezacej, a potem coraz bardzie do pionu i nogi do dolu. troszke posiedziala przy otwartych drzwiach na podworko, jak bedzie ladny bezwietrzny dzien to wiuu do ogrodu
odlezyna wyleczona, chyba ta masc z antybiotykiem tak podzialala, aha robimy jeszcze seanse laserem, przychodzi pani z przychodni (zlecenie na zabiegi od lekarza rehabilitacji - za darmo). i naswietlamy lampa bioptron. a efekty naprawde super.
Aniu, ze sciskaniem za reke to u mamy kiepsko, tzn czasami "sciska" ale to jak jej dlon sztywnieje, na polecenie nie.
w przyszlym tyg chcemy zrobic rezonans i eeg, ciekawe czego sie dowiemy
pozdrawiam wszystkich, szczegolnie nowych forumowiczow, piszcie co u was zawsze to latwiej razem brnac pzrez to wszystko
dobrej nocy
Kasia
Isabell48
gość
04-08-2007, 13:22:00

Witam to znwou ja 14 latka odpisuje: mój kolega ma sie dobrze wczoraj go odwiedziłam, znowu jest taki jak przed wypadkiem (wypisali go ze szpitala) chodzi, mówi śmieje sie i wszytko pamięta
gość
04-08-2007, 15:17:00

Witam serdecznie,
przeczytałam kilka z Waszych postów - niestety z braku czasu nie mogę przeczytać wszystkich. Niemniej jednak chciałabym Was bardzo uczulić na odleżyny : profilaktykę i sposób leczenia. Jestem osobą zawodowo związaną z tą problematyką. NIEDOPUSZCZALNE jest ZASUSZANIE odlezyn!!! Broń Panie Boże czosnek!! Pozwolę sobie wkleić dwa linki które pozwolą Wam zapoznać się ze sposobami leczenia:
http://www.revita.com.pl/pliki/2004odlezyna.pdf
oraz
http://www.convatec.pl/download/profilaktyka_leczenie_1.pdf
W miarę swoich możliwości będę tu zaglądać i chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Kasia
gość
06-08-2007, 05:58:00

Witam. Przepraszam że nie pisałam ale w domu od dawna mam zasade żę w sobotę i w niedzielę nie uzywamy komputera.
Mój mąż przez te dwa dni był super cały czas był aktywny miał otwarte oczy, słuchał muzyki siedząc na fotelu. Jszcze nie mam wózka takiego do wożenia mam taki płytki wozimy go nim do kąpieli a żałuje bo w niedzielę była piekna pogoda i mozna by go było powozić po dworze. 9 sierpnia jestem umówiona do poradni neurologicznej neurolog ma mi wypisać recepte na wózek . Chcem rozpocząć terapię masażem czy ktoś może mi napisać ile godzin stosuje masażu i jaki?
Dzisiaj mija 6 miesięccy jak mój mąż jest w śpiącce. Ula
Wtajemniczona
07-08-2007, 07:38:00

Witajcie,
coś nasze forum zamiera ostatnimi czasy..mam pytanie jak wasze spiochy zachowują się nocy? spia czy maja oczy otwarte? nasza mama jest bardzo aktywna w nocy, w porownaniu z dniem, a do tego wydaje dosc glosne dzwieki, buczenie, mruczenie, tak glosne ze nie mozna spac zastanawiamy sie co to moze byc, raczej nie kwestia pozycji, bo w ciagu dnia tak samo ja ukladamy, jesli wydaje nam sie ze jest jej niewygodnie to poprawiamy pozycje itp. puszczamy muzyke uspokajajaca przed snem, tlumaczymy ze jest noc i nic. czy macie moze cos podobnego?
pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia!
Kasia
Isabell48

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: