Reklama:

kostniak? (102)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
14-08-2011, 11:37:29

Powinno się go przykładnie ukarać popieram kol. niżej...
a tak btw to znalazłem ostatnio ciekawą stronę poświęcona właśnie nowotworom
http://***/site/457news
gość
21-10-2011, 11:32:00

a u mnie w przychodni to nawet sprzętu nie maja do odczytania płytki z wynikami tk zatok ta służba zdrowia to nie stety porażka tez mam kostniaka i skierowanie do szpitala i wszystkiego mam się tam dowiedzieć bo lekarka nie widziała zdjęć :( standardowa spychologia
gość
09-10-2012, 17:07:44

Witam! mam kostniaka w prawej zatoce czolowej wielkosci 7 na 15mm wykryty przy badaniu TK z powodu boli migrenowych, lekarz neurolog stwierdzil ze nic nie trzeba z tym robic. Czy napewno?
gość
09-10-2012, 18:12:15

skoro lekarz stwierdzil to tak ma byc , tutaj sa sami laicy , nie ma medykow , ja zawsze polegam na lekarzach , forumowicze odpowiedza byle co , lepiej ufac lekarzom niz przypadkowym piszacym.
gość
05-02-2013, 20:54:37

Witam! Od wielu lat odczuwam duże bóle kręgosłupa (najbardziej w części szyjnej, oraz barków). W ostatnim czasie z tyłu głowy, w okolicy części potylicznej zauważyłem wiele guzków i jeden większy. Po dłuższej obserwacji śmiale stwierdzam, iż chowają się na pewien czas i znów wracają. Towarzyszą temu silniejsze bóle pleców. Lekarza u których byłem, nie widzą problemu. Miałem wiele prześwietleń kręgosłupa i tam nic nie ma. Masy te nie przesuwają się względem kości, więc mam podejrzenia, że może to być kostniak. Jakie jest prawdopodobieństwo? Bólowi towarzyszą ciągłe zawroty głowy, bóle w przedniej części głowy i problemy z koncentracją. Co to może być? Z góry dziękuje za pomoc.
gość
26-03-2013, 16:36:08

U mnie po ostatnim badaniu tk stwierdzono uwapnioną strukture położoną do tyłu od górnej części kości czołowej po lewej stronie o budowie tkanki kostnej o wymiarach 14x9mm , niby nic nowego bo badanie potwierdziło wczsniejsze RM tyle , że doszły mniejsze zwapnienia, róznica miedzy Rm a Tk 3 lata. Objawy to bóle głowy w lewej skroni, światłowstret, czasami wymoty a i kiedyś objawy jak przy ataku padaczki ( m.in metaliczny smak w buzi) Na pytanie skad mam kostniaka dostałam odpowiedź , że prawdopodobnie to pozostałość po ropnym zapaleniu opon mózgowych , ale czy faktycznie
gość
11-01-2014, 21:12:22

Gość 2012-10-09 19:07:44 Witam! mam kostniaka w prawej zatoce czolowej wielkosci 7 na 15mm wykryty przy badaniu TK z powodu boli migrenowych, lekarz neurolog stwierdzil ze nic nie trzeba z tym robic. Czy napewno?
gość
26-02-2015, 17:56:55

Witam, pół roku temu poszłam do lekarza z powodu bólu głowy . dostałam skierowanie na TK no i kostniak .lekaż lekceważąco wzrószył ramionami jakby tam nic nie było. głowa boli do dziś . ogólnie dla mnie to niech on tam sobie siedzi ale ból głowy jest nie do wytrzymania no i jestem ciągle zmęczona a przy tym nerwowa...co robić ??
gość
26-02-2015, 17:58:25

Gość 2015-02-26 18:56:55
Witam, pół roku temu poszłam do lekarza z powodu bólu głowy . dostałam skierowanie na TK no i kostniak .lekarz lekcewaząco wzrószył ramionami jakby tam nic nie było. głowa boli do dziś . ogólnie dla mnie to niech on tam sobie siedzi ale ból głowy jest nie do wytrzymania no i jestem ciągle zmęczona a przy tym nerwowa...co robić ??
gość
10-03-2015, 13:32:24

Czy ktoś z Was może polecić dobrego neurochirurga z Łodzi lub okolic zajmującego się usuwaniem kostniaka kości ciemieniowej. Dzięki bardzo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: