Reklama:

Epileptycy z Bydgoszczy -Zapraszam (44)

Forum: Padaczka

Początkująca
06-12-2011, 11:26:45

Prosiłabym o wpis osób które są z Bydgoszczy . Chciałabym zobaczyć czy w ogolę są takie osoby :)))
Pozdrawiam :))
koza
gość
07-12-2011, 18:07:21

Naprawdę nie ma tutaj osób z Bydgoszczy ?
Początkująca
27-12-2011, 15:33:40

Może nie zupełnie z Bydg ale są osoby ja z bliskich okolic ..
Pozdawiam
Początkująca
27-12-2011, 16:34:25

Fajnie że napisałaś :) a skąd jesteś jak można sie spytać ?
Byłam ciekawa jak wiele ludzi jest an tym forum z Bydgoszczy jej okolic ponieważ wpadłam na pewien pomysł ale bez większej ilości osób to nie wypali.....
koza
gość
27-12-2011, 17:42:46

Hejka Koza , wiem chcesz zrobic zjazd, ale we dwie tez mozecie sie " zejsc" .
Nie mam chorych w Bydgoszczy,
Talar sie o wszystkich troszczy.
Pozdro
gość
27-12-2011, 18:06:20

Rzadko się spotykam,aby ktoś był z Bydgoszczy chory na epilepsję.Tak czy tak pozdrawiam Was:)
Początkująca
27-12-2011, 18:48:51

Jest chorych i to sporo , leżałam w szpitalu w Bydg to troche i to bardzo młodych osób poznałam , ale wyaje mi sie że ludzie nie chca o tym mówić tz. do tego sie przyznawać .
W moim otoczeniu wie tylko rodzina a z przyjaciół może 4 osoby , nie mówię tego może i po cześci wstydze się a po drugie wiem że dla niektórych byłby to sensacja .
gość
27-12-2011, 20:47:50

Hejka wszystkim :)
Ciesze że się w końcu ruszyło :))
Nie wcale nie chce zrobić zjazdu żadnego .....:)
O jakiego Talara chodzi ????I co znaczy gościu że nie masz chorych w Bydgoszczy ??
nie28 bardo dziękuję za pozdrowienia :))
klara32 ja akurat leżałam w Bizielu i oprócz mojej koleżanki z sali były same dziadki :))
Osobiście mam jedna znajoma chora na padaczkę właśnie z Bydzi :)
Pozdrawiam :))
KOZA
Początkująca
27-12-2011, 20:52:11

Ja też leżałam w Bizielu i trochę leżałam ,więc poznałam choć krótko ale parę młodych dziewczyn włąśnie chorych na padaczkę .
gość
27-12-2011, 20:55:41

Koza będzie mi miło jak się zarejestrujesz na portalu i będziesz z nami pisać w różnych tematykach:) Pozdrawiam:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
gość
Rezonans głowy i angiografia bez kontrastu
Proszę o odpowiedź czy muszę się martwić wynikami? Kilka razy pojawił się ból głowy, dwa razy przestawałam widzieć i wrażenie wykręcania gałek ocznych, zawroty głowy. Narazie ustało. Pojawia się pisk lub szum w uchu. Okulista zapisał okulary. Poniżej wynik badania: Badanie angio-MR: hipoplazja odcinków A1 t. mózgu przedniej prawej i P1 t. mózgu tylnej prawej, wady naczyniowej ani ewidentnej niedrożności w obrębie tętnic koła Willisa badanie nie wykazało. Opis badania: Badanie MR głowy wykonane w sekwencjach FSE, SE, FLAIR, opcji DWI, SWAN w obrazach T1- i T2- zależnych w płaszczyznach czołowej, strzałkowej i poprzecznej wykazuje: Układ komorowy położony pośrodkowo, nieposzerzony. Przestrzenir podpajeczynówkowe prawidłowej szerokości. W nad namiotowej istocie białej okołokomorowej przy rogach czołowych komór bocznych pojedyncze drobne ogniska hiperintensywne w obrazach T2-zależnych i FLAIR o śr. do 3mm - zmiany o charakterze niedokrwiennym. Poza tym intensywność sygnału istoty białej i szarej prawidłowa. Struktury podnamiotowe prawidłowy obraz MR. Cech ograniczenia dyfuzji w badaniu DWI ani ognisk krwotocznych w SWAN nie stwierdza się. Czy muszę się martwić?
gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
Reklama:
Reklama:
Reklama: