Witam.
W tamtym roku na jesień wszystkie objawy zaczęły się uwydatniać do tego stopnia, że mdlałam z bólu i nie byłam w stanie zatamować krwotoku z nosa. Już nie wspominając o notorycznie zatkanej lewej części nosa i spływającej ropie.
Pod koniec grudnia zdiagnozowano u mnie kostniaka w lewej zatoce czołowej. W styczniu byłam już po operacji. Wszystko przebiegło pomyślnie mimo powikłań. Miałam kostniaka wrastającego w ścianę mózgową.
Całe dzieciństwo leczyłam się na
zapalenie zatok i inne tego typu choroby czyli antybiotyk za antybiotykiem, a dopiero w wieku 18 lat lekarze znaleźli rozwiązanie problemu... Szkoda, bo można było takich atrakcji uniknąć, gdyby zdiagnozowano go wcześniej.
Niestety nie miałam operacji endoskopowej (z racji, że kostniak urósł za duży, a na dodatek był w kiepskim miejscu) tylko cięcie-, które pozostawiło bliznę. Ja ją widzę, jednak dopóki ktoś się o niej nie dowie nigdy o nią nie pyta, więc chyba nie rzuca się w oczy :) Także wszystkim oczekującym operacji chciałabym przekazać, że nie ma się czym martwić. W tych czasach taka operacja to pestka dla dobrego chirurga. Mimo tego, że moja sytuacja nie była kolorowa to wszystko przebiegło pomyślnie i koszmar pozostał jedynie w pamięci. Jestem już zdrowa i szczęśliwa, że mam to już za sobą! :)
Także wszystkim z podobnymi dolegliwościami i diagnozami polecam- GŁOWA DO GÓRY!
Jeżeli ktoś z Was ma pytania dotyczące przebiegu, leczenia i samej operacji zapraszam do kontaktu poprzez e-mail (k.kubica96@wp.pl).
Chętnie odpowiem na dręczące pytania :)
Pozdrawiam wszystkich tu zgromadzonych!