Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-02-2009, 21:07:00

Cześć Aniu bardzo żałuję że operację ci przesunięto bo kolejne dni w stresie ale będzie dobrze. Ja na kilka dni przed operacją zaczęłam czytać w internecie właśnie na tym forum i powiem ci że dużo rzeczy się dowiedziałam. Przede wszystkim odpisały mi 2 dziawczyny i to one podtrzymały mnie na duchu ale niewiem jak im podziękować bo pisały jako gość. W poniedziałek rano 8 znalazłam się na sali operacyjnej bałam się jak cholera bo byłam bardzo świadoma no ale cóż 2 razy powąchałam narkozy i tyle pamiętam po prostu odjechałam. Obudziłam się po 13 godz.było już po wszystkim miałam ubrany kołnierz i po tym poznałam że jestem po zabiegu . ciężko przełykałam ślinę przez gardło. potem zawiozły mnie siostry na swoją salę przywitałam się z koleżankami z sali i spałam pamiętam tyle że przeszkadzał mi kołnierz do dnia dzisiejszego mi przeszkadza i mam go nosić do 01.03 także jeszcze sporo dni. W poniedziałek w dzień zabiegu o godz.22 siedziałam już na łóżku a w środę mąż przywiózl mnie do domu. A w kolejny poniedziałek jechałam ściągnąć szfy. robione miałam 3 kręgi 4/5,5/6,6/7 wkładano mi inplanty tytanowe . Obecnie dużo lezę oszczędzam się najgorsze są noce bo nie umiem spać kołnież bardzo obciera a tak pozatym to dość dobrze .Ale się rozpisałam kończę i pozdrawiam
asia
gość
09-02-2009, 10:27:00

Witaj Asiu dziekuje że mi odpisałaś ja też dużo dowiedziałam się tutaj na tym forum za co chciałam podziękować wszystkim którzy mi odpisywali i również tym którzy wogóle tu są i opisują swoje historie przebytej choroby jak i również operacje jakie przebyli z ich opisow możemy dużo się dowiedzieć.Aty jesteś jednak odważna bo ja trochę sie denerwuję i obawiam jak to zniosę .Jeżeli będziesz chciała porozmawiać to mogę podać tobie mój numer gg uważaj na siebie .Pozdrawiam Anna z goleniowa
gość
09-02-2009, 16:35:00

Aniu jeżeli chcesz to bardzo chętnie wezmę twój numer na gg
gość
09-02-2009, 17:37:00

Asiu to jest moje gg9324368Anna
gość
10-02-2009, 20:10:00

Witam!
Znalazłem dość podzielone zdania na temat typu implantów tzn. sztywnego i ruchomego. Podobno tak twierdza nawet neurochirurdzy ze ruchomy po kilku latach zuzywa się tzn większa swoją ruchomość i to prowadzi do dość nieoczekiwanych konsekwencji. Wówczas nalezy szybko wymienic (pewnie samą wkładke amortyzującą).
Pytam bo neurochirug odradza mi ruchomy wlasnie z tego powodu, ale jak sie upre to taki mi zrobi - wole popytac tych co go mają.
Robert
gość
11-02-2009, 11:38:00

Witam Asiu proszę napisz mi czy w szpitalu robili tobie jakieś badania
gość
11-02-2009, 11:45:00

Witam Asiu proszę napisz mi czy w szpitalu robili tobie jakieś badania
gość
11-02-2009, 11:49:00

Robert,
a w którym osrodku rozmawaiałeś na ten temat?
I czy znalazles jakies opracowania na ten temat?

Pytam, bo jak ja sie tym interesowalam to generalnie byly same ochy i achy na temat implantów ruchomych. Z drugiej strony poniewaz są stosowane stosunkowo krótko na swiecie (bo gdzies od 2000 roku) to jest to ciagle za krótki okres aby mozna bylo podsumowac dlugoletnie obserwacje kliniczne tychze implantów.

No i opracowania byly głównie zagraniczne jakies 1,5 roku temu. A teraz mi sie nie chcialo szperac znowu

Pozdrawiam
Emila

gość
11-02-2009, 12:53:00

witam wszystkich mam naimię Ela mieszkam stargardzie -szczecinskim mam do was prośbę może ktoś mi pomoże bo nie wiem co mam zrobić mam mieć operację kręgów szyjnych w lutym29 . A byłam u lekarza dermatologa i badanie wykazalo ze mam grzybice płaską skory i nie wiem czy w takim wypadku mogę mieć operację na kręgi szyjne proszę o odpowiedz poważaniem Ela
gość
11-02-2009, 13:25:00

Mój neurochirurg stwierdził że ten ruchomy implant i tak po około 2 latach nieruchomieje. Drugi wogóle stwierdził że nie ważne jaki implant tylko kto i jak operuje.
Co robić z takimi wiadomosciami?
creepek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: