Reklama:

kostniak? (101)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
14-08-2011, 11:37:29

Powinno się go przykładnie ukarać popieram kol. niżej...
a tak btw to znalazłem ostatnio ciekawą stronę poświęcona właśnie nowotworom
http://***/site/457news
gość
21-10-2011, 11:32:00

a u mnie w przychodni to nawet sprzętu nie maja do odczytania płytki z wynikami tk zatok ta służba zdrowia to nie stety porażka tez mam kostniaka i skierowanie do szpitala i wszystkiego mam się tam dowiedzieć bo lekarka nie widziała zdjęć :( standardowa spychologia
gość
09-10-2012, 17:07:44

Witam! mam kostniaka w prawej zatoce czolowej wielkosci 7 na 15mm wykryty przy badaniu TK z powodu boli migrenowych, lekarz neurolog stwierdzil ze nic nie trzeba z tym robic. Czy napewno?
gość
09-10-2012, 18:12:15

skoro lekarz stwierdzil to tak ma byc , tutaj sa sami laicy , nie ma medykow , ja zawsze polegam na lekarzach , forumowicze odpowiedza byle co , lepiej ufac lekarzom niz przypadkowym piszacym.
gość
05-02-2013, 20:54:37

Witam! Od wielu lat odczuwam duże bóle kręgosłupa (najbardziej w części szyjnej, oraz barków). W ostatnim czasie z tyłu głowy, w okolicy części potylicznej zauważyłem wiele guzków i jeden większy. Po dłuższej obserwacji śmiale stwierdzam, iż chowają się na pewien czas i znów wracają. Towarzyszą temu silniejsze bóle pleców. Lekarza u których byłem, nie widzą problemu. Miałem wiele prześwietleń kręgosłupa i tam nic nie ma. Masy te nie przesuwają się względem kości, więc mam podejrzenia, że może to być kostniak. Jakie jest prawdopodobieństwo? Bólowi towarzyszą ciągłe zawroty głowy, bóle w przedniej części głowy i problemy z koncentracją. Co to może być? Z góry dziękuje za pomoc.
gość
26-03-2013, 16:36:08

U mnie po ostatnim badaniu tk stwierdzono uwapnioną strukture położoną do tyłu od górnej części kości czołowej po lewej stronie o budowie tkanki kostnej o wymiarach 14x9mm , niby nic nowego bo badanie potwierdziło wczsniejsze RM tyle , że doszły mniejsze zwapnienia, róznica miedzy Rm a Tk 3 lata. Objawy to bóle głowy w lewej skroni, światłowstret, czasami wymoty a i kiedyś objawy jak przy ataku padaczki ( m.in metaliczny smak w buzi) Na pytanie skad mam kostniaka dostałam odpowiedź , że prawdopodobnie to pozostałość po ropnym zapaleniu opon mózgowych , ale czy faktycznie
gość
11-01-2014, 21:12:22

Gość 2012-10-09 19:07:44 Witam! mam kostniaka w prawej zatoce czolowej wielkosci 7 na 15mm wykryty przy badaniu TK z powodu boli migrenowych, lekarz neurolog stwierdzil ze nic nie trzeba z tym robic. Czy napewno?
gość
26-02-2015, 17:56:55

Witam, pół roku temu poszłam do lekarza z powodu bólu głowy . dostałam skierowanie na TK no i kostniak .lekaż lekceważąco wzrószył ramionami jakby tam nic nie było. głowa boli do dziś . ogólnie dla mnie to niech on tam sobie siedzi ale ból głowy jest nie do wytrzymania no i jestem ciągle zmęczona a przy tym nerwowa...co robić ??
gość
26-02-2015, 17:58:25

Gość 2015-02-26 18:56:55
Witam, pół roku temu poszłam do lekarza z powodu bólu głowy . dostałam skierowanie na TK no i kostniak .lekarz lekcewaząco wzrószył ramionami jakby tam nic nie było. głowa boli do dziś . ogólnie dla mnie to niech on tam sobie siedzi ale ból głowy jest nie do wytrzymania no i jestem ciągle zmęczona a przy tym nerwowa...co robić ??
gość
10-03-2015, 13:32:24

Czy ktoś z Was może polecić dobrego neurochirurga z Łodzi lub okolic zajmującego się usuwaniem kostniaka kości ciemieniowej. Dzięki bardzo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: