Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
20-04-2012, 17:13:06

krak62 2012-04-20 08:29:57
Nie ma się co dziwić , że nasze forum chcą specjalnie wyróżnić. Mamy sprawnie działających doradców, dużo wejść. Można się pochwalić przed przyszłym reklamodawcą.
Miłego dnia
Irek
Na kazdym serwisie chcemy stworzyc po 1-2 serwisy, ktore maja byc tworzone czesciowo przez samych zainteresowanych tematem.
W ramach calej neurologii, dyskopatia ma kilka procent wejsc, ale macie Panstwo duzo energii i chec pomocy innym, dlatego propozycja padla w tej dyskusji.
Eksperyment jest ciekawy i mamy nadzieje ze spotka sie z pozytywnym przyjeciem z Waszej strony ;)
Kontakt Medforum
Forumowicz
20-04-2012, 17:37:24

margotkaw 2012-04-20 14:01:15 Dodam jeszcze, że byłam operowana w Bydgoszczy,może odezwie się ktoś kto był operowany tam.Serdecznie pozdrawiam.
Malgos ja byłem operowany w Bydgoszczy 10 WSK
ks Janusz
Forumowiczka
20-04-2012, 18:09:16

MARGOTKAW,masz rację -Ty nie doktor, z takimi zasługami implantologicznymi plasujesz się na profesora wedle Rafowoprezydenckiego rankingu
Małgosiu a tak na poważnie (jeżli akurat nie jesteś w nastroju do żartów) jest wsród nas kilka Szyjek rekordzistek/tów.
Te osoby mogą być dla Ciebie pozytywnym przykładem że wielopoziomowa,operowana dyskopatia nie wyłącza nas z życia, nie zabiera radości,no może poza wczesnym okresem pooperacyjnym, i aż tak bardzo nie umniejsza sprawności.
Jeżeli miałaś już okazję zapoznać się z naszymi doświadczeniami to wiesz że potrafimy się cieszyć z tego co jest nam dane.
Jeszcze tylko kilka słów uspokojenia od Szyjek operowanych w Bydgoszczy i mam nadzieję ,że bez lęku oddasz się po raz kolejny w ręce tamtejszych neurochirurgów. A po wszystkim utulimy,pocieszymy i razem wyprowadzimy Cię na prostą
JO i tak trzymaj.Leżenie na dowolnie wybranym boku to jest to co operowane Szyjki lubią najbardziej
A nie tam jakieś glancowanie łazienki
Oj to leżenie już mi bokiem wyłazi a spanie w ortezie równie niewygodne jak onegdaj w kołnierzu
RAF miej zmysły wyostrzone coby Cię drag queen w uściskach nie dopadł
Pozdróweczki Z.
Forumowicz
20-04-2012, 18:57:09

hamer 2012-04-20 20:09:16 z takimi zasługami implantologicznymi plasujesz się na profesora wedle Rafowoprezydenckiego rankingu
no to mi się podoba

RAF miej zmysły wyostrzone coby Cię drag queen w uściskach nie dopadł
Pozdróweczki Z.
się nic nie bój ja tylko o dojrzałych arbuzikach myślałem ....no melonikach

W ramach calej neurologii, dyskopatia ma kilka procent wejsc, ale macie Panstwo duzo energii i chec pomocy innym, dlatego propozycja padla w tej dyskusji.
kilka % ?? wychodzi na to że problemy z kręgami to mały pikuś a myślałem, że to jest teraz na modzie
Początkująca
20-04-2012, 19:15:27

Małgoś tak bywa, masz to szczęście,że za pierwszym razem zrobili Ci dwa poziomy od razu.
Ta płyta pewno ma ustabilizować wszystkie robione poziomy .Da się z tym cudem żyć a przed zabiegiem musisz dokładnie powiedzieć anestezjologowi co się działo. Oni teraz potrafią dobrze zadbać o sen i budzenie pacjenta.Niestety szyjka się sypie. Ja jestem już zrośnięta od c4 do c7 a zaliczyłam cztery zabiegi plus piąty czyszczenia rany. Żyję choć nie powiem, że nie miałam pietra ale dzięki wsparciu kompanów z forum można wszystko przeżyć.
Vika
Forumowicz
21-04-2012, 07:29:28

Witam w ten ciepły lecz deszczowy poranek sobotni .
Spineczko napisałem @ do Ciebie
Zosia udzielaj się nam jak najdłużej jesteś Takim prawdziwym Aniołkiem który czuwa nad dyskotekowcami
Raf Prezydencie nasz ustanawiaj stanowiska ja mogę być tym profe***m nie zwyczajnym
antosiu Gdzie Twoja poezja która mi przyniosła tyle radości
Aniu po . Pisz nam co u Ciebie jak się czujesz ?
Joa z tym pisaniem na boku nie ryzykuj bo napinasz mięśnie karku a to po operacji nie wskazane
Asiu a Ty nie rzucaj po ścianach swoim zwierzakiem bo ostatnio nic o nim nie piszesz i nie wiemy czy biedaczysko nie dostało dyskopatii z powodu upadku
Vika my weterani wojen wietnamskich i polskich nie wiemy co nas jeszcze czeka byle z dobrym humorem i pozytywnym spojrzeniem na świat .
Irku dziękuję za informacje wczoraj wysłałem skierowanie do Zakopanego w nadziei że jeszcze nie jestem skończony w górskich wędrówkach .
Tych co pominąłem w moim poście przepraszam oraz wszystkich pozdrawiam
Ks. profesor nie zwyczajny Janusz
ks Janusz
Forumowiczka
21-04-2012, 08:31:15

WoW!!!! Janusz ale super!
A mój zwierzak sam się rzuca na ściany :) i od nich odbija. Szynszyle to takie skrzyżowanie wiewiórki z chomikiem (tylko obrazowo oczywiście) więc są dosyć skoczne. Moja od czasu tamtego wypadku stała się wprost niesamowicie ufna w stosunku do nas. Jak ją wieczorem wypuszczamy do łazienki to opędzić się od niej nie idzie - cały czas używa nas jako parku linowego (zawsze ktoś ją pilnuje bo to gryzoń i musi wszystkiego pokosztować).
Na razie dyskopatia jej nie grozi :). Co najwyżej śmierć z zagłaskania :).
A ja mam dylemat zupełnie nie dyskopatyczny za to pooperacyjny. Wciąż nie umiem pozbyć się tych kilogramów z okresu pooperacyjnego lenistwa, a już naprawdę codziennie biegam na orbitreku i przynajmniej to urządzonko pokazuje, że spalam między 350-400 kalorii (biegam 45 minut). Dietę też mam mniej kaloryczną i......... NIC. Nawet przytyłam!
Raf, Joa - wy jesteście sportowcy - co robię źle?
mąż mi mówi, że może rozwijam mięśnie i dlatego waga stoi ale jakoś w to nie wierzę.... biegam już 3 tygodnie codziennie.
Szyjki jak wy sobie radzicie z tym problemem po operacji? Wiem, że to "pikuś" a nie problem, ale przecież trzeba w końcu skupić się na czymś innym niż tylko wciąż myśleć o tym który dysk mi "poleci" następny" :))))
Asia
gość
21-04-2012, 08:39:56

zanzibar.... Witam w ten ciepły lecz deszczowy poranek sobotni .
Jaki deszczowy? U nas słońce jak "balija", a niebo jak przylaszczki wiosenne
o kurcze, widzę Profesorze niezwyczajny , że nas do raportu stawiasz... dobrze, dobrze, dyscyplina forumowa musi być
Poezja mówisz... na razie jest proza życia przy sobocie, jak złapię wenę (przy praniu i gotowaniu )... to coś później wydziergam ku Twojej radości
Słonecznie pozdrawiam i do raportu stawiam- o, rymnęło mi się
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
21-04-2012, 08:55:22

buraczek 2012-04-21 10:31:15
Raf, Joa - wy jesteście sportowcy - co robię źle?
mąż mi mówi, że może rozwijam mięśnie i dlatego waga stoi ale jakoś w to nie wierzę.... biegam już 3 tygodnie codziennie.
S
Asia
możesz biegać nawet milion pięćset sto dziewięćset maratonów dziennie jeśli jesz golonkę o godzinie 20 to waga drgnie ale w górę :)
Po 1 zrezygnuj z chleba
Po 2 biegać możesz nie zaszkodzi
Po 3 ostatni posiłek max o 18
Po 4 zero słodyczy (jak masz zapasy ślij do mnie ja to opędzluje w 2 dni)
Po 5 najważniejsze NIE ŻREĆ TYLE !!!!
Po 6 możesz olać wszystko wyżej i przyjdź do mnie do pracy na 2 tygodnie na moje miejsce gwarantuje spadek 10kg/miesiąc
... ja wciągam jak odkurzacz a i tak spalam wszystko i powróciłem już do wagi sprzed operacji i ważę ....
Forumowicz
21-04-2012, 09:07:26

Halinko z serca Tobie całego dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asiu kilogramy przybywają i znikają lecz nie zawsze, z tego co wiem czasami uwarunkowania genetyczne lub hormonalne są przyczyną nabierania kilogramów myślę że od tego orbitreka lepsze były by spacery ale nie takie zwyczajne chodzenie bez sensu i myślenia i tu proszę się na mnie nie obrażać podczas takich spacerów ważne jest to aby zmieniać jego tempo pamiętając o tym aby podczas chodzenia wciągać pępek czyli zwyczajnie napinając mięśnie brzucha które taż maja wpływ na mięśnie głębokie kręgosłupa. .. i to nie jest żart zawsze o tym przypomina mi moja Pani rehabilitant Kasia której to bardzo wiele zawdzięczam i Dziękuję . Asiu warto też wykonywać gimnastykę rehabilitacyjna w domu tak jak w mantrze że dzień rozpoczynamy gimnastyka nie zapominając w pracy o kilku przydatnych ćwiczeniach i przed snem wpływa to na naszą postawę samopoczucie oraz tak jak w moim wypadku przynajmniej raz w tygodniu basen ale nie tylko samo pływanie ale też gimnastyka w wodzie która jest rewelacyjna jeśli zdobędę kiedyś ochotnika lub ochotniczkę spróbuje zrobić zdjęcia aby zobrazować takie ćwiczenia w wodzie zresztą jak byłaś w sanatorium lub na rehabilitacji z basenem warto takie rzeczy zapamiętać i wykonywać .
Pozdrawiam ciebie oraz tą mieszankę wiewiórki chomika
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: