Reklama:

Lamitrin !!!!!!!!!!!!!!! (105)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-11-2007, 10:17:00

Pisaliście że po lamitrinie mieliście lub macie problemy ze spaniem. U mnie było odwrotnie, gdy zaczełam brać chodziłam spać najpóżniej o 21 a i tak ledwo wytrzymywałam do tej godziny. W tej chwili wróciło to prawie do normy bo chodzę spać ok 22-23 lecz jak idę na imprezę to siedzę max do 24.00
Pozdrawiam wszystkich
gość
14-11-2007, 11:56:00

Mam pracę z wytężeniem umysłowym przez 8 godzin, lamitrin biorę miesiąc na padaczkę skroniową, jak narazie nic nie pomaga a nawet, zaburza mi strasznie pamięć - okropnie. Nie wiem co robić. Wy też tak mieliście, może to nie lamitrin tylko tak ma być(
gość
14-11-2007, 13:54:00

Wszystkie leki stosowane przy leczeniu padaczki powodują : kłopoty z pamiącią i koncentracją.
gość
14-11-2007, 18:35:00

no i to co ja zauwazyłam po kilkunastoletnim faszerowaniu lekami to to ze cos sie dzieje s psychiką w negatywnym znaczeniu, jakies głupie mysli.... schiza? od jakiegos czasu nie biore juz leków, lekarz zadecydowal ze odstawic ale te zmiany psychiki zostaja, oczywiscie nie ide do zadnego lekarza psychiatry nie wiem czy to minie, to juz trwa chyba kilka lat.
Pozdro czarna
gość
15-11-2007, 12:46:00

To prawda z czasem z psychiką też są kłopoty.Gratuluję poprawy zdrowia, mi to nie wychodzi ,nawet próby zmniejszania dawek leków żle się kończą.
gość
15-11-2007, 13:17:00

jakie macie zmiany w psychice?
gość
15-11-2007, 17:44:00

Witam ponownie. Nawiązując do zmian w psychice.....uf.... ciezko zacząc.. Dręczą mnie czasem takie myśli o których az strach pisac...ale ma to ogromny wpływ na moje zycie prywatne,uczuciowe a a nawet sexualne. Bo czy to jest normalne by lezac u boku swojego faceta myslec ze jest to ktos inny?- nie, a czy normalne jest myslec o zrobieniu krzywdy komus bliskiemu? - nie, rany... koncze studia, pracuje a nie potrafie sie odnalezc sama w sobie, te mysli pojawiły sie kilka lat temu, te *** leki maja w tym swój udział wiem bo kazde leki przeciwpadaczkowe maja własciwosci psychotropowe i nie ma sie co oszukiwac ale tak własnie jest i kazdy neurolog to potwierdzi. Czasami to mam juz wszystkiego dosc i pomyslec jak myla sie ci co mysla ze moje zycie to frajda bo mam fajny wyglad, prace i super faceta... o jakze sie mylicie....nie wiem jak długo moj chłopak to wytrzyma,........normalnie porazka....
pozdro dla wszystkich chorowitków CZARNULKA
gość
16-11-2007, 07:33:00

Dzięki czarnulka za odpowiedź, napisz mi tylko jaki rodzaj padaczki masz i czy z drgawakami czy nie? pozdrawiam Mika
gość
17-11-2007, 13:51:00

hejka Milko
gość
17-11-2007, 13:58:00

a Milko i jeszcze jedna wzmianka jezeli bedziesz miała pytania odnoscie przebiegu leczenia i samopoczucia to pytaj, nie wiem jak długo chorujesz i jakie Ty masz doswiadczenia. W miare możliwosci postaram sie pomagac. Trzymaj sie cieplutko papa
CZARNULKA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neuralgia nerwów obwodowych
Dzień Dobry. Mam 70 lat, 174 cm wzrostu, średnia otyłość. Pojawiły mi się bóle w obwodowym układzie nerwowym. Neurolog powiedział że mam neuralgię nerwów obwodowych. Leki które zażywam to Amitryptylina 5ml, Pregabalin 50. Po tych lekach kręci mi się w głowie. Lekarz powiedział że mam iść na operację kręgosłupa piersiowego, ale ze względu na mój wiek nie chcę. Odnośnie bólu najpierw pojawia się swędzenie w okolicach np. uda, które krótkotrwale promieniuje aż do pięty i to bardzo mocno boląc ( piecze - parzy). Kolejny przykład to ramie aż do ręki, tak w różnych miejscach ciała. Dwa tygodnie temu pojawiły się kolejne dolegliwości tzn. Leżąc na lewym boku, gdy wstaje cierpnie mi prawa noga i prawa ręka. Neurolog zlecił mi rezonans kręgosłupa, konsultację mam dopiero w marcu więc wtedy uda mi się skonsultować wynik. Czy ktoś ma podobne dolegliwości ? Z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Może w organizmie mam jakiś stan zapalany ?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: