cdn. horroru jakim jest życie w ciągłym strachu powracającego bólu, do którego nie można się przyzwyczaić , opisuje neurolog z jednych czasopism o neuralgii. Rok 1994 ból staje się nie do zniesienia , postanawiam iść do szpitala na ul. Chałbińskiego we Wrocławiu oddział szczękowy . Na początku standard , leki , różnego rodzaju badania , lampy i tak 3 tygodnia , tak kiedyś tak szybko nie wypuszczali ze szpitala. Chciałem dodać że położyłem się do szpitalu w celu usunięcia nerwów z powodu tak silnego bólu że nie mogłem funkcjonować , a naczytałem się różnych artykułów że to pomaga . Mija 3 tydzień a ja dalej jestem jak królik doświadczalny który zaraz eksploduje. Szybka konsultacja z żoną żeby poszła do ordynatora i "poprosiła $" o zabieg usunięcia nerwów . I tak się stało byłem najmłodszym pacjentem który miał usunięty nerw trójdzielny prawej strony . Szczęśliwcem tym był Profesor Ćwiaro . Po jakiś 3 latach zjadłem normalnie posiłek i umyłem zęby jak człowiek . Oczywiście chore nerwy odrastają , zdrowe zaś już nie . Pod sumując 1994 , 1996, 2000, 2003 , każda następna operacja pomagała coraz krócej. Chciałem dodać że akupunktura też była 2x po 10 sesji (wyrzucone pieniądze ) Zacząłem sam interesować się swoją chorobą zmieniając leki ,to w poradni bólu , lub u lekarza pierwszego kontaktu. Sam znalazłem Neurotop 300, gigantyczna przepaść między Amizeinem . Ból pojawiał się ale tępy do zniesienia aż do roku przełom 19/20 powoli się uaktywniał , wtedy znów czytałem fora , czy czasami jest coś nowego na ta zarazę . Przeczytałem tu na forum mianowicie o Centrum Gamma Knife Warszaw, że niektórym pomogło i mieli spokój na parę lat , ale były i takie komentarze że dwa miesiące . Wiec w styczniu zarejestrowałem się na konsultacje która ma się odbyć 30.01. 2020 . Gdy tak sobie czytałem różne artykuły , przeczytałem że w USA leczą neuralgie Botoksem ( na 15 śmiałków wszystkim pomógł ). Wiec i ja umówiłem się do lekarza który upiększa kobiety , daje im nadzieję żeby były dłużej młodsze , w moim przypadku zdrowotnie . Jest jeden warunek to nie jest zwykły lekarz , musi być szczękowy. Tak wiec przed konsultacją w Warszawie , 23.01. poszedłem na wstrzykniecie botoksu w dwóch miejscach , nerw oczny oraz żuchwowy . Pomyślałem sobie jeżeli mnie zaczyna boleć jak przełykam ślinę lub zaczynam rozmawiać , to może sparaliżować te dwa miejsca z którego się zaczyna ból i przemieszcza w stronę żuchwy. 30.01. 2020 oczywiście jadę z bólem do Warszawy na konsultację czy nadaje się na zabieg. Po przeczytaniu doktora mojej dokumentacji nie było żadnej wątpliwości że się kwalifikuję , termin koniec marca początek kwietnia . Tak więc zaczyna się trzeci miesiąc z bólem , a tu niespodzianka tydzień przed zabiegiem ból jakby zmalał . Zjadłem posiłki co prawda lewą stroną ale bez bólu . Chcę też nadmienić że każdy z nas ma neuralgię z innej przyczyny. Chce powiedzieć że długoletni posiadacze tej dolegliwości lepiej się znają na bólu niż sami lekarze. Ja prawdopodobnie mam przez nadciśnienie , ponieważ tętnica która jest z tyłu głowy uderza w nerw i została zniszczona otulina chroniąca nerw (jest to widoczne na tomografie) . Nie wiem czy państwo wiecie że ból z neuralgii jest niechlubnym Nr.1 wśród najgorszych bóli jakie człowiek mógł doświadczyć , w USA jest czwartą chorobą pod względem umieralności (oczywiście samobójstwa). Wiem na pewno że ciągły stres ,nerwica powoduję ataki neuralgii . Na pewno wiem z mojego doświadczenia co nam pomaga . Olejki CBD ,marihuana medyczna która na prawdę ma od 19-22 thc +- 1 cbd , czasami proszę nie mieszać marihuany medycznej z cbd , gwarantowana depresja. Marihuany proszę nie używać przed prowadzeniem pojazdów , najlepiej na noc. Oczywiście nie palimy z lufki tylko kupujemy waparyzyatory ponieważ nie chcemy wdychać substancji smolistej , profanacja dla prawdziwej marihuany (220***C a nie żar z lufki). N a koniec napiszę jakie leki przypisali mi lekarze , mam na uwadze poradnia bólu (Wrocław Borowska)moja dzienna porcja Neurovit 1x1, Dulsevia 60x2 ,oczywiście Neurotop 300 1-0,5-1 , gababentina 100 2-2-2, również biorę xnax 2, 0,5-0-0,5 nie proponuję ponieważ szybko uzależnia (25 lat afobam przejście na xnax w tym roku).
Jeżeli ktoś by miał jakieś pytania a sporo wiem o tej chorobie i bólu myślę że więcej niż lekarze proszę napisać na maila patrykali77@wp.pl pozdrawiam i zdrowia życzę