Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
16-10-2012, 19:07:36

poczytałam wstecz i jestem pod wrażeniem - ojej ale dużo postów przybyło od weekendu :)
Ewa - twój opis skutków badania to po prostu szok, jeszcze się nie mogę otrząsnąć, makabra.
A tak przy okazji dla innej Szyjki (już mi uciekło której) - przy rezonansie tez można podawać kontrast, więc sama informacja o fakcie otrzymania kontrastu nie mówi nic o rodzaju badania. W szpitalu niektórzy z nas mieli zwykłe MR a niektórzy MR z kontrastem (chyba lepiej wtedy widać nerwy).
no i nie byłabym sobą, gdybym nie odpowiedziała na post Rafa - aż mnie skręca z ciekawości - jak ci poszło i co to było? Bo oczywiście "trzymam kciuki" - a kiedy można już je puścić?
Asia
P.S. Ale nakrzyczałam na mojego młodego, aż mi teraz głupio. Ale podziałało - wyłączył grę i zabrał się za naukę do sprawdzianu :)))) tylko dlaczego mamy muszą być jak zołzy...... jak normalnie proszę to nie dociera, jak robię się zołza to mnie słyszy :)
gość
16-10-2012, 19:25:52

witam wszystkich :)
już po wizycie...w sumie nie musiałam duzo gadać co mi jest doktor sie na mnie popatrzył i połowe wiedział... RM obejżany potwierdził to co na opisie. 2 opcje - rehabilitacja może coś dać...warto spróbować jak nie to operacja
określił to tak jeśli 2 tyg intensywnej rehabilitacji - najlepiej metodą mac kenziego ( dobrze napisałam ?) nie da minimalnej różnicy w sprawności ręki i nóg ( minimalnej powtarzał mi cały czas.... poważne rezultaty to po kilku miesiącach moga być ) to nie ma co czekać za bardzo bo mogę nie odzyskać rączki już w 100 % sprawnej... im dłuższy ucisk na rdzeń i nerwy tym wieksze ryzyko na nieodwracalne zmiany. ale nie chce od razu mnie pod nóż brać.... trzeba dać szanse organizmowi
jutro uderzam do grzegorza gałuszki( dziękuje za polecenie :) go ) i biore się do pracy ostro
gość
16-10-2012, 19:33:09

P.S. Ale nakrzyczałam na mojego młodego, aż mi teraz głupio. Ale podziałało - wyłączył grę i zabrał się za naukę do sprawdzianu ))) tylko dlaczego mamy muszą być jak zołzy...... jak normalnie proszę to nie dociera, jak robię się zołza to mnie słyszy
hahaha asiu...ja mam to samo... jak nie hukne nie raz to nic nie słyszą te moje pociechy
gość
16-10-2012, 19:39:23

kasiafo, jesteś z B-B, warto odbyć konsultacje w Centrum Rehabilitacji na które podałem namiar, sam korzystałem. Polecam dwóch panów Grzegorz Gałuszka i Wojciech Romanowski, poziom europejski, uwierz.
irek jutro z rana zaraz tam dzwonię...juz zdobyłam prywatny numer tel p. grzegorza (taka ja sprytna kobitka) żeby jak najszybciej zacząć bo czas ucieka
dziekuje ci bardzo ireczku
gość
16-10-2012, 20:00:56

aaa i jeszcze jedno...ze względu na ból i napiecie mam niewłaściwą pozycje głowy... to co dla mnie prosto okazało sie krzywo trzymana głową...więc się teraz prężę... już mnie boli między łopatkami i czuję się jak wariat w tej pozycji ale cóż mi tam mam siedzieć właściwie to będę
ps... tylko sie mój ślubny ze mnie nabija
gość
16-10-2012, 23:41:22

no i od tej własciwej postawy mam po spaniu....boli jak nie wiem co :(
Forumowicz
17-10-2012, 06:34:43

buraczek 2012-10-16 21:07:36
no i nie byłabym sobą, gdybym nie odpowiedziała na post Rafa - aż mnie skręca z ciekawości - jak ci poszło i co to było? Bo oczywiście "trzymam kciuki" - a kiedy można już je puścić?
Asia
3maj kciuki dalej nie zaszkodzi , wczoraj zdałem 1 egzamin na myśliwego jeszcze 2 i jestem bankrutem a po za tym to ....
[url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/raf/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][NOFILE]
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
gość
17-10-2012, 07:32:18

irek jutro z rana zaraz tam dzwonię...juz zdobyłam prywatny numer tel p. grzegorza (taka ja sprytna kobitka) żeby jak najszybciej zacząć bo czas ucieka
dziekuje ci bardzo ireczku
Kasiafo, Grzesiek po pierwszej wizycie, powinien oceni czy da radę z twoją dyskopatia czy tylko zbieg. Specjalista, którego polecam wszystkim przyjaciołom. Powodzenia w szybkim spotkaniu z Gościem, nawiń,że jesteś bardzo cierpiąca.
==========================
Pacjentka leży na stole operacyjnym. Zanim zaczęto ją
usypiać zauważyła chirurga na chwiejnych nogach więc mówi do
niego z przerażeniem:
- Panie doktorze pan jest pijany!
Chirurg odpowiada bełkocąc:
- Ja pijany?! Co pani opowiada! Toż pani nie widziała
jeszcze
anestezjologa.
==============================
Lekarz bada panią Ziutę.
- Niestety, stwierdzam owrzodzenie żołądka, wadę serca, skrzywienie kręgosłupa, płaskostopie. Ile pani ma lat?
- Trzydzieści.
- No i jeszcze zanik pamięci.
===============================
Przed operacją chirurg pyta młodego pacjenta:
- Chłopcze, ile masz lat?
- Jutro skończę 18.
- No, miejmy taką nadzieję...!
================================
miłego dnia, słoneczka, uśmiechu i wszystko będzie dobrze. Polska- Anglia 0-3 wszystko przez Angielską pogodę
irek
krak62
gość
17-10-2012, 09:03:44

witam
irek dzieki za porady jutro o 9 mam sie stawić u p.Grzesia zobaczymy co powie
właśnie wróciłam ze szkoly gdzie mój młodszy miał pasowanie na pierwszaka i ledwie dycham :( wystać 1,5 godz nie na mój krzyż to (myslałam ze sie tam położe na podłodze :( ) a jeszcze chciałam zdjecie zrobić i na paluszkach stanełam rączki wysoko żeby nad głowami stojących z przodu...*** coś i amen.... papieros mi wypada z rąk (no wiem wiem trzeba rzucić)
w stopach(podeszwach ) mam jeden ogień i miliard mrówek chyba kark boli jak diabli i złapało juz też w drugiej ręce 2 palce.... chyba sobie w łeb palne
slonecznego dzionka za oknem i w duszy wszystkim
gość
17-10-2012, 09:49:01

kasiafo, dyskopatia rządź się swoimi prawami. Tylko spoko, jak Grzesiek zacznie pewne manipulacje, bez spięcia i oporu, pamiętaj jesteś w bardzo dobrych rękach.
Rozmowa wstępna, wywiad z dolegliwości, jak na spowiedzi, mówisz całą prawdę i tylko prawdę.. i wszystko będzie dobrze
miłego, kto jest bez bólu ten jest Gość
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: