Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29048)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-12-2010, 19:10:01

monika68 2010-12-12 15:29:47 Mam rozumieć,że nie nosisz kołnierza za zgodą lekarza? A jeszcze jedno blizna jest z przodu i czy duża/ Pozdrawiam

Nie noszę kołnierza,ponieważ mam założone dynamiczne implanty (przy których nie trzeba nosić kołnierza) a nie sztywne:)
Moja blizna ma 4 cm i jest z przodu:)
Operacje miałam 19-go listopada i jest wszystko ok, teraz walczę z blizną;)

Pozdrawiam
gość
12-12-2010, 19:17:23

Magdo. a prof. Podgorski jeszcze sam operuje ,on wiekowy juz jest ... nie zleca operacje swoim asystenta? jak jestes nowa to ci powiem ze forumowiczke - spinka- operowal dr Wilk .. pogadaj z nia to ci powie jaki ten Wilk jest .... pozdrawiam
bolek
gość
12-12-2010, 20:08:33

Jan Krzysztof Podgórski ur. 3 lipca 1956 -na podstawie Wikipedii.

Bolek ze starością profesora chyba przesadziłeś.
gość
12-12-2010, 21:09:15

gosciu no moze .. ale czesto utytulowani i znani profesorowie ..nie chca sie juz grzebac sami zeby zamontowac jakiegos inplanta .. i slusznie sa powazniejsze sprawy jak operacje guza mozgu lub tym podobne .. szkoda ich czasu na impanta
bolek
Forumowiczka
12-12-2010, 21:38:59

Dawno tu nie zaglądałam i chcąc odpisać założyłam nowy temat, kompletnie bez sensu

Magda, w sprawie dr Wilka napisz do mnie na

myspine@gazeta.pl

Powiem, co wiem i co mogę
gość
13-12-2010, 07:43:49

Dzięki. lecę do szpitala
Początkująca
13-12-2010, 08:19:30

Magda- mnie operował dr. Wilk (30 listopada ) i z tego co wiem jest najlepszy w szyjkach.

Moniko ,trzymam kciuki, wszystko bedzie OK, nie moze byc inaczej

Pozdrawiam i milego dnia zycze.
Iwona
gość
13-12-2010, 09:34:23

Witam !
Mam pytanie do szyjek doświadczonych.
Czekam na termin operacji i chciałabym się dowiedzieć czy dokumenty do orzecznictwa w/s ustalenia stopnia niepełnosprawności składać: teraz czy po operacji?
Z góry dziękuję za od[poweidzi. Ola
gość
13-12-2010, 09:35:05

Witam !
Mam pytanie do szyjek doświadczonych.
Czekam na termin operacji i chciałabym się dowiedzieć czy dokumenty do orzecznictwa w/s ustalenia stopnia niepełnosprawności składać: teraz czy po operacji?
Z góry dziękuję za od[poweidzi. Ola
Forumowiczka
13-12-2010, 12:49:59

Ola, musisz ocenić dla jakich celów głównie będzie Ci potrzebne orzeczenie o stopniu niepełnosprawności.
Jeśli komunikacyjnych-karta parkingowa, ulgi w komunikacji miejskiej- to z czego korzystasz cały czas to bez znaczenia.
Jeśli jednak głównie chodzi Ci o późniejsze ulgi w pracy:
-krótszy czas pracy
- urlop zdrowotny
to lepiej odczekać do ok.dwóch miesięcy przed końcem zwolnienia bądź świadczenia rehabilitacyjnego.
Komisja orzekająca powinna się odbyć w ciągu 30 dni od złożenia wniosku, potem dwa tygodnie na uprawomocnienie decyzji.
Przy naszych schorzeniach zwykle orzeczenie jest przyznawane na czas określony więc szkoda żeby ulgi w pracy przypadały na czas zwolnienia.
Pozdrawiam Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o interpretacje wyniku Mri glowy
Opiszę w skrócie to co mnie niepokoi... W okolicy prawej zatoki esowatej zakontrastowalo się poszerzone naczynie zylne 18mm na 15mm łaczace sie kanałem szerokosci 2mm ze światłem zatoki na granicy z żyła szyjna wewnątrzna. Obraz moze wskazywac na tetniaka zylnego lub malformacje tetniczo zylna (AVM). Wskazana ocena naczyń w angio-MR w fazie żylnej i tętniczej...
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Blokada przeciwbólowe
Dzień dobry mam zespół stożka rdzenia kręgowego. Zaburzenia czucia i pieczenie lewej goleni i stopy mam bóle parescencyjne które są nie do zniesienia mam pytanko ortopeda zalecił blokadę przeciwbólową i chciałam się zapytać ile kosztuje taka blokada i ile czasu nie będę czuła bólu
Reklama: