Reklama:

epilepsja (5391)

Forum: Padaczka

gość
26-10-2010, 15:57:16

Przez nieuwage zalozylem nowy temat, ale podepne sie tu bo pewnie wiecej osob to czyta i ma dodane do ulubionych czy cos.

Witajcie,
na początku pazdziernika mialem atak wywolany migającym swiatlem. Dotychczas nie mialem, zadnych objawów padaczki, za to kołatanie serca, drzenie rąk. Robilem badania na tarczyce, cukier, ekg - jedyne co mi wykryli to częstoskurcza komorowy serca. Mam 19 lat i wlasnie zaczalem studia, a tu taki problem. Chcialbym pojsc na jakas dyskoteke czy cos ale po takim ataku troche sie boje. Robilem EEG, ale jeszcze nie bylem na konsultacji u lekarza a na tomografie musze czekac do 20 grudnia!! Nie wiem jak mam sie do tego odnosic, niby jeden atak to nic, ale co jesli beda nastepne? Jestem osobą, ktora duzo sie stresuje, mam lekka nerwice, często sie przejmuje. Do tego studiuje informatyke - o pracy w tym kierunku marzę od dziecka. Nie wiem jak sobie to poukladac.

Podczas tego badania EEG mrygali mi tymi swiatelkami dosyc dlugo i ataku nie bylo, nie czulem sie nawet zle.
Komentatorka
26-10-2010, 19:40:05

Witaj, na twoim miejscu nie ryzykowałabym dyskoteką póki nie stwierdzą diagnozy. Tym bardziej, że atak był wywołany akurat od takich świateł. Co do komputera to jeśli jest to twoją pasją i chcesz dalej się kształcić w tym kierunku to zainwestuj w okulary z antyrefleksem, bo komputer też ładnie migocze,jakl w sumie wiele czynników w naszym życiu, jak np. tv czy słońce migoczące między drzewami podczas jazdy.
Uważaj na siebie i nie denerwuj się bo to teraz jest twój największy wróg
Komentatorka
26-10-2010, 19:41:01

Witaj, na twoim miejscu nie ryzykowałabym dyskoteką póki nie stwierdzą diagnozy. Tym bardziej, że atak był wywołany akurat od takich świateł. Co do komputera to jeśli jest to twoją pasją i chcesz dalej się kształcić w tym kierunku to zainwestuj w okulary a antyrefleksem, bo komputer też ładnie migocze, kal w sumie wiele czynników w naszym życiu, jak np. tv czy słońce migoczące między drzewami podczas jazdy.
Uważaj na siebie i nie denerwuj się bo to teraz jest twój największy wróg
gość
27-10-2010, 15:00:14

Hej, dziękuje za odpowiedz na mój post. Na dyskoteke poszedlem - nic sie nie stalo choć na początku dziwnie sie czułem.

Ogolnie od czasu pierwszego ataku dziwnie sie czuje. Mam mimowolne skurcze różnych mięsni(zwlaszcza podczas snu), czasami mam wrazenie, ze 'ziemia ucieka mi spod stóp', dodatkowo są sytuacje w ktorych jakby wzrok mnie zawodzil, wszystko sie rozmazuje i nastepują zawroty głowy. Czy macie podobno objawy?
Komentatorka
28-10-2010, 17:13:32

Hej. Co do tych skurczy mięśni to owszem mam coś takiego, potrafi mną tak rzucić, że aż się przewróce i najlepsze jest to, że nie wiem jak to śię mogło stać. Wypadają mi różne rzeczy z rąk. Ja na to mówie, że mam drgawki, jeden z lekarzy mi powiedział, że już to jest zaliczane jako atak, nie musi być utrata świadomości. Teraz zażywam leki, które mi pasują i działają i uspokoiło się, na szczęście, bo szło zwariować, nawet przy komputerze nie mogłam siedzieć bo już mną szarpało, a teraz...... pracuje nawet przy komputerze i jest ok
Pozdrawiam
gość
28-10-2010, 19:04:59

Kurcze, nie brzmi to pocieszająco, najgorzej ze jak czytam objawy to wszystko sie zgadza. Często tez mam takie zwiechy 0 znajomi nazywają to 'robociki', patrze sie w jeden punkt przez dluzszą chwile i nie zdaje sobie z tego sprawy. Najgorzej, z ta naszą slużbą zdrowia na badanie eeg czekalem 2 tygodnie, potem 2 tygodnie na wyniki, wizyte u lekarza mam dopiero 30 listopada, a tomografie 20 grudnia! Chyba pojde do jakiegos prywatnego... nie chce zyc tyle czasu w nieswiadomosci.
gość
29-10-2010, 19:55:09

Witaj kolego! Na padaczkę choruję ponad 20 lat więc coś na ten temat wiem. Z tego co rozumiem to chorobę masz nie zdiagnozowaną, moim zdaniem powinieneś pójść prywatnie do dobrego lekarz neurologa przedstawić mu swój problem, poprosić go o skierowanie do szpitala i wtedy wszystkie badania będziesz miał zrobione w trakcie pobytu w szpitalu. W leczeniu padaczki specjalizuję się lekarze neurolodzy. Co do dyskoteki, nie radzę, światła migające mogą wywołać atak padaczki, no i jeszcze jedno, przy padaczce 0 alkoholu. Pozdrawiam
gość
29-10-2010, 20:29:14

Nawet 1 Piwa tyle to chyba można .
gość
05-11-2010, 19:41:15

Piwo jest też alkoholem, a w przypadku padaczki nie wiadomo jak Twój mózg zareaguje.
Wtajemniczony
05-11-2010, 20:16:58

z tym alkoholem to bez przesady, cos tam sie napic mozna, zreszta jesli masz ochote pogadac to odezwij sie na gadu 8624334

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: