Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-09-2009, 08:58:00

Pozdrawiam cierpiących na neuralgię. Na razie mam spokój.Teraz będę leczyła dwa zęby mikroskopowo a potem uzupełniam braki bowiem wiosną usunięto mi zęby po prawej stronie...A boję się aby ból nie wrócił...
gość
06-09-2009, 11:37:00

Witam wydawało mi się, że od dłuższego czasu cierpię na ból zębów, męczyłam mojego dentystę, robiłam prześwietlenia niby wszystko ok, a ból pojawia się w różnych okolicznościach zarówno w ciągu dnia jak i nocy, jest to ból o stałym nasileniu przerywany silnym kłuciem, lub od razu jak się pojawi to można skoczyć z mostu, generalnie usadowił się w prawej części twarzy w okolicy szczęki i zatok, od czasu do czasu ból pojawia się w głowie np. kłucie za uchem. Nie wiem czy to jest zapalenie nerwu trójdzielnego, właściwie wczoraj moja koleżanka podpowiedziała mi, że może to być to więc zaczęłam szperać. Od jakiego lekarza zacząć? proszę o pomoc, pozdrawiam wszystkich na forum Kasia
gość
07-09-2009, 11:58:00

czy macie przy neuralgii zawroty głowy bo ja od pewnego czasu jestem jak na karuzeli
gość
07-09-2009, 12:42:00

Witam wszystkich cierpiących. Rozpaczliwie poszukuje lekarza w Warszawie, do którego mogłabym sie udac z ta parszywą chorobą jaką jest neuralgia. Mialam robiony rezonans i nic nie wykazał. Jakie kolejne badanie powinnam wykonać. Neuralgia pozbawiła mnie juz prawie wszystkich zebów, bo wydawało sie ze to one są przyczyną bólu. teraz powoli trace kontakt ze swiatem, jestem wykonczona fizycznie i psychicznie. trace ochote do zycia. prosze o pomoc....o kontakt do lekarza/magda
gość
10-09-2009, 19:24:00

witam,mam 33 lata i od roku mam neuralgie nerwu trójdzielnego obustronną.Przez pierwsze pół roku lekarze nie mogli zdjagnozować tej choroby,najpierw stomatolodzy,laryngolodzy,neurolodzy itd. nikt nie wiedział co to jest. Lek, który uśmierza częściowo ból jest Lyrical,nowoczesny i drogi 56 tabletek kosztuje 270 zł.
gość
10-09-2009, 19:30:00

zawroty głowy przy neuralgi jak najbardziej,ja mam je często
gość
11-09-2009, 19:14:00

witam,mam neuralgie od 2 lat i mam pytanie czy przy tej chorobie ktoś czuje smak ropy w ustach?nie wiem do jakiego lekarza mam iść,bo odsyłają mnie od dentysty do laryngologa,a zęby mam usunięte,prześwietlenie wyszło ok,zatoki też ok a ciągle czuje posmak ropy.proszę o odpowiedz
Początkująca
13-09-2009, 07:32:00

Dzień dobry. Dwa zęby wyleczone mikroskopowo- oczywiście przy zastrzyku . Nic nie bolało. Teraz tylko ćmi od czasu do czasu. To normalne. W następnym tygodniu kolejny. Najbardziej boję się mocowania koronki.To jest mocna ingerencja...Nadal jestem bez leków.Jakie to szczęście normalnie funkcjonować. Pozdrawiam.
Ps.Posmaku ropy nie miałam,ale objawy są tak różne,kłucie-tzw igły w głowie ,prąd to neuralgia.Tylko trzeba znaleźć przyczynę...!!!
Początkująca
13-09-2009, 07:46:00

Wiadomość dla Kasi 6.09-to trójdzielny! Odwiedź neurologa i stomatologa. Zrób zdjęcie wszystkich zębów!
PS.To to paskudna choroba. Bardzo cierpimy.Jak dawać odpowiedzi jak nawet się nie logujecie ,nie podajecie poczty.Ja pisałam z 6 osobami z neuralgią i moja wiedza jest duża - bardzo mi to pomogło. Dzięki temu są rezultaty.Dziękuję za rady i wsparcie telefoniczne i poprzez pocztę- Joannie,Sławkowi,Katarzynie...
gość
13-09-2009, 12:25:00

dziękuje denniso za odpowiedz, szukali lekarze przyczyny ropy ale nic to nie dało, prześwietlenia całej szczęki,zatoki,usg ślinianek i węzłów.Rope czuje w tym miejscu gdzie nie mam zębów, oni umieją tylko odsyłać do innych aby mieć święty spokój.Na razie pomaga mi czasowo lek Lyrica.Nie wiem ile tych leków już nabrałam,zaczęło się od antybiotyków,bo myśleli że to zęby,które mi pousuwali,bo byłam również spuchnięta na prawym policzku,przez pół roku wzięłam ich 6,a potem leki od neurologa i tak przez rok.Mam obustronną neuralgie i nie mam już siły do tego bólu a dopiero mam 33 lata.Najgorsze są zawroty głowy,nie mogę wtedy ustać na nogach jakby mi blokowało umysł,nic nie słyszę i problem z widzeniem Renata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: