Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-11-2011, 09:12:24

No,to kazanie bylo jak z ambony i jeszcze jak w kosciele ,na mszy na ktorej nie usnelam! Bo zazwyczaj oczy mi sie kiedys same przymykaly. Pieknie! Dobrze powiedziane. Mnie tez wkurza to " homonto"( jak nazywam kolnierz w domu),wsciekam sie ,kolezanki w pracy dodaja,ze "biednas,bo swego pepka nie widzisz",ale lubie czytac Forum.Zawsze cos nowego sie dowiem a i zapytac mam kogo,gdy moj strach dochodzi zenitu.Dziekuje Szyjki.Gina.
gość
25-11-2011, 09:40:46

Moje dzieci mówią, że noszę KOLIĘ ( a nie homonto) i głowę wysoko jak księżniczka...
Joanna
gość
25-11-2011, 09:57:50

Mowia pieknie,tylko ze ta kolia taaaka niewygooodna...
gość
25-11-2011, 10:09:22

Ja się już PRAWIE przyzwyczaiłam, po ponad miesiącu noszenia dzień i noc. Jak zdejmuję do mycia, to czuję się trochę nieswojo.
Joanna
gość
25-11-2011, 10:15:31

To naprawde zazdroszcze ! ja nosze go od 05.11. i za chol....e nie moge sie przyzwyczaic! Gina.
Forumowicz
25-11-2011, 10:22:05

A mnie kazano go nie nosić ...
Początkująca
25-11-2011, 10:37:41

kochani, dzięki za podpowiedzi i słowa wsparcia. nie reagowalam wczesniej, bo niestety siadł mi internet i dopiero teraz przywrócono go.
a tu taka dyskusja była żo łoooo...
ale nic nie wracam już do tematu bo widzę już już po dyskusji:)
a tu temt kołnierzowy...wszystko przede mną :)
gość
25-11-2011, 10:38:24

Gina,
wydaje mi się, że przy wcześniejszych wpisach było Twoje zdjęcie w kołnierzu właśnie, ale nie mogłam teraz znaleźć.
Ja noszę kołnierz typu Florida (Schanza). Kupiłam sobie dwa takie kołnierze, żebym mogła go od czasu do czasu wyprać. Był to bardzo dobry pomysł i wszystkim początkującym "szyjkom", które muszą nosić przez cały czas, polecam.
Joanna
Wtajemniczona
25-11-2011, 12:30:49

Mojemu mężowi też nie zalecono noszenia kołnierza i jest ok. Są różne szkoły i jeśli zalecają uważam ,że należy się dostosować.
Pozdrawiam wszystkie szyjki te po i przed zabiegiem.
wiesia
gość
25-11-2011, 12:33:09

Raf,
co lekarz to inna szkoła, zresztą każdy z nas to trochę inny "przypadek"
a wolno Ci swobodnie ruszać głową, dali Ci jakieś zalecenia?
Joanna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: