Dla zinteresowanych Fibromyalgia; mieszkam w USA, zostalam zdjagnozowana, jako osoba na nia chora,zyje z bolami od siedmu lat, od czterech chodzilam po lekarzach, zrobilam wszystkie mozliwe testy na moje dolegliwosci, czyli siarczystosc stawow, uczucie zestawiania sie stawow jeden na drugi, naciaganie sie miesni wokol nich, do niemalze ich stanu podgoraczkowego, uczucia czesciowego paralizu ciala po przebudzeniu i wzmacniajacego sie bolu w ciagu dnia; po trzech latach testow, wszyustkich z wynikiem negatywnym, lekarze zaczeli traktowac mnie jako hipochondryka, wykluczono burelioze, lime desise,reumatyzm, artretyzm, nadkwasote i inne podobne; nie uzyskawszy pomocy medycznej przestalam jej szukac i probowalam leczyc sie sama przy pomocy kremow na miesnie i lekow przeciwbolowych do czasu, gdy bole miesni przerzucily sie z kregoslupa, szyi i rak, na brzuch i podbrzusze, glowe, skronie i oczy; nie moglam juz tak zyc i w roku siodmym sprobowalam pomocy lekarskiej ponownie; spotkalam mloda lekarke z Hiszpanii, ktora zdiagnozowala fibromyalgie a diagnoza w przypadku tej choroby polega na wykluczeniu innych, gdyz tutaj nazywa sie ja potocznie "INVISIBLE DESISE", CZYLI "NIEWIDOCZNA CHOROBA"; z obserwacji swojego organizmu i diety wiem, ze mam jakiegos rodzaju nadkwasote, gdyz paralizuje mnie po owocach cytrusowych, pikantnym lub marynowanym jedzeniu; jakkolwiek testy na nadkwasote mialy wynik negatywny, dostalam lek prilosec, ktory redukuje produkcje kwasow u ich zrodla, pompy zoladkowej -pomoglo mi to na siarczystosc stawow, ale nie na miesnie; po tygodniu wiec przepisano mi cymbalte i moglam fizycznie odczuc dzialanie tego leku, gdy bol i napiecie miesni zmienilo sie w cieple, przyjemne mrowienie, po czym stopniowo, czyli po jakims tygodniu zaniklo;
Takze jesli ktos ma podobne problemy, negatywne wyniki testow i niedowierzajacych, cynicznych lekarzy, radze znalezc mlodych lekarzy, ktorzy ukonczyli medycyne w polowie lat dziewiedziesiatych lub pozniej, bo w tym wlasnie okrasie odkryto, wyodrebniono i scharakteryzowano caly szereg chorob miesniowo stawowych, niezaleznych z artretyzmem, czy reumatyzmem itp.
Powodzenia, mam nadzieje, ze komus przydadza sie i pomoga te informacje...