Reklama:

migrena (70)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
29-04-2015, 18:59:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
22-05-2015, 10:40:17

Może ktoś wpadnie na to co mi jest. Pierwsze migreny miałam w podstawówce, były masakryczne, aura, ból głowy i brzucha, wymioty, ale stosunkowo rzadko występowały i im byłam starsza tym były słabsze. Miałam nawet kilkuletnie przerwy w epizodach migrenowych. Jestem niemalże pewna, że u mnie przyczyny bywają dwie:
wada wzroku gdy wymagają zmiany szkła- półtora roku temu gdy miałam ostatnie napady migreny nagle zaczęły mi dokuczać dzień w dzień przez dwa tygodnie, pomogła wizyta u okulisty i zmiana mocy szkieł kontaktowych.
Druga przyczyna hormony, kilka lat temu też nagle zaczęły mnie męczyć migreny kilka razy w tygodniu, skojarzyłam to ze zmianą tabletek antykoncepcyjnych, po ich odstawieniu minęło jak ręką odjął i znów miałam 2 lata przerwy.
Teraz jestem w 9tym miesiącu ciąży, całą ciąże nic, aż tu nagle od tygodnia znowu- dzień w dzień aura i ból głowy. Nie jest bardzo ciężko, bo ból do przeżycia, aurę prześpię, ale dzień rozwalony. Zastanawiam się czy to hormony faktycznie? Przecież estrogeny są zwiększone przez całą ciąże a nie na końcówce, martwię się też, bo wtedy gdy miałam problem z tabletkami anty i od nich migernami, ginekolog każąc mi je natychmiast odstawić mówiła, że moze to być też związane ze złą krzepliwością krwi a tym samym grozić jakimś zatorem... Jakieś rady?
Początkująca
17-02-2016, 20:31:19

Wiem, że trochę po czasie, ale mam nadzieję, że komuś pomogę na przyszłość ;) Tak, hormony przy migrenach mogą sporo zamieszać. Dlatego tak ważna jest szczerość wobec lekarza. Przy wizycie u gina, wystarczy wspomnieć o migrenach, wtedy dostaniemy receptę na tabsy jednoskładnikowe. Jakie konkretnie, to się okaże po wynikach zleconych badań :)
gość
11-01-2017, 16:35:09

Ja odkąd pamiętam miewaM bóle głowy nie wiadomo od czego one się zaczeły. Niestety migreny i bóle głowy moga być spowodowane różnymi czynnikami. Ja by sobie pomóc przeszukiwałam internet i czytałam różne ksiażki. Wkońcu natrafiłam na fajna strone www.automasaz.pl. Zakupiłam sobie filmik w prezencie na urodziny. Wykonuje ten automasaż regularnie i mi pomaga Moze i Ci pomoże. Grunt to się niezałamywać.Pozdrawiam:)
gość
21-01-2017, 20:00:10

Migrena zniszczyła mi życie - dosłownie. Chce podzielić się moimi spostrzeżeniami co wywołuje migrenę i co powoduje że przestałem cierpieć na nią. U mnie powodem migreny jest życie w ciągłym stresie i nieprawidłowe odżywianie się. Wydałem majątek na środki przeciw bólowe które i tak nie pomagały. Zawiedli mnie wszyscy lekarze jakich prosiłem o pomoc.
Muj sposób jest banalnie prost , zażywam regularnie magnez z B6, i staram się dobrze odżywiać. Jem wszystko co nie obciąża zbytnio wątroby.
gość
26-03-2017, 12:32:16

gość
25-07-2017, 19:56:04

gość
25-07-2017, 20:58:36

Mnie to czasem kilka dni głowa boli, zauważyłam że zazwyczaj jak mam okres :| To straszne dla mnie bo nie potrafię normalnie funkcjonować.
gość
14-08-2017, 12:41:53

gość
14-08-2017, 12:42:25

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: