Reklama:

śpiaczka (15631)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-06-2012, 12:58:12

mama na pamiec bierze memotropil 1200 mg 4 tabletki dziennie
gość
08-06-2012, 13:09:32

a ile znajdowala sie w spiaczce? rozlegle niedotlenienie miala? wszystko normalnie logicznie rozumie jak przed nzk?marek
Początkująca
08-06-2012, 13:40:59

odstawili jej lek na spiaczke farmakologiczna po 10 dniach, zaczela reagowac na tate po 7 dobach tzn otworzyla jedno oko na prosbe. Pozniej znow nic. Potem miala zapalenie pluc wiec byla slaba i znow nie reagowala. Na wigilie jak przyszlam i uslyszala moj glos od razu otworzyla oczy i na prosbe pokaz jezyk pokazala i poruszyla palcem u reki. Jest 100% swiadoma teraz siedzi i oglada ze mna tv i gada jak najeta ciagle pyta o cos, ma problemy z zapamietaniem swojego wieku i tego jaki mamy rok czy dzien tygodnia. Ale pamieta numer swojej komorki. Praca mozgu jest nieprzedwidywalna.
Tomograf pokazal symetryczne 2 rozlegle ogniska niedotlenienia na obu polkulach. Miala nie mowic ale mowi.
Miala zator plucny i w wyniku ktorego stanelo serce byla reanimowana na chodniku troche to trwalo zanim przyjechala karetka z tego co wiem w karetce tez reanimowali, w szpitalu jak przyjechalam to byla pod respiratorem.
Początkująca
08-06-2012, 13:45:25

wiadomo ze nie jest tak jak przed nzk ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej, ale normalnie rozmawiamy i pamieta nas wiec licze ze bedzie coraz lepiej i bedzie wiecej zapamietywac rzeczy bierzacych
Forumowiczka
08-06-2012, 14:30:56

max_holandia 2012-06-08 11:45:05 Witajcie kochani.Niestety dziś o 9:07 serduszko mojej Ani przestało bić..reanimowali ją prawie 20 minut niestety bezskutecznie.Wybaczcie ale na obecną chwilę nie jestem w stanie nic więcej napisać.Max
Max , cóz ...... takie jest życie , Ania z góry uśmiecha się do Ciebie i dziękuje ,ze byłeś przy niej do końca ,więcej już dać z siebie nie mogłeś . Przezywam to razem z Tobą, trzymaj się .Masz dla kogo . Pozdrawiam serdecznie
gość
08-06-2012, 18:27:22

Max bardzo mi przykro Ewka
Początkująca
08-06-2012, 20:44:32

[max, strasznie mi przykro, malo sie odzywam n tym forum, głównie czytam. Śledziłam twoją histori od początku.. naprawdę współczuję. Ściskam mocno
Początkujący
08-06-2012, 21:19:03

Dziękuje wszystkim za ciepłe słowa.Mam nadzieję że mojej Ani jest teraz lepiej tam gdzie jest..mimo tego że z żalu krwawi mi serce.Trzymajcie się ciepło i jeszcze raz dziękuje:***Maxi
gość
09-06-2012, 07:27:33

aisa55 a ile ogolnie trwal ten stan bez reakcji do ruszania paclem itd
Początkująca
09-06-2012, 08:11:04

w 7 dobie po odstawieniu lekow na spiaczke zaczela otwierac swiadomie oko na prosbe. Jednak potem znow nic i to moj tata zauwazyl i powiedzial lekarzowi oni nie widzieli tego, czyli ona reagowala na nasz glos. Wczesniej byly odruchy typu ziewanie oraz miala zachowany odruch bolu bo gdy jej go zadawali zeby ja obudzic to podobno otwierala oczy ale zaraz zasypiala

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: