Reklama:

glejak wielopostaciowy IV (542)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-03-2017, 18:22:38

To nie bledy w diagnozie , glejak jest to rak nie uleczalny , w 4 stopniu to juz koniec zycia . Nie przezyje nikt dluzej niz 6 miesiecy od stwierdzenia , chyba ze stosuje sie zludna radioterapie lecz to nic nie da , wkrotce nastapi koniec zycia. Za to moze po smierci nastapic reinkarnacja i nastepne zycie zacznie sie , tez nie ma znaczenia bo poprzedniego wcielenia /zycia nie pamietamy.Nie jest latwo ani tu ani tam.
gość
05-04-2017, 19:45:29

Z glejakiem wielopostaciowym można żyć nieco dłużej wszystko zależy od genów nowotworu o czym informuje wynik badania mononuklearnego niestety mało który szpital takie wykonuje
gość
08-04-2017, 17:44:35

Moj tata żył 11 miesięcy od pierwszego ataku padaczki
gość
12-04-2017, 11:57:29

Moja teściowa miała wykrytego glejaka IV w styczniu 2017 roku. Operacja, naświetlania, chemia. Nie wiem jaki to odniosło skutek, ale widzę pogorszenie jej stanu. Jest coraz mniej komunikatywna, widzi coś czego nie ma. Ma problem z najprostszymi czynnościami. Za 2 tygodnie kontrola, tomograf i...obawiam się, że rokowania nie będą dobre.
Nie wiem, jaki jest sens stosowania naświetlań i chemii u starszych osób. Po samej operacji odżyła, była pełna energii...co ta chemia zmieni? Czy przedłuży życie? Jeśli nawet, to czy te 2-3 miesiące więcej są warte tego, co teraz się dzieje?? I czy te 2-3 miesiące można nazwać życiem? Nie wiem...ale wiem jedno- na Glejaka IV nie ma na razie leku!!!
gość
18-04-2017, 14:28:46

Sama nie wiem co myslec..u mojego taty 19.03.2016 r., wykryto przypadkiem guza mózgu. 14.04.2016 zooperowano niby całego...wynik biopsji glejak wielopostaciowy WHO IV. Przeszedl 7 tyg. Radioterapie wraz z chemia w tabletkach. Potem cykl 6 chemii co 4 tygodnie. Tomograf w grudniu czysty. Niestety w marcu 2017 r. Nowe nacieki...radioterapia odmowila dalszego leczenia...neurochirurg potwierdzil, ze reoperacja tylko go okaleczy...chemicy zaryzykowali i czekamy na kolejna inna chemie...najwazniejsze ze tata jest sprawny fizycznie i umysłowo. Funkcjonuje jak wczesniej..i nawet autem jezdzi.... Ale sama nie wiem jak mu moge jeszcze pomóc!!!! Moze ktoś coś umi mi podpowiedziec!!!! Pamietajcie Wiara czyni cuda!!!!
gość
21-04-2017, 13:46:41

W tej chwili mój Tata leży na stole operacyjnym i ma usuwanego glejaka IV po raz drugi.
gość
30-04-2017, 22:53:31

Witam, mam na imie Ola i mam 38 lat...u mojej kochanej mamy (67lat)wykryto właśnie glejaka wielopostaciowego IV st.w lewym płacie czołowym...właśnie czekamy na wyznaczenie operacji ...lekarz powiedział nam, ze usuna max.do 80 %guza i potem czeka ja radio- i chemioterapia....przeczytalam wszystkie wpisy na tym forum i jestem załamana...w która stronę iść? jak pomoc mojej kochanej mamusi? Gdzie szukać pomocy? nasze szpitale onkologiczne leczą widzę sztampowo- a ja nie chce żeby ten kochany człowiek był numerkiem w kolejce oczekujących, dlaczego lekarze nie proponują i nie włączają do leczenia metod alternatywnych- piszecie tu państwo o leczeniu olejem Z konopii, ja czytałam też o wlewach z Wit. C...jestem zdruzgotana, bo analizujac wasze wpisy dochodze do wniosku, ze ta chemio- czy radioterapia wyniszczy tylko organizm...a jak wtedy walczyc z tym dziadem???Serce krwawi czytajac ile kochanych osób odeszło pokonanych przez tą okropna chorobę- bardzo Państwu współczuję! proszę o rady i wskazówki - muszę pomóc mojej kochanej mamusi przez to przejść,proszę tez o namiary gdzie mozna zakupic ten olej i czy ktos z panstwa wie czy w Polsce wykonują takie wlewy Z Wit. C?
gość
01-05-2017, 04:38:33

Olu kochanie nieba przychylilabym Twojej Mamie , daj @ bede sie starac kupic olejek CBD, ktory byc moze spowoduje zatrzymanie wzrostu glejaka.
Popytam mojego lekarza ktory dal mi recepte na olejek , niestety mimo legalizacji w u b.roku obowiazuja nadal recepty.
W tym kraju w kazdym stanie inne prawo, a tu w Newadzie stanowe pozwala lecz federalne zabrania.
Jakos tak dwa dni temu na Polsacie w programie Skandalisci /mam tv satelitarna zaproszony byl propagator podawania wit C , pan Jerzy Zieba , niestety ten pan nie ma studiow medycznych , mowil ze jest inzynierem mechanikiem.
Studenci medycyny wzieli go w krzyzowy ogien zadajac pytania/zadajac wyjasnien z jakiego tytulu zajmuje sie zalecaniem /nie leczeniem lecz zalecaniem podawania wit C , ten pan wil sie niczym piskorz.
Z calej sali zapelnionej sluchaczami/nikt nie darzyl tego pana zaufaniem, ja tez nie, odnioslam wrazenie ze to businessman.
Opowiadal bajki z tysiaca i jednej nocy, podawal przyklad, ponoc jakiegos farmera z Texasu ,/ ktorego nie widzial na oczy /wyleczono vit. C z nowotworu.
Mysle ze na forum niezbyt mozna porozmawiac lecz na prywatny mail jesli zechcesz mozna popisac.
gość
01-05-2017, 09:16:05

Gość 2017-05-01 06:38:33
Olu kochanie nieba przychylilabym Twojej Mamie , daj @ bede sie starac kupic olejek CBD, ktory byc moze spowoduje zatrzymanie wzrostu glejaka.
Popytam mojego lekarza ktory dal mi recepte na olejek , niestety mimo legalizacji w u b.roku obowiazuja nadal recepty.
W tym kraju w kazdym stanie inne prawo, a tu w Newadzie stanowe pozwala lecz federalne zabrania.
Jakos tak dwa dni temu na Polsacie w programie Skandalisci /mam tv satelitarna zaproszony byl propagator podawania wit C , pan Jerzy Zieba , niestety ten pan nie ma studiow medycznych , mowil ze jest inzynierem mechanikiem.
Studenci medycyny wzieli go w krzyzowy ogien zadajac pytania/zadajac wyjasnien z jakiego tytulu zajmuje sie zalecaniem /nie leczeniem lecz zalecaniem podawania wit C , ten pan wil sie niczym piskorz.
Z calej sali zapelnionej sluchaczami/nikt nie darzyl tego pana zaufaniem, ja tez nie, odnioslam wrazenie ze to businessman.
Opowiadal bajki z tysiaca i jednej nocy, podawal przyklad, ponoc jakiegos farmera z Texasu ,/ ktorego nie widzial na oczy /wyleczono vit. C z nowotworu.
Mysle ze na forum niezbyt mozna porozmawiac lecz na prywatny mail jesli zechcesz mozna popisac.

Z całego serca dziekuje za chęć pomocy i odpowiedź...mój mail: olusia79@o2.pl
gość
01-05-2017, 18:32:15

Olu sprawdz maila JJ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: