Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (973)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-04-2023, 17:38:38

Witam !
Tez mam takie bole jak wszyscy masakra męczę się jyz 5 miesięcy, a zaczęło się od przewiane szyi i tak doszły bole twarzy zębów nawet puste miejsce po zębie boli ,ucho zawiasy promieniuje do oka ,,,mialam rtg zatok nic nie stwierdzono zatoki czyste ,,,dwa lata temu na tk wyszło że mam zwyrodnienie stawu żuchwowy skroniowego ,i skierowane na szczecin do chirurga szczękowego...byłam u neurologa przepisał mi amizepin bioreprawie tydz po pół tabletki 3 razy dziennie ,glowa mnie boli straszą takie klucia w głowie Noi j3stem senna ,,,nie wiem czy zmniejszyć dawka na dwie ,,,czy przejdzie to samo .ale tych bolu twarzy nie życzę nikomu najgorszemu wrogowi nawet .
gość
30-05-2023, 18:14:07

Dzień dobry. Moja mama choruje od 6 lat na neuralgię. Ma stwierdzony konflikt naczyniowy. Rok temu była poddana zabiegowi (blokada nerwa).
Po roku wszystko wróciło ze zdwojona siła. Obecnie zażywa morfinę, bo żadne leki nie pomagają, już nic nie jadła i całkiem ból wyklucz ja z życia. Wprowadzenie CBD przyniosło również lekka ulgę.. za tydzień ma wstawic się do szpitala i będzie miała mikrodekompresje nerwu trójdzielnego. Czy ktoś z Państwa mial ta operacje? Jak było po niej? Będę wdzięczna za Wasze informacje.
gość
06-06-2023, 18:40:47

Po
gość
05-09-2023, 20:35:12

Cześć, chciałabym zapytać, co sądzicie, bo nie wiem, co mi jest Kilka miesięcy zgłosiłam się z bólem zębów. Stomatolog wydawałoby się znalazł przyczynę bólu i przeprowadził re-endo górnej prawej 7, która była kiedyś leczona kanałowo. W zębie był duży stan zapalny, bo jeden kanał nie był do końca uzupełniony. Stomatolog opracował kanały, ale ból nie minął. Na kolejnej wizycie znalazł próchnicę obok w zębie 8. Niestety po plombowaniu ból nie minął, więc zdecydowałam się go wyrwać. Wróciłam z bólem zębów dalej. Inny stomatolog odnalazł 4 nieuzupełniony kanał w leczonym kiedyś zębie 6. Ząb został wyleczony re-endo pod mikroskopem. Niestety ból nie minął. Jest to stały ból, którego dokładnie nie mogę zlokalizować choć czuję wyraźnie tylko przy 6/7 u góry po prawej stronie. W między czasie jechałam na wakacje a ból nie ustępował. Nie działają tabletki przeciwbólowe. Stomatolog przepisał mi na 5 dni Dalacin C. Ból trochę minął choć nie wiem czy nie zadziałał jak placebo. W tym czasie miałam duży powiększony węzeł chłonny za uchem z prawej strony oraz bolało mnie ucho, ale tylko, gdy próbowałam włożyć słuchawkę, aby słuchać muzyki. Po skończeniu antybiotyk węzeł chłonny prawie już jest niewyczuwalny. Miałam robione prześwietlenia: 3D oraz zwykle kilka razy. Nic nie widać - 7 się ładnie zregenerowała ( minęło kilka miesięcy) Zęby są spiłowane, aby ich nie przeciążać. 6 nie jest odbudowana tylko „zaklejona” do zrobienia (1,5 miesiąca - bo mnie boli, wiec lekarz nie wiedział czy robić odbudowę) Boli mnie już kilka miesięcy i nie wytrzymam dłużej. Byłam u neurologa dostałam tabletki ( neurotrop) ale póki co nie ma żadnej poprawy. Nie wiem, co mam robić. Na zdjęciach stomatologicznych zatoki szczękowe są Ok. Jestem już tak zmęczona, że chciałabym wyrwać te zęby… bardzo proszę o pomoc. Stomatolog jeden powiedział, że w obu zębach jest jakieś milimetrowe wypełnienie za daleko, ale według niego nie powinno to sprawiać bólu. Inny zaś powiedział, że 6 jest pęknięta, 3 innych stomatologów tego nie potwierdziło. Najmniej boli mnie w nocy, gdy wstanę ból jest słaby i w ciągu dnia się zwiększa. Jest stały, nie pulsuje, po prostu ciągle boli, jakbym była uderzona. Czasem wydaje mi się ze boli mnie język, ale sama już nie wiem…. Na pewno nie boli mnie nic więcej Czasem ból jest mniejszy, ale wraca i trwa to od początku roku. Proszę o pomoc. Czekam na rezonans magnetyczny, ale nie wiem, czy to ma sens. Ja czuję, że to zęby, ale nikt tego nie potwierdza. Dziękuję
gość
11-10-2023, 12:21:07

Polecam neurochirurg Mateusz Krakowiak z Gdyni .Operuje w Bydgoszczy miałem 5 płytek wstawionych ..ból nie do zniesienia ..u mnie znaleziono po 3 latach prywatnie dopiero bo w Gdańsku nie wiedzieli ..teraz się sądzę.. pozdrawiam
gość
29-10-2023, 12:13:20

Jakie leki bierzecie na tą neuralgię?ja biore od piątku Linefor 75 ii nie pomaga!
gość
08-12-2023, 14:54:49

gość 02-03-2023, 13:46:02
Na
Jhref="https://forumneurologiczne.pl/artykul/neuralgia-nerwu-trojdzielnego/15586" title="neuralgię nerwu trójdzielnego">
neuralgię nerwu trójdzielnego pomoże Narodowy Instytut Onkologii dr. Agata Roch-Zniszczoł. Nowatorską metoda leczenia neuralgii na urządzeniu CyberKnife. Polecam. Miałem to napromieniowanie. Jestem mega zadowolony. Ból ustąpił zaraz po zabiegu.

Jak się tam dostać jaki koszt zabiegu ??
gość
08-12-2023, 14:56:54

gość 02-03-2023, 13:46:02
Na

href="https:pl/artykul/neuralgia-nerwu-trojdzielnego/15586" title="neuralgię nerwu trójdzielnego">
neuralgię nerwu trójdzielnego pomoże Narodowy Instytut Onkologii dr. Agata Roch-Zniszczoł. Nowatorską metoda leczenia neuralgii na urządzeniu CyberKnife. Polecam. Miałem to napromieniowanie. Jestem mega zadowolony. Ból ustąpił zaraz po zabiegu.

Jak jak się tam dostać? Jakiś namiar na kontakt można prosić, jaki jest koszt takiego zabiegu i długo się na niego czeka, bo chyba jeszcze trochę i skoczę z dachu bo to już jest bil nie do wytrzymania
gość
13-12-2023, 21:09:56

Wystarczy zadzwonić do rejestracji 322788045😉, leczenie na NFZ
gość
30-12-2023, 12:32:29

Hej. Ja również męczę się z neuralgią. Zaczęło się po zabiegu medycyny estetycznej. Miało być pięknie a jest koszmar😑. U mnie był ból po lewej stronie, boli żuchwa, wszystko idzie od nerwu bródkowego. Neuralgie rozpoznano szybko, po objawach. Nie miałam rezonansu ani tomografu. Gabapentin na początku super pomógł, niestety ból powrócił. Biorę teraz Gabapentynę 1100 mg i witaminy z grupy B. Miałam blokadę tego nerwu. Pomogło o tyle, że ból stał się trochę bardziej tępy. Mnie boli cały czas, nie mam takich nagłych ataków. Poważnie zastanawiam się nad zabiegiem termolezji. Czy ktoś z Was go miał? Jak to wygląda i jakie były efekty? Lecze się niestety prywatnie, choć za bardzo nie mam na te drogie zabiegi kasy ... Terminy na NFZ przeraziły mnie. Tzn. i tak czekam do poradni neurologicznej na NFZ a międzyczasie staram się działać z tym tematem za kasę. Jak wiadomo człowiek zrobi wszystko byle tylko przestało boleć.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: