Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (973)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2024, 19:04:03

Ja natomiast katogorycznie odradzam operacje w Łodzi na Kopernika u dr. Kolasa, moja mama po operacji cierpi dwa razy gorzej niż było, to samo jej rówieśniczki z oddziału, dla mnie operacja ta była nieporozumieniem, zastanawia mnie fakt jak można robić operacje która szkodzi, i powoduje kalectwo do końca życia. Proszę poczytać sobie co ta operacja może spowodować... Dalej nie ma po co to komentowac. Dziwi mnie fakt że szpital wogole się nie interesuje pacjentem po wypisaniu po 7 dniach. Najpierw trzymają na potężnych lekach przeciwbólowych by napisać w karcie że operacja zakończyła się z powodzeniem. Cuda dzieją się dopiero po wyjściu ze szpitala i za gojeniu przecięcia nerwu, ból ból i jeszcze raz ból. Żałuję że nie poszedłem z tym do sądu!
gość
29-03-2024, 05:43:41

Przepraszam ale w tej operacji chodzi chyba o oddzielenie nerwu od naczynka,które je uciska?
gość
29-03-2024, 06:24:29

Kto w tym kraju ma największe doświadczenie w dekompresji nerwu trójdzielnego?
(w usuwaniu konfliktu naczyniowo nerwowego w neuralgii trójdzielnej)
gość
25-04-2024, 21:00:00

Klinika neurochirurgii w Białymstoku- polecam
gość
13-06-2024, 07:00:30

Witam,
Choruje na neuralgię nerwu trójdzielnego już 5 lat leczona byłam neurologicznie tegretol baclofen,antybiotyki to pomogło tylko na chwile a później ból znów wracał, szukając wszędzie pomocy trafiłam do doktora Jacka Kaweckiego z poradni leczenia ból w Krakowie(bardzo polecam) jestem w trakcie leczenia doktor zastosował inne leczenie połączenie trzech leków jednocześnie Linefor Rantudil Peritol a w razie bólu Efferalgan codeine, brałam te leki przez 3 miesiące teraz przerwa i jak narazie jestem bez tego okropnego bólu teraz codziennie mam wykonywać ćwiczenia na mięśnie głowy i karku i teraz wiem że należy szukać różnych sposobów leczenia aby wygrać z tym okropnym bólem
Pozdrawiam
gość
18-10-2024, 10:24:14

Cześć, neuralgie choruje 6 lat, do tego na stwardnienie 25lat, gdy juz leki nie pomagały znalazłem informacje ze w Gliwicach lecza CyberKnife, zadzwoniłem na rejestracje radioterapii i juz za kilka dni miałem w wizyte w Instytucie Onkologii w Gliwicach u pani doktor Agaty Roch-Zniszoł. Zostałem zakwalifikowany do zabiegu CybeKnife. Następna wizyta była po miesiącu, miałem modelowana maskę i w tej masce wykonany tomograf, rezonans był wykonany bez maski. Na sam zabieg czekałem kolejny miesiąc, sam zabieg (radioterapia) trwa około 45min. Poprawę miałem juz następnego zero bólu to jest nie do opisania ta radość z nie odczuwania bólu. Ta radosc trwała rok, po roku ból zaczął wracać, ale to nie był juz tak mocny ból jak wcześniej i tylko w okolicach ust. Wczesnej to była cała prawa strona twarzy.
Dokładnie po 14miesiacach zadzwoniłem do pani doktor opisałem moja historie i pani doktor zakwalifikowała mnie do powtórnej radioterapii CybeKnife. Na nowo robili maske, badania. Pisząc to jestem dzień po CyberKnife i znowu ta radość, nie mam bólu. Laki jeszcze biorę, pomału będę odstawiał. Dodam do tego ze pani doktor i cała obsługa bardzo miłe i pomocne. Nie trzeba mieć skierowania i wszystko jest na NFZ, potrzebna tylko historia choroby.
Mam nadzieje ze komuś sie przyda to co napisałem.
gość
28-11-2024, 12:21:21

Dzień dobry Państwu, od roku odczuwam uporczywe pieczenie, kłucie koniuszka języka, jest nie do wytrzymania. Ustaje tylko w trakcie jedzenia i picia, oraz snu. Niestety od rana do wieczora ból ten utrzymuje się i wykańcza mnie psychicznie.
Aktualnie neurolog leczy mnie na neuralgię lekiem Egzysta.
Przeszłam już wielu „specjalistów” wykonałam mnóstwo badań. Wykluczyłam po kolei i nic.
Czy ktoś z Państwa miał podobnie.
Pozdrawiam i bardzo liczę na pomoc
gość
17-03-2025, 12:38:33

Dzień dobry też się z tym zmaga zastanawiam die nad zastrzykami typu blokada albo jakoś chirurgicznie się tego pozbyć jestem zmęczony tramadol nie pomaga na te bóle innymi rzygam jeśli ktoś się tego skutecznie wyleczył proszę pomóc
gość
19-03-2025, 07:37:30

gość 09-10-2015, 22:31:06
Witam ponownie - piłam ten olej budwigowy zmieszany z jogurtem z zamkniętymi oczami ,okropne piłam bardzo długo i co i nic mnie to też nie pomogło , sama już nie wiem co dla kogo jest lepsze . Każdy się uczy metodą prób i błędów . Dobranoc , ale chyba nie dla wszystkich ,mnie boli nawet w nocy , ale życzę wszystkim spokojnej nocy i miłych snów bez bólu . Mica
gość 09-10-2015, 22:31:06
Witam ponownie - piłam ten olej budwigowy zmieszany z jogurtem z zamkniętymi oczami ,okropne piłam bardzo długo i co i nic mnie to też nie pomogło , sama już nie wiem co dla kogo jest lepsze . Każdy się uczy metodą prób i błędów . Dobranoc , ale chyba nie dla wszystkich ,mnie boli nawet w nocy , ale życzę wszystkim spokojnej nocy i miłych snów bez bólu . Mica
mam to samo odechciało mu się już zyc gdy tylko bol przechodzi zaraz się zaczyna nic nie działa ile można brać proszki i rzygac nimi bol jest nie do wytrzymania TP jak ciągle tortury dużo siły wszystkim co zmagają się z tym cholerstwem ...
gość
19-03-2025, 07:38:31

Jak sie tego pozbyć czy te tortury się skończą? Mam już dość życia z tym gownem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: