Reklama:

Epileptycy z Bydgoszczy -Zapraszam (44)

Forum: Padaczka

gość
01-02-2012, 11:41:01

Hej...faktycznie nie ma potrzeby tak często robic badan,jako rodzic jestem przewrażliwiona.Za bardzo chyba panikuje i chcę miec wszystko pod kontrola.Dr Rudy przyjmuje tylko prywatnie .pzdr
Początkująca
02-02-2012, 19:31:45

Witam....
troszkę mnie tu nie było ale wróciłam , pisała wcześniej że zmieniam lekarza prowadzącego bo mój dotychczasowy mnie tak wkur...że miałam go dość .
Odszukałam dok. która była moją prowadzącą jak leżałam w szpitalu p. J. Szefke .
Uważam że kobieta złoto .... przez ponad 3 lata nikt mi nie wytłumaczył tak wszystko co mi dolega jak ona poswięciła mi ok. 40min . Dowiedziała się o swojej rzadkiej odmianie padaczki o której nie miałam pojęcia .
Dostałam zaraz od niej skierowanie na EEG głowy i tu moje załamanie ......
wyszło żle , pomimo iz 3 lata bez ataków
Jestem załamana
Wtajemniczony
02-02-2012, 21:13:53

"Dostałam zaraz od niej skierowanie na EEG głowy i tu moje załamanie ......
wyszło żle , pomimo iz 3 lata bez ataków
Jestem załamana "
Tak się bardzo nie przejmuj się tym EEG.
Badanie EEG nie jest dokładnym badanie, i może wyjść źle nawet jak się nie ma ataków.
Po za tym, stres, nerwy czy aktualna sytuacja życiowa może negatywnie wpływać na wynik zapisu EEG.
Mi lekarz powiedział, że liczą się ataki, jak ich nie ma to dobrze, gorzej jak są. I nic po za tym.
marco
gość
04-02-2012, 19:39:33

Tak jak rozmawiałam z p. doktor na wynik badania nie miało wpływu moje nastawienie czy stres czy zmęczenie . Miałam nawet momenty uspienia i tak pojawiały się ogniska fal wolnych których nie powinno być wniosek końcowy taki że występują podejrzenia zmian napadowych .....
Troche liczyłam na inny wynik .
Także muszę pozostawć przy tabletkach pomimo iz mieliśmy je odstawiać .
gość
07-02-2012, 20:05:30

W miom przypadku nie miało to na mnie wpływu , i przez te 3 lata robię wszystko jak przed i żadne światło nigdy nie wywołało u mnie żadnego napadu.
U mnie była troche inna bajka ....
gość
08-03-2012, 08:37:23

Hej! nie jestem z Bydgoszczy, ale z okolic...Coś o tej chorobie wiem bo choruję już na nią od ponad 20 lat. Przerabiałam wszystkie leki i wielu lekarzy aż trafiłam do Warszawy, i tam pani neurolog (specjalista z tej dziedziny światowej sławy dr. Jędrzejczak) powiedziała mi że mój typ padaczki to padaczka miokloniczna i tylko Depakina Chrono na nią działa ... i ataki się skończyły, nie miałam żadnych badań, wystarczył wywiad jaki ze mną przeprowadziła i jestem szalenie szczęśliwą osobą, żoną, matką i przyszłą matką (już za 6miesięcy). Tu chodzi o dobrego lekarza i to jest chyba najważniejsze. Duże poświęcenie (chodzi tutaj o dojazdy) ale było warto. Pozdrawiam
gość
19-03-2012, 12:14:46

Witam....mam pytanie,czy mogłabym prosić o namiary na dr Joannę Jędrzejczak?pzdr
Początkująca
13-10-2012, 13:32:43

Niedawno przeprowadziłam się do Bydgoszczy. Czy ktoś może polecić jakiegoś lekarza neurologa, który przejmie mnie w leczeniu??
gość
08-01-2013, 06:48:09

Do dr Jędrzejczak sie nie dostalysmy ale jest jeszcze jeden w Warszawie lekarz dr Zwolinski,polecam swietny specjalista.Na wizyte Jezebel z corka zadko,jest swietny kontakt na skajpie I mailowy jak tylko jest taka potrzeba.Ma townies swoj a strone internetowa I w ksiedze gosci mozna sie bardzo duzo dowiedziec o chorobie.www.zwolinski.pl
gość
17-01-2013, 19:08:28

Ja nie mam napadów już 4 lata , badanie rok temu EEG głowy żle wypadło a tak bardzo mi zależało bo chcę odzyskać prawo jazdy ... jedną z rąk do mojej pracy , bo w końcu żyć muszę i moja rodzina .
Wiecie może czy te badanie świadczy o wydaniu pozytywnej opinii od lekarza żebym mogła podejść do kursu prawo jazdy ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: