Reklama:

malformacja w pniu mózgu (44)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-06-2021, 18:38:54

Na obrazach mri wyglada to w ten sposob.
gość
18-06-2021, 18:48:56

Dziwne że przy badaniach po kontem SM nie podali kontrastu, pewnie bedzie trzeba powtorzyć MRI z kontrastem. Malformacje naczyniowe w zależności od rodzaju nie sa zagrożenoem życia. 6 mm naczyniaczek to malutki. Rozumiem że jest manifestacja objawów(stąd skerowanie ns badania) - a jakie to są objawy??? Prosze udać sie do dobrego neurochirurga specjalizującego sie w malformacjach. Bo tylko dobry neurochirurg odczyta dobrze MRI. Moze jak powtorzysz z kontrastem wyjdzie wiecej info.
gość
18-06-2021, 18:59:24

Z racji iż neurolog bardziej obstawiał nerwice
lub zaburzenia lękowe aniżelii stwardnienie ponieważ badanie neurologiczne wyszzlo dobrze, wszystkie odruchy okej. A objawami były chwilowe mrowienia całego ciała lub tak zwane bujanki z tego co wyczytałem to depersonalizacja. Teraz już praktycznie tych objawów jest dużo mniej. Ważne że jest to zmiana malutka bo jestem zestresowany z racji swojej nerwicy. Rozumiem że badanie będzie zapewne kontrolnie do powtórzenia za jakiś czas? Jestem aktywny fizycznie tzn trenuje tenis stołowy czy mogę to robić bez obawy?
gość
18-06-2021, 19:06:17

Dziwne że przy badaniach po kontem SM nie podali kontrastu, pewnie bedzie trzeba powtorzyć MRI z kontrastem. Malformacje naczyniowe w zależności od rodzaju nie sa zagrożenoem życia. 6 mm naczyniaczek to malutki. Rozumiem że jest manifestacja objawów(stąd skerowanie ns badania) - a jakie to są objawy??? Prosze udać sie do dobrego neurochirurga specjalizującego sie w malformacjach. Bo tylko dobry neurochirurg odczyta dobrze MRI. M7oze jak powtorzysz z kontrastem wyjdzie wiecej info.
gość
18-06-2021, 19:07:25

Przypuszczam że mogło być to znalezisko przypadkowe poniewaz rezonans miałem robiony pierwszy raz w życiu ale od miesiąca żyje w takim niepokoju że to coś poważnego a nerwica w tym nie pomaga ;/
gość
18-06-2021, 19:08:26

Z racji iż neurolog bardziej obstawiał nerwice
lub zaburzenia lękowe aniżelii stwardnienie ponieważ badanie neurologiczne wyszzlo dobrze, wszystkie odruchy okej. A objawami były chwilowe mrowienia całego ciała lub tak zwane bujanki z tego co wyczytałem to depersonalizacja. Teraz już praktycznie tych objawów jest dużo mniej. Ważne że jest to zmiana malutka bo jestem zestresowany z racji swojej nerwicy. Rozumiem że badanie będzie zapewne kontrolnie do powtórzenia za jakiś czas? Jestem aktywny fizycznie tzn trenuje tenis stołowy czy mogę to robić bez obawy?
gość
18-06-2021, 19:33:56

A w niedzielę mam ważny turniej stąd pytanie o aktywność.
gość
18-06-2021, 21:02:14

Co prawda zdarzały mi się bóle głowy po intensywnym wysiłku od zawsze czyli jakieś 5 lat natomiast zawsze objawy mijały po kilku godzinach czy to ma w ogole jakis zwiazek z tym malutkim naczyniakiem?
gość
19-06-2021, 07:48:14

Hej moze miec zwiazek, u mnie bol byl glownym objawem. Lekaze powiedzieli zebym nie podnosila ciężarów nie piła i prowafziła zdrowy tryb życia, wiec sport jak najbardziej. Prosze sie nie stresować 1 na 500 osob ma naczyniaki tylko 20% daje objawy, u większości nic sie nie dzieje przez całe życie. U mnie od diagnozy to juz 6 moesiecy i nic sie nie dzieje a robie ak robilam przed diagnozą. Pewnie każą powtorzyc MRI z kontrastem a pożniej za 3 miesiace mi tak kazali. Ale jesli lekarz postawi diagnozę ze to np. Naczyniak żylny to juz nie kaze powtarzac bo on nie jest niebezpieczny i nic sie z nim nie robi. Pozdrawiam
gość
19-06-2021, 08:39:02

Dziękuję, w takim razie tenis stołowy lub bieganie to nic złego na szczęście bo nie mogłabym odejść od pasji. A u ciebie jakiego znaleziono i jakiej wielkości jeśli mogę wiedzieć? Przepisali ci coś na bóle głowy?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: