Reklama:

migrena (70)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2007, 20:31:00

czy ktoś z was stosował leki przeciwpadaczkowe lub zastrzyki z botoksu do leczenia migreny?będę wdzięczny za wszelkie informacje
gość
15-09-2007, 20:52:00

Witam cię, niestety stosowałam leki przeciwpadaczkowe:depakine300, ergotamine, i jeszcze jakieś ale nie pamiętam jakie. Uwierz mi absolutnie ci nie pomogą, ja miałam wrażenie, że głowa mnie częściej po nich bolała,a od zawsze boli. Teraz podejrzewają u mnie padaczkę skroniową, bo przy niej w wielu przypadkach masz podobne objawy co migrenowe, bóle głowy z aurą. Miałeś robione eeg, jeśli tak to co ci wyszło?Mika
gość
16-09-2007, 17:42:00

na migrenę cierpi moja żona, terapia epileptykami lub botoxem jest ostatnią szansą na normalne funkcjonowanie(teraz bez tryptanów lub NLPZ praktycznie nie żyje),szczerze mówiąc bliżsi jesteśmy iniekcjom z botoxu,jeśli możesz napisz czy wystąpiły u ciebie jakieś objawy uboczne(w opisach kwasu walproinowego od czytania o działaniach niepożądanych, włosy stają dęba),jeśli chodzi o eeg to żona nie była poddana temu badaniu ale przeszła wszystkie możliwe testy z RM z kontrastem włącznie,pozdrawiam cię i trzymam kciuki, Maciek
gość
16-09-2007, 18:37:00

Witam wszystkich cierpiących na migrenę. Od kilku lat średnio 4 razy w tygodniu miałem potworne bóle głowy i żadne proszki mi nie pomagały. Od 1,5 miesiąca stosuję preparat ALVEO i ku mojemu zdziwieniu ani razu nie bolała mnie głowa. Dlatego polecam go wszystkim znajomym którzy cierpią z powodu bólów migrenowych.
gość
16-09-2007, 19:04:00

To forum,jak sugeruje nazwa "dla rodziny i pacjenta" zostało stworzone by dzielić się doświadczeniami i wzajemnie sobie pomagać(jakkolwiek patetycznie by to nie zabrzmiało),ludzie szukają tu pomocy dla siebie lub swoich bliskich,którzy nierzadko znajdują się w fatalnym stanie, to nie jest miejsce na reklamę i akwizycję a twój post nosi jej wszelkie znamiona,szkoda,że pewnych wartości nie potrafisz uszanować
gość
17-09-2007, 06:40:00

16-09-2007 o 19:42, gość :
na migrenę cierpi moja żona, terapia epileptykami lub botoxem jest ostatnią szansą na normalne funkcjonowanie(teraz bez tryptanów lub NLPZ praktycznie nie żyje),szczerze mówiąc bliżsi jesteśmy iniekcjom z botoxu,jeśli możesz napisz czy wystąpiły u ciebie jakieś objawy uboczne(w opisach kwasu walproinowego od czytania o działaniach niepożądanych, włosy stają dęba),jeśli chodzi o eeg to żona nie była poddana temu badaniu ale przeszła wszystkie możliwe testy z RM z kontrastem włącznie,pozdrawiam cię i trzymam kciuki, Maciek

Witaj Maćku!
Ja proponuję ci naprawdę, ze by twoja żona zrobiła sobie badanie eeg, kosztuje 50 zł, trwa 20min. i jest bezbolesne- wydaje mi się, ze jest to podstawa do tego aby wykluczyć padaczkę skroniową-przy której u mnie nie występują żadne drgawki i nie tracę świadomości- wówczas będziecie pewni, że te bóle mają na pewno związek tylko z migreną i będziecei mogli stosować konkretne leki. A jeśli chodzi o depakine, to nie zauażyłam, zebym miała jakieś skutki uboczne poza bólami głowy. Ja robiłam TK a ostatno RMI i nic mi nie wyszło, a eeg wykazuje duże zmiany.
Pozdrawiam i życzę powodzenia Mika.
gość
17-09-2007, 18:32:00

dzięki Mika!
mam przed sobą wynik badania eeg mojej żony, ponieważ we wcześniejszym poście chciałaś wiedzieć jaki będzie wynik cytuję wnioski: "zapis z niewielkiego stopnia zmianami uogólnionymi z przewagą czynności wolniejszej w odprowadzeniach przednich.Wyładowań napadowych nie rejestruje się". Wszystko zatem wskazuje na to,że jest ok.trzymaj się,Maciek
gość
19-09-2007, 18:14:00

czesc. mam do Was pytanie. moj narzeczony ma od 5 roku zycia migrene. od kwietnia tego roku bierze depakine chrono 500. lekarz nie wprowadzal leku mniejszymi dawkami tylko od razu kazal mu brac pelna dawke. od sierpnia nadal boli go glowa. zastanawia sie nad odstawieniem lekow ale chce to zrobic sam. czy nie jest to ryzykowne? mam padaczke i wiem ze przy mojej chorobie nie mozna od tak odstawic lekow. czy z migrena jest tak samo? jak bolala go wczesniej glowa ( najpierw aura, pozniej bol glowy i wymioty ) to bral dexak ktory przepisywal mu lekarz.pomagal ale jak byl u neurologa w kwietniu pytal o dexak ale dostal lek migea ktora w ogole mu nie pomagala. co robic? nie mamy zaufania do tego neurologa. blednie postawil mi diagnoze. czy narzeczony powinien pojsc do nastepnego czy po prostu odstawic leki?
gość
19-09-2007, 23:18:00

co do eeg przy migrenie!!!
UWAGA!
Miałam to badanie robione kilkakrotnie w czuwaniu i było dobre! dziś zrobiono mi je po nieprzespanej nocy, we śnie i wyszly zmiany padaczkowe! Wczesniej miałam całą diagnostyke lekarze mysleli ze symuluje a teraz sie okazuje ze to choroba :/
Jestem załamana, mam dopiero 18 lat
gość
20-09-2007, 21:49:00

19-09-2007 o 20:14, gość :
czesc. mam do Was pytanie. moj narzeczony ma od 5 roku zycia migrene. od kwietnia tego roku bierze depakine chrono 500. lekarz nie wprowadzal leku mniejszymi dawkami tylko od razu kazal mu brac pelna dawke. od sierpnia nadal boli go glowa. zastanawia sie nad odstawieniem lekow ale chce to zrobic sam. czy nie jest to ryzykowne? mam padaczke i wiem ze przy mojej chorobie nie mozna od tak odstawic lekow. czy z migrena jest tak samo? jak bolala go wczesniej glowa ( najpierw aura, pozniej bol glowy i wymioty ) to bral dexak ktory przepisywal mu lekarz.pomagal ale jak byl u neurologa w kwietniu pytal o dexak ale dostal lek migea ktora w ogole mu nie pomagala. co robic? nie mamy zaufania do tego neurologa. blednie postawil mi diagnoze. czy narzeczony powinien pojsc do nastepnego czy po prostu odstawic leki?

niestety z lekarzami jest różnie ale moim zdaniem samowolne odstawiania leków czy w ogóle samoleczenie się bez konsultacji medycznej nie jest roztropne,proponuję odwiedzić poradnię leczenia bólu lub poradnię migrenową w twoim mieście,najważniejsze w walce z migreną to nie poddawać się,tego wam gorąco życzę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: