Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-06-2011, 08:24:18

Hej Halinko!
Cieszy mnie fakt ,że Twoja obecna kuracja jest skuteczna.
Pomyślimy o tej terapii jak mój Edward-szyjka powróci z kuracji w Popielówku.
Pozdrawiam Cię serdecznie i wykreśl ze swoich koleżanek tę jedną, jedyną mielopatię.
Wiesia.Miłego dnia.......
gość
07-06-2011, 08:28:56

Spinko przepraszam to Pirania jest założycielką forum.
Coś mi się pokręciło ...
Kciuki trzymam już od dziś pa
Wiesia
Początkujący
07-06-2011, 14:56:47

Witam, dla wszystkich zainteresowanych budowa kregoslupa - i nie tylko- podaje link do strony z virtualnym pacjentem do ktorego ciala mozna "wejsc" w technologi 3D. Ciekawi cie konstrukcja, ktora nam szwankuje?? mnie ciekawi od nie dawna . Milej zabawy szyjki i piersiowki. http://www.healthline.com/human-body-maps/seventh-cervical-vertebra/male#1/4
Początkująca
08-06-2011, 09:52:20

Witam wszystkich, mam na imię Magdalena jestem z Krakowa jestem siódmą dobę po operacji kręgoslupa szyjnego z implantacja na jednym poziomie ,cieszę się,że taka spoleczność istnieje i mam nadzieję,ze przyjmiecie mnie do swego grona jako pelnoprawną dyskmankę
Początkujący
08-06-2011, 17:39:16

Witam Magdaleno, napisz kilka slow jak sie czujesz, co sie stalo z szyja i kiedy. Ktory poziom.? Bardzo ogolnie bez szczegolow. Jakie zalecenia. Moze ktos skorzysta z informacji. Zdrowia zycze i pozdrawiam.
gość
09-06-2011, 06:48:41

gość
09-06-2011, 08:26:31

Magdaleno...:)..
Tutaj znajdziesz życzliwe osoby...

Szybko wracaj do zdrowia.....

Pozdrawiam Ciebie....i Wszystkie Drogie Szyjki...oraz żonę Pana Szyjki...czyli Wiesie..:))

Halina z mielopatia....:)

Miłego dnia....:)
Początkująca
09-06-2011, 10:50:02

Witam ponownie!
Przede wszystkim pozdrawiam Magdę i życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia!!!!!!!!!!
Napisz więcej o stanie twego kręgosłupa, bo ja jestem jeszcze przed.......
Nadal jestem w wielkiej rozterce co do operacji, nadal pytam....Wczoraj byłam w Radomiu u mojego Pana rehabilitanta, którt uratował mi lędźwiowy, trafiłam do niego ponad trzy lata temu jako "trup "-to jego stwierdzenie.Nie wiem jakie tam miałam spustoszenia, bo żaden z odwiedzanych lekarzy nie zasugerował, aby przy takich bólach wykonać rezonans,posiadałam tylko stare RTG.Rtg-wiadomo...żadnych szczegółów które wychodzą na rezonansie.Ale zdaje się, że musiałam mieć niezłą przepuklinę. bo wyłam z bólu,Teraz na lędźwiowym też mi wyszła, ale myślę, że rehabilitacją utrzymam ten stan. Człowiek wyprowadził mnie na prostą,jeśli chodzi o lędźwiowy,do szyjnego mało się wtrącał, od czasu,do czasu, bo szyjny, aż tak bardzo mi nie dokuczał.Owszem bolał pioruńsko, sztywna chodziłam,ale w porównaniu z lędźwiowym to był pikuś.....Teraz mam problemy z szyjnym,pisałam wstecz parę dni temu,i skierowanie na opercję,ale nadal mam opory.Wczoraj mój Pan reahabilitant obejrzał rezonans i mówi:nie spiesz się do noża....No i sytauację mam taką, że totalnie ogłupiała i zdezorientowana idę jeszcze we wtorek do dr Wilka na ostateczny werdykt.
Pozdrawiam i czekam jeszcze na zdanie Zosi, tak jak sugerowała mi Jadzia..
Małgosia
Forumowiczka
09-06-2011, 16:38:17

Gość 2011-06-07 08:14:40 Witajcie Szyjki:)

Dzisiaj w zasadzie widząc Spinkę..zwracam sie do NIEJ!
Dziękuję Tobie za wszystkie "dobre Rady"...Tak jak i Zosi ..mam dużo do zawdzięczenia...Wiem.. i staram sie żyć jak podpowiadacie...
A miałam też przyjemność poznać Was na zdjęciach!...Fajne młode Dziewczyny... i tyle wiadomości i Życzliwości...
Dziękuję.... z całego serca....

Halina z mielopatią.....
serdecznie pozdrawiam..:)

Halino, dziękuję bardzo ze te miłe słowa. A Ty - czy dołączyłaś swoją fotkę do naszego albumu na fotosiku? Dość dawno tam nie zaglądałam... Jeśli nie - może chciałabyś dać się nam poznać - to znaczy pozwolić abyśmy zobaczyli jak wyglądasz?

Wiesiu, dziękuję również Tobie.
Na pewno odezwę się po kolejnej wizycie w sądzie. To już jutro o 10. Liczę na Wasze mentalne wsparcie

A teraz zwracam się do Małgosi:

Małgosiu, nie wiem czy pamiętasz, że Zosia jest na turnusie rehabilitacyjnym w Konstancinie i nie ma dostępu do internetu.

Jeśli chcesz - napisz do mnie:

myspine@gazeta.pl

i podaj swój numer telefonu.

Postaram się skontaktować Cię z Zosią telefonicznie

Do dr AWilka idź bez obaw.
To dobry specjalista i miły człowiek.
Spinka
gość
10-06-2011, 12:39:04

Dzień dobry, bardzo proszę o pilną odpowiedź 22.06 moja mama będzie miała operacje kręgosłupa szyjnego dwa lub trzy poziomy to zależy od stanu kości. lekarz nie kazał robić świeżego rezonansu a ostatni jest z przed roku. mnie dopadły wątpliwości a czasu zostało mało. Mama będzie operowana w szpitalu bródnowskim, czy ktoś wie jakie tam są warunki, procedury. Proszę doradźcie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: