Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-11-2008, 10:20:00

Kokobis,
po opisie MRI sądząc, neurochirurg nie powinien raczej Cie zbyć. Trzymam kciuki za pomyslne ustawienie leczenia.

U mnie bez większych zmian. Pare dni temu zaczelam rehabilitacj w nowym dla mnie osrodku. Trafilam na Panią, która stosuje na mnie miekkie techniki terapii manualnej (osteopatia i jakies inne jeszcze - chodzi głównie o dzialanie na skórę, powięzia). Jeszcze nie wiem czy to daje mi ulge trwałą. Na pewno na początku odczulam poprawe, ale po wczorajszym dniu jest troche gorzej. Ale to wymaga czasu.

Ewo,
może spróbuj w tym ośrodku rehabilitacji (pisałam Ci o nim w mailu).. Jedno jest tylko negatywne, nie wiadomo na jakiego terapeute sie trafi , a wiadomo każdy stosuje troche inne techniki.

Zosiu,
czy terapia powięziowa dała jakies trwałe efekty u Ciebie jeśli chodzi o szyję? A swoją droga przykro mi że dolny odcinek daje Ci sie we znaki.

Pozdrawiam wszystkich.
Emila
gość
06-11-2008, 15:41:00

Mam 67 lat.Od dwóch lat cierpię na bóle obu pięt.Byłam u trzech lekarzy , każdy lekarz powiedział mi co innego.Zrobiłam rezonans magnetyczne , ale nic nie wykazał.Wreszcie poszłam do psychologa powiedział mi , że to są ,,emocje pięt".Biorę tabletki , ale nic nie pomagają(między innymi są to tabletki uspokajające , biorę je już cały rok).Nie do wytrzymania jest ból.Nie wiem co mam robić.Pomóżcie!!
gość
06-11-2008, 15:44:00

Mam 67 lat.Od dwóch lat cierpię na bóle obu pięt.Byłam u trzech lekarzy , każdy lekarz powiedział mi co innego.Zrobiłam rezonans magnetyczne , ale nic nie wykazał.Wreszcie poszłam do psychologa powiedział mi , że to są ,,emocje pięt".Biorę tabletki , ale nic nie pomagają(między innymi są to tabletki uspokajające , biorę je już cały rok).Nie do wytrzymania jest ból.Nie wiem co mam robić.Pomóżcie!!
gość
06-11-2008, 17:49:00

Emilko
napisałam na priv . Pozdraiwam.
Kokobis
skoro dotychczasowa wędrówka od specjalisty do specjalisty nie przyniosła jasnego rozpoznania to tym bardziej radzę wizytę u neurochirurga. Niech na własne oczy oceni zakres uciaku na rdzeń i możliwe tego konsekwencje .
Są dyskopaci u ,których ucisk tylko na worek oponowy daje bardzo rozległe zaburznia .
Jeśli obawiasz się niekompetencji to może udaj się na wizytę do któregoś z lekarzy wymienianych na forum jeśli znajdujesz takiego w Twojej okolicy.
Trudno nie być rozgoryczonym jesli sugerują podłoże psychiczne a Ty najzwyczajniej w świecie cierpisz. Przecież przez neurologa są wykonywane testy i badania odruchów ,których nie da się markować.
Z drugiej strony w medycynie nie wszystko da się określić jak
2+2 =4 . Pojawiają sie nowe choroby autoagresywne . Może poza neurologiem powinnaś zainteresować swoim przypadkiem reumatologa ?
Pozdrawiam .
Zosia
gość
06-11-2008, 18:02:00

12-10-2008 o 11:36, creepek :
Witam wszystkich.
Czytałam wczoraj na innym PHorum polecanym kiedyś przez Zosie o zabiegu noszącym nazwe Trakcja ruchowa przy użyciu urządzenia Vertetrack. Urządzenie to wygląda jak kołnierz i ma ono za zadanie rozciągnąć kręgosłup w trakcie chodzenia aby wysunięty dysk mógł się sam wsunąć na swoje miejsce. Ma to być bezpieczna metoda i przy nieprzerwanym dysku bardzo skuteczna. Słyszeliście coś o tej metodzie? Może ktoś ją stosował. Tam są namiary na jeden zakład reh ale w Mysłowicach. Nie mogę znaleźć innego miejsca. Zosiu czy Ty wiesz coś wiecej na ten temat?
Pozdrawiam
gość
06-11-2008, 18:20:00

Kurczę czemu toś mnie cytuje i się nie podpisuję? Zosiu wysłałam do Ciebie meila ale nie wiem czy go dostałas? Moze zły adres wpisałam?
creepek
gość
06-11-2008, 18:44:00

Chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej na temat trakcji kregosłupa metodą Veratrec. Czy ktoś to stosował i czy warto przejść taką terapie?? Jaka jest jej skuteczność??
Pozdrawiam
gość
06-11-2008, 21:36:00

Creepek, adres ok. doszło ,odpisałam ,pozdrawiam.
Zosia
Początkująca
06-11-2008, 22:10:00

Byłam i u reumatologa ze wszystkimi wymaganymi przez niego badaniami. Stwierdził,że wszystko w porządku. Jeśli chodzi o podejrzenie choroby na tle psychicznym to dało mi nadzieję na leczenie. Jak powiedziała neurolog byłoby to najprostsze wyjście i szansa wyleczenia. No, ale okazało się, że nie tędy droga. Jak lekarze rozpoznali miopatię to odrazu chcieli się mnie pozbyć jak najszybciej bo przecież oprócz rehabilitacji żadnego sensownego leczenia nie ma. A choroba pomału ale bardzo konsekwentnie postępuje. A teraz nadzieja, że to nie miopatia tylko problem z kręgosłupem, no i obawy by znów mnie nie zbyto .Lekarz rodzinny twierdzi, że problem z kręgosłupem jest właśnie przez postępującą chorobę mięśni. Są tak słabe, że nie dają już rady Dziękuję pani Zofio za zainteresowanie. Poczekam spokojnie na wizytę u neurologa (jeszcze dobry tydzień). A jeśli chodzi o operację kręgosłupa, to jeśli miałaby pomóc i ulżyć w cierpieniu to ja mogę i dziś się jej poddać chyba niewiele mam już do stracenia.Jestem z pomorskiego i niestety nie mam pojęcia do jakiego neurochirurga sie udać w razie potrzeby. Pozdrawiam wszystkich, naprawdę z wami jest lżej
gość
07-11-2008, 14:25:00

Pani Zofio. Czy może Pani na forum opisac skuteczność trakcji ruchowej za pomocą urządzenia Vertatreck??
Z góry dziękuje i pozdrawiam Krystian

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: