Witam.Jestem tu nowa.Od ponad czterech miesięcy męczą mnie bardzo silne bóle barku ramienia i szyi dretwieje mi lewa ręka mam sztywny kark nie mogę odchylac głowy do tyłu jestem bardzo zmęczona takim stanem leki przeciwbólowe nic nie pomagają odebrałam Badanie MR
kręgosłupa szyjnego.
Badanie MR kręgosłupa szyjnego wykazuje na poziomach C3-C4, C4-C5, C5-C6 i C6-C7 zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze przedniobocznych i
tylnych krawędzi trzonów kręgowych, które powodują modelowanie worka oponowego.
Na poziomie C3-C4 duża, pośrodkowo-lewoboczna wypuklina krążka międzykręgowego, która uciska na worek oponowy, modeluje nieznacznie
rdzeń kregowy i zwęża lewy zachyłek boczny kanału kręgowego. Lewy korzeń nerwowy C4 uciśniety.
Na poziomie C4-C5 nieduża, pośrodkowa wypuklina krążka międzykręgowego, która uciska na worek oponowy.
Na poziomie C5-C6 pośrodkowo-lewoboczna wypuklina krążka międzykręgowego, która uciska na worek oponowy i zwęża lewy zachyłek boczny
kanału kręgowego.
Na poziomie C6-C7 lewoboczna wypuklina krążka międzykręgowego, która zwęża lewy zachyłek boczny kanału kręgowego.
Degeneracyjne obniżenie wysokości i sygnału w obrazach T2 zaleznych krążka C5-C6.
Poza tym prawidłowy sygnał i wysokość trzonów kręgowych oraz pozostałych krążków międzykręgowych. Nie stwierdza się zmian ogniskowych w
obrębie rdzenia kręgowego.Lekarz straszy zabiegiem ale ja boję poddac się operacji mam 35 lat skąd takie zmiany.