Witajcie,
oto moja historia wyjścia z poważnych problemów z kręgosłupem, być może komuś pomogę..... Cztery lata temu podniosłam 6-letniego synka przyjaciółki, poczułam pieczenie w okolicach lędźwiowych, z każdą następną godziną narastał ból, i trwało to przez przez około pół roku. Jeden ból w dzień i w nocy, w tym czasie trafiłam do trzech ortopedów, którzy szpikowali mnie zastrzykami i lekami przeciwbólowymi, zapisywali różnego rodzaju zabiegi rehabilitacyjne, nie zgodziłam się jedynie na blokadę, czego nie żałuję i żadnych efektów tego leczenia...... według lekarzy mój przypadek kwalifikował się do leczenia operacyjnego. Rezonans wykazał przepuklinę o wielkości 15 mm i ucisk na nerw kulszowy, który prawie uniemożliwiał chodzenie W tym czasie korzystałam z opieki osteopatów, masażystów i fizjoterapeutów polecanych z różnych źródeł i NIC ból nadal niezmienny, wydałam na leczenie ogromne poeniądze. Zdesperowana zapisałam się na wizytę przedoperacyjną do Bydgoszczy do doktora Harata. W oczekiwaniu na wizytę ktoś opowiedział mi o Panu Józefie, nie miałam nic do stracenia więc trafiłam do Krępy. Pan Józef ustawił mi kręgosłup miałam wysuniętych 5 kręgów, nie dotknął jednak miejsca gdzie była przepuklina, powiedział że tego nie można ruszać a ustawienie pozostałych kręgów powinno przynieść ulgę i pomóc w leczeniu przepukliny. Zaraz po tym czasie trafiłam również do dr Stengerta w Poznaniu, który leczy metodą McKenziego (ćwiczenia). Po dwóch tygodniach pierwszy raz od pół roku poczułam lekką ulgę w bólu, po miesiącu stopniowo odstawiłam leki. Na wizytę do Bydgoszczy już nie pojechałam. Wychodzenie z bólu trwało kolejne 6 miesięcy, teraz minęło dwa lata jak nie czuję bólu, ale cały czas wykonuję lekkie nieuciążliwe ćwiczenia. W ten weekend byłam ponownie u Pana Józefa gdyż odczuwałam w części szyjnej kręgosłupa dyskomfort i rzeczywiście jeden krąg był wysunięty, ale zaskakujące było to że przejechawszy palcami po całym kręgosłupie wiedział, że była przepuklina w części lędźwiowej, nie ustawiał w tym miejscu powiedział że musi się goić. Uważam, że ustawienie wszystkich kręgów przez Pana Józefa oraz leczenie u dr Stengerta postawiły mnie na nogi. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami w leczeniu beznadziejnego przypadku, gdy trzech lekarzy podniosło ręce w bezradności oferując blokadę i operację. Pozdrawiam wszystkich cierpiących i tych którzy czepią przyjemność z oczerniania innych.
mój adres elzaa1@wp.pl