Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
16-04-2007, 08:25:00

Miska to zalezy tez od organizmu.Na jednego dziala tak ,a na drugiego inaczej.Wiec jeszcze nie wpadaj w panike.Zreszta z drugiej strony nie oklamujmy sie PSYCHOTROPY to "najlepszy lek pomagajacy w przybraniu na wadze" Ja duzo przytylam,ale potem to juz sama sie "zaniedbalam" Dogadzalam sobie no i rozumiesz sama. Malgorzata z Wroclawia.
gość
16-04-2007, 10:31:00

czesc wszystkim jestem tu 1 raz podam nr gg bo naprawde bardzo chce o tym pogadac
po 3 latach nagle mi sie stalo. Beata
gość
16-04-2007, 10:32:00

to moj nr 8808669 Beata
gość
16-04-2007, 10:34:00

jest tu ktos
Beata
gość
16-04-2007, 11:08:00

niewiem byc moze ta moja wiadomosc nie dochodzi nie mam pojecia moze myslicie ze ja sobie jaja robie>>> bylam chora jak mialam 8 lat bralam leki i mnie wyleczyli wiedz myslalam ze wszystko jest ok ale nie sprobowalam amfetaminy i sie zaczelo 1 atak powrut to tabletek lamitrigin najpierw 50mg teraz juz 25 ale wszystko by bylo ok jednak w tym miesiacu mialam stresy i problemy rodzinne i stalo sie to 5 dni temu jutro mam eeg i zobaczymy co ja sobie narobilam na wlasne zyczenie piszcie mam 21 lat narka Beata
gość
16-04-2007, 20:52:00

CZESC BEATKA JUTRO WIECZOREM SIE ODEZWE1!!!!!!!!!!!!!!Malgorzata z Wroclawia.
Początkująca
17-04-2007, 06:27:00

Czesc, u mnie wykryto epilepsje jakies 2 miesiace temu, mam 31 lat. Caly czas jestem w szoku... i do tego leki ktore biore :Keppra 500 mg 2 razy dziennie sprawiaja ze mam dola i jakos nie moge sie pozbierac. Chcialabym czasem pogadac z kims kto ma ten sam problem co ja. Bo mam wrazenie ze Ci co sa zupelnie zrowi nic nie rozumieja, slysze ciagle " Ciesz sie ze nie masz raka albo Hiv" , to raczej nie jest pocieszajace. Oto moj nr gg 947300
gość
17-04-2007, 18:17:00

Witaj
gość
18-04-2007, 11:14:00

17-03-2007 o 08:53, gość :
Jesteś pedagogiem ??...i pracujesz???Czy ktoś wpracy wie, że masz epi??Ciekawi mnie to, bo......ja sama jestem pedagogiem, wykonuję swoją pracę(jednak w dzień jeszcze nigdy nie miałam ataku) ale na badaniach okresowych, gdy podpisuję wniosek udaję, że niewidzę tego, że podpisuę się pod zeznaniem, że nie cierpię na epilepsję...
A co do dzidziusia....na epi choruję 16 lat....moja córcia ma 11 i wszystko było ok

Też obecnie biorę Lamitrin, poprzednio brałam tejgretol.I mogę powiedzieć, ze Lamitrin sam nic na mnie nie działał, zwiekszałam dawki i nic. Thegretol był lepszy, zresztą musiałam dołączyc go teraz do zażywania, bo jak mówię ten pierwszy na mnie nie działał.
Tylko że ja nie mam typowych ataków, nie przewracam się czy coś takiego. Mnie sztywnieje lewa noga , idę i tak jakbym miała ją doprawiąną i doszło do tego gorąco wszechowładniające i iidące właśnie od nogi. Mieliście coś takiego? Nie trwa to długo jakieś 2-4 sekundy jak mi sie wydaje. Gdy mówie muszę przerwać. Nie cierpie tego. |
Wcześniej objawy sprowadzały sie do tego, że widziałam wszystko jakby ostrzej, dokładniej, to też trawło krótko. Odkąd zmieniłam lek bardzo często te objawy miałam, w nocy preżyłam całe ciało, wstawałam zmeczona. Zreszta cały czas jestem. To jest męcząca choroba i niestey na całe p.... życie.
I te ograniczenia....
Ech....
gość
18-04-2007, 23:07:00

Właśnie wróciłam od lekarza. Mam 34 lata, pracę nierozerwalnie związaną z internetem (Unikać pracy przy komputerze), poznałam faceta, z którym wiąże jakieś plany (dziecko przed 40tką), jestem osobą lubiącą się bawić (Unikać dyskotek)... Cholera i co teraz? Dziecko najszybciej po 3 latach leczenia farmakologicznego po ustąpieniu ostatnich objawów (zdążę? będzie zdrowe?)... A praca? Mam sie teraz przekwalifikować? Teraz jak już wypracowałam sobie pozycję na rynku? A co z jazdą samochodem? To największa moja pasja! Nie popadać w paranoję... Ale jak z tym żyć??? Zmienić coś w tym życiu? Czy łykać tabletki i liczyć, że będzie lepiej? Zmienić coś? Coś? Cholera to "coś" to znaczy wszystko!
Pustka w głowie... Boję się komukolwiek o tym powiedzieć...
Co ta choroba zmieniła w Waszym życiu? Naprawdę wszystko?
Aga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: