Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
27-01-2009, 13:36:00

Hej a co CI się własciwie dzieje z tym okiem/? Bo mnie tez neurochirurg wpisał zespól Horneta ze znakiem zapytania. Ja mam niby jedno oko mniejsze ale mam tak juz od lat, na kazdym zdjęciu mam mniejsze oko lewe adokucza mi z oczoplasem oko prawe. Odkąd biorę magnez i wit na oczy to jakby jest lepiej. No i duzo więcej chodzę po dworze. Co z tym można zrobić? ztym zespołem Horneta? mój priva: creepek@interia.pl
gość
27-01-2009, 15:09:00

Creepek , moja ostatnia rehabiliatcja przed operacją (wyciąg) przyczyniła się znacznie do pogorszenia stanu i zapakowana w kołnierz oczekiwłam bardzo krótko na termin.
Przed drugą miałam również zakaz rehabiliatacji ze względu na ucisk rdzenia. Pierwsze izometryczne ćwiczenia wzmacniające w okresie odzwyczajania się od kołnierza.
Dziś tylko tyle , jestem rozłozona z bólu .
Podr. Zosia
gość
27-01-2009, 15:26:00

Zosiu przykro , że źle się czujesz .Nie raz pomogłaś mi dobrym słowem więc trzymaj się cieplutko.Będzie dobrze(ja wciąż w to wierzę) . Pozdrawiam serdecznie G_68.
gość
27-01-2009, 19:48:00

Dakardo, myślę że ten zespół Honera wiąże się z uciskiem na rdzeń i tętnice. Od lat opada mi lewa powieka (raz jest lepiej raz gorzej), mam zeza ukrytego i od czasu gdy mam okulary z pryzmatami, mogę dłużej czytać, bez okularów było to znacznie utrudnione. Przez ten objaw podejrzewano u mnie miastenię, poddano mnie bolesnym badaniom(próba miasteniczna), podejrzewano też porażenie mięśnia twarzowego. Myślę, że w tym całym naszym nieszczęściu z chorowaniem zespół Hornera jest tylko dodatkiem i nie martw się za bardzo, będzie dobrze. Zosiu, życzę szybkiego powrotu do lepszego samopoczucia. Pozdrawiam wszystkich. Kokobis
gość
28-01-2009, 10:11:00

Zosiu wiem że czujesz teraz się żle ale pamiętaj ile przeszłas i nie podawaj się a będzie wszystko dobrze ,zawsze nam dawałaś jakieś rady więc prosze nie podawaj się .mam naimię Anna będe miała operację 5.02.2009i też mam trochę obaw.MIeszkam w Goleniowie operacja będzie wGryficach mysle że bedzie dobrze .Pozdrawiam Anna
gość
29-01-2009, 09:43:00

Mam pytanie ... odczuwam bóle kręgosłupa w dolnej jego części i wzdłuż nóg ... mówią, że to rwa kulszowa.
Neurolog wysłał mnie na RTG, odebralem zdjęcie i jest tam taki opis:

"RTG Kręgosłup 1. - wyprostowanie lordozy 1 znaczne cechy dyskopatii L5-S1 i - poczatki -14-L5
Minimalny zaslizg L5 do L4 ku przodowi."

Możecie mi jakos to objaśnic? Do lekarza ide dopiero za miesiąc :/

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
gość
31-01-2009, 10:05:00

02-05-2008 o 16:04, gość :
Witam, nazywam się Ewa. Jestem osobą nową na forum. Kilka dni temu dowiedziałam się, że czeka mnie operacja. Jestem przerażona i zielona w temacie.
Będę wdzięczna Zosi lub wszystkim, którzy mogliby zinterpretować mój rezonans. Oto wynik badania:
-zniesienie lordozy szyjnej,
-zmiany zwyrodnieniowe w postaci dehydratacji i obniżenia wysokości krążka miedzykręgowego C6 C7,
- tylna wypuklina krążka międzykregowego C4-C5 z redukcją rezerwy objetościowej kanału kregowego,
-rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych,
-osteofitoza krawędziowa na przednich powierzchniach trzonów kręgowych w dolnej części kręgosłupa C.
Czy jest bardzo źle?
Mieszkam w Białymstoku, proszę o podanie namiarów na dobrych fachowców (Warszawa, Konstancin). Na czym polega operacja, jak długo trwa rehabilitacja? Proszę i dziekuję za pomoc.
gość
31-01-2009, 12:22:00

Witaj
2 grudnia przeszłam operację odcinka C5-C6 i C6-C7. Operował mnie dr Jagielski. Przyjmuje w Szpitalu Bródnowskim w Warszawie. Swietny lekarz. Gorąco polecam. Na wizytę możesz umówić się telefonicznie. Ja do miesiąca po operacji czułam się dobrze i szybko wracałam do zdrowia. Niestety przewróciłam się i są teraz komplikację. Właśnie czekam na wynik MRI. Trzymam za Ciebie kciuki. Nie martw się - będzie dobrze.
Marta
gość
01-02-2009, 13:27:00

czesc mam na imie agnieszka i tak jak wy wszyscy szukam porad ,mam klopot odebralam mri kregoslupa szyjnego i nie umiem sama go odczytac mam nadzieja ,ze mi pomozecie i z gory dziekuje.oto moj wynik ;;;;zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej,niewielkie uwypuklenietarczy miedzykregowej c4/c5,wyraznie wieksze centralnie prawoboczna uwypuklenie tarczy miedzykregowej c5/c6 na okolo 3mm,nieznacznie impresjonujace worek oponowy i odwarstwiajace wiezadlo podluzne tylne.dziekuje
gość
02-02-2009, 09:15:00

28-01-2008 o 15:44, gość :
gdzie się operować w Bydgoszczy? W Bizielu, czy w Wojskowym. Do kogo tm iść i gdzie przyjmuje. Czekam na rade.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: