Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (542)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-01-2023, 20:41:09

Gość 2021-10-03 21:15:14
Gość 2018-03-21 18:58:58
Witam wszystkich. troszeczkę wiem o glejakach. moja żona zmarła tydzień temu . od diagnozy i walki wszystko zakończyło się po prawie siedmiu latach. Jeśli ktoś potrzebuje paru informacji to proszę pisać. Piotr
gość
12-01-2023, 06:58:07

Gość 2022-12-28 12:21:48
Gość 2022-09-28 08:54:37
Brał od kwietnia razem z radioterapia potem miał miesiąc przerwy i od końca czerwca bierze co miesiąc przez 5 dni dawka 350. Odpukac narazie czuje się dobrze ,że nawet od 3 miesięcy już pracuje zawodowo.Guz był duży bo aż 8 cm ,też miałam rozmowę z lekarzem że guz może nie zostać cały wycięty i mąż może być spralizowany ale udało się. W poniedziałek jedziemy znów po kolejną dawkę temodalu i wyniki rezonansu.
Dzień dobry, i jak się mąż czuje? Mam nadzieję, że jest nadal pełen energii. My nadal leczymy się temodalem. Lekarz mówi, że wyniki są dobre i przedłużenie brania temodalu rozszerzy do roku póki badania na to pozwalają. W zasadzie mąż pierwszego i drugiego dnia przyjmowania chemii czuje się lekko osłabiony i niedowład staje się większy ale po skończonym cyklu władza wraca, najważniejsze, że na rezonansie guz nie powiększa się a jedynie zmienił strukturę ( zwęził się), to podobno pozytywne działanie radioterapii. Pozdrawiamy mocno razem z mężem.
Dzień dobry odpisuję dopiero teraz bo mieliśmy dużo na głowie. Ale po roku w poniedziałek skończyliśmy całkowicie podawanie temodalu bo lekarze stwierdzili że wyniki są na tyle dobre że teraz kontrolę co 3 miesiące (rezonans głowy ) wystarcza. Jest troszkę osłabiony ale dochodzi do siebie ,niestety po tym wszystkim dostał bóli napięciowych głowy ale neurolog stwierdził że to po tym całym stresie teraz to wszystko wychodzi. Walczymy dalej i jak długo damy radę to się nie poddamy. Super że Pani mąż ma dobre wyniki ,trzeba mieć nadzieję że będzie coraz lepiej . Również pozdrawiamy razem z mężem 😊
gość
18-01-2023, 16:30:54

Witam, szukam lekarza onkologa który zajmuje sie leczeniem glejaka w Gliwicach, możecie kogoś polecić?
gość
18-01-2023, 22:16:43

Przeszukaj forum napewno znajdziesz.
Sciskamy was mocno
gość
19-01-2023, 12:01:52

Witam, czy ktoś stosuje lub ma jakieś opinie na temat suplementu PPE 1400 w leczeniu glejaka wielopostaciowego?
Początkująca
08-02-2023, 17:07:20

Witam ponownie możecie mi powiedzieć ile dokładnie trwa radioterapia? my zaczęliśmy od dzisiaj tzn. 8.02. Myślałam że 6 tygodni wystarczy bo tak mówili na początku ale okazuje się że ma zlecone 60 naświetleń i jakoś tego nie załapałam do końca bo chyba jeszcze nie dotarła ta sytuacja do mnie wynik drugi stopień złośliwości gwiazdziak skapodrzewiak czy to aż tak źle?? Już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim
Początkująca
16-02-2023, 09:49:08

Witam czy możecie mi powiedzieć co dalej po radioterapii?? 🤔 Gwiazdziak 2 stopnia nie usunięty w całości.
gość
16-02-2023, 12:28:42

Dowiedziałam się d tyg temu przypadkiem podczas tk, że mam glejaka iv stopnia. Mam gruczolaka nadnercza od 6 l, I co roku kontroluje go tk, coś nnie tknęło żeby zrobić też tk głowy, nikt bliski nie wie , nikomu nie powiedziałam. Tylko ja wiem, nam 30 lat, nie wiem co mam zrobić ze sobą , nie mogę normalnie myśleć już...
Mam dni ze nie wstaję z łóżka (mam depresję od dawna), ale to nie od tego, ja po prostu nie wiem czy jest sens coś robić jeszcze niż leżeć i czekać na śmierć, nie wychodzę z domu wcale.. Nie miałam objawów oprócz zapominania co przed chwilą robiłam, czy napady agresji ale rzadko..
Wypłakałam już wszystkie łzy..😢😪
gość
16-02-2023, 16:16:14

Nie możesz myśleć o najgorszym proponuję ci abyś porozmawiała z kimś na ten temat rozmowa dużo daje a medycyna daje wiele możliwości ja gdy się dowiedziałam że moj partner ma glejaka miałam ochotę skończyć że sobą były pytania dlaczego my dlaczego tak młody człowiek zdrowy z głową pełna pomysłów ma coś o czym człowiek nie miał zielonego pojęcia nasze plany legły w gruzach wiele nocy nie przespanych wiele wylanych łez gdzie płakaliśmy razem i pocieszaliśmy się na wzajem była złość był gniew ale jednak człowiek rozmawiał mądrze czasami głupio ale jednak rozmawiał Oj a to dużo daje nie pozostawaj sama ze sobą nie bój się prosić o pomoc bo to nie jest wyjście musisz przede wszystkim szukać pomocy u specjalistów i nie słuchać ich statystyk bo można zwariować mu do tej pory leczymy się i wierzę że będzie dobrze bo musi być dobrze trzymam za ciebie kciuki i nie poddawaj się trzeba walczyć bo warto
gość
24-02-2023, 19:35:57

Znam ten ból przechodzę to teraz mój mąż jest właśnie po operacji glejaka czeka na radioterapię ale widzę że jest źle zanika aż przykro patrzeć że nie możesz pomóc . Człowieka który do niedawna chodził i pracował nagle dowiaduje się że jest chory .Jak dostałam wyniki to aż mi się nogi ugięły glejak mózgu wysokimi stopniu złożoności 4 stopnia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: