Reklama:

migrena (70)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-09-2007, 16:59:00

dzieki za odpowiedz.na 9 pazdziernika mamy wizyte u tego samego neurologa. pozdrawiam
gość
28-09-2007, 13:43:00

WITAM moja mama ma 53 lata i od wielu lat ma napady migrenowe ktore przez osttnie kilka lat sa bardzo czese a ostatnio to juz w zasadzie czekamy od napadu do napadu, jest to istny koszmar dla niej jak i dla nas gdyz nie potrafimy pomoc. Mama w zasadzie usmierzala bol jedynie srodkami przeciwbolowymi ktore prawie nie pomagaja. mam wrazenie ze przez ta *** chorobe mama jest juz lekomanka bo nie potrafi zyc bez lekow. Bol jest okropny, mama nie jest w stanie funkcjonowac jak czlowiek, a taki napad potrafi trwac 3-4 dni, dzis jest 2 i juz mam dosc, a co ona ma powiedziec. nie jestem dokladnie zorientowana ale wiem ze mama kozystala z porad neurologa i brala jakies leki ale jak widac nic nie pomaga, jestesmy bezsilni. wyczytalam tu o zastrzkach z botuliny, czy ktos ego probowal? bardzo prosze o jakies informacje n czym to polega bo przypuszczam ze na tym zadupiu na jakm mieszkam nikt o tym nie slyszal. Przepraszam za gorycz ale nie mam juz sil
gość
28-09-2007, 16:55:00

Napisz proszę czy twoja mama jest przed menopauzą oraz jakie leki przyjmuje.Zastrzyki z botoxu,w dużym uproszczeniu, polegają na iniekcjach cienkoigłowych w głowę,zwykle ostrzykuje się okolice czoła i skroni,likwiduje bóle(niestety nie zawsze) na 2 lub 6 m-cy
gość
27-10-2007, 21:00:00

witajcie cierpiący na migrenę . Walcze z ta przypadłościa od wielu lat ,często leżałam w szpitalu z tego powodu bo ataki są fatalne wyłanczają mnie z życia codziennego teraz dostałam lek topiramat to lek na padaczke ale bardzo mi pomógł , bo leki typu deksaven ,manitol , dehydrotamina , sumigra , coxtral i inne nie pomagały jeśli chce ktoś pogadać na ten temat to zapraszam ,znam świetnego lekarza ,który mi bardzo pomółg . Agnieszka . to mój adres aga1978r@op.pl pozdrawiam
gość
27-10-2007, 21:00:00

witajcie cierpiący na migrenę . Walcze z ta przypadłościa od wielu lat ,często leżałam w szpitalu z tego powodu bo ataki są fatalne wyłanczają mnie z życia codziennego teraz dostałam lek topiramat to lek na padaczke ale bardzo mi pomógł , bo leki typu deksaven ,manitol , dehydrotamina , sumigra , coxtral i inne nie pomagały jeśli chce ktoś pogadać na ten temat to zapraszam ,znam świetnego lekarza ,który mi bardzo pomółg . Agnieszka . to mój adres aga1978r@op.pl pozdrawiam
gość
13-11-2007, 10:32:00

27-10-2007 o 23:00, gość :
gość
13-11-2007, 10:39:00

27-10-2007 o 23:00, gość :
gość
13-11-2007, 20:03:00

Witajcie migreniaki ja biorę lek na padaczkę który leczy migrenę poniewaz inne leki nie pomagały , ataki mam mocne nie mogę normalnie funkcjonować . óle głowy potrafia trwać od 1 do 2 miesięcy. Ten lek to TOPIRAMAT naprawdę mi pomógł jest drogi ,ale skuteczny polecam . Oczywiście polecam świetnego lekarza ,który leczy migrenę to Pani dr. Durko ze szpitala Barlickiego z Łodzi .Pozdrawiam Agnieszka
gość
30-11-2007, 09:43:00

15-09-2007 o 22:52, gość :
Witam cię, niestety stosowałam leki przeciwpadaczkowe:depakine300, ergotamine, i jeszcze jakieś ale nie pamiętam jakie. Uwierz mi absolutnie ci nie pomogą, ja miałam wrażenie, że głowa mnie częściej po nich bolała,a od zawsze boli. Teraz podejrzewają u mnie padaczkę skroniową, bo przy niej w wielu przypadkach masz podobne objawy co migrenowe, bóle głowy z aurą. Miałeś robione eeg, jeśli tak to co ci wyszło?Mika
gość
30-11-2007, 13:35:00

Witam
zaczne od tego, ze jak większość ludzi cierpie z powodu migreny. mam pytanie czy ktoś z was brał juz leki i czy pomagały sumamigren i cinie?
pozdrawiam kyia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: