Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-12-2010, 12:10:40

Ewa bardzo Cie prosze napisz do mnie @ ja będę operowana w Elblągu 27 Grudnia mój adres
gonia0709@o2.pl.
Chciałabym troszkę zaczerpnąć informacji.
Pozdrawiam cieplutko Grażyna.
Początkująca
07-12-2010, 12:40:51

napiszcie ,ile centymetrów mają Wasze blizny? moja ma równe 4 , a Wasze?
Początkująca
07-12-2010, 21:05:28

Witam wszystkie szyjki!!!

Własnie mija tydzień od mojej operacji, od piątku jestem w domku.Miałam dyscotemie C4-5, C5-6, C6-7 z usztywnieniem implantami PEEK-stałymi, w związku z tym kołnierz obowiązkowy na okres od 6-8 tygodni.
Po operacji dolegliwosci częsciowo ustąpiły ,pozostał tylko ból między łopatkami
Z tego co widziałam w szpitalu na Szaserów wszyscy są w kołnierzach ,noszę go dopiero tydzień a już mam ochotę zdjąć, natomiast do spania to tylko podusia ortopedyczna ,przesypiam całe noce
Jesli chodzi o cięcie to ,niewiem jaką mam bliznę ,bo dopiero w piątek jadę na zdjęcie szwów -podobno jest ich 12 ,gardło mi nie dokucza , żadnych zadławień ani problemów z przełykaniem....

Oczekujące szyjki-trzymam za Was kciuki ,wszystko będzie OK, tydzień temu też się bałam ,teraz wiem ,że nie było czego...
Pozdrawiam i jak najmniej bólu życzę.
Iwona
Początkująca
08-12-2010, 08:46:03

Witam szyjeczki kochane
Dzisiaj mijają dwa tygodnie od mojej operacji,ibolą łopatki plecy uff kiedy to minie?

Moja blizna bardzo mała ok 2,5 cm,ale za to po zabiegu tak bolało gardło,że jak połykałam sline miałam wrażenie że połykam jeża ponaciągali krtań tchawice,przełyk,ale po 3 dniach mineło.

Pozdrawiam wszystkie szyje przed i po uszy do góry musi być dobrze nie może być inaczej!!!!!!!!!!!!!!
Ewa
Początkująca
08-12-2010, 09:04:35

Dzień dobry wszystkim szyjkom

Małgosiu moja blizna ma 7 cm.

Miłego dnia wszystkim życzę i lepszego samopoczucia))).
Trzymajcie się szyjeczki cieplutko!!!!

Pozdrawiam Aga
gość
08-12-2010, 15:49:24

Dzień dobry:)
Poszukuję informacji na temat implantów szyjnych o nazwie NeoCif firmy Biomet. Czy są to implanty stałe czy dynamiczne? jak je oceniacie?

Pozdrawiam Szyjki
gość
08-12-2010, 16:02:17

Witam wszystkich, od kilku dni czytam wasze wypowiedzi. Ból nie pozwala na długą literaturę ale przyznam ,że uzalezniam się od tego forum. Dzięki wam dowiedziałam się wielu waznych dla mnie innformacji.
Zostałam zakwalifikowana ( i wpisana ) do pilnej operac na Szaserów O terminie mam być poinformowana telefonicznie. Czekam półtora miesiąca .Czy moze ktoś z was wie jaki jest okres oczekiwania w takim przypadku ? Czy ktoś był w takim trybie operowany na Szaserów? .Pozdrawiam Kaja
gość
09-12-2010, 08:56:09

Witajcie
Jestem 2 miesiące po discektomii c5-c6. Cały czas na l4. Własnie odebrałam pisemko zus, odnośnie stawienia sie na badanie. Niestety nie czuję się jeszcze dobrze, boli mnie kręgoslup i nie do końca minęly mi wszystkie objawy. Boję sie jednak, ze szanowny lekarz szybko mnie uzdrowi. Jak bylo u Was, napiszcie proszę... Bardzo się martwię :(

Kinga
Początkująca
09-12-2010, 13:51:04

Kingo! ZUS lubi ogladać chorujących, którym zaczyna płacić. Mnie wezwali po miesiącu od operacji, Po raz drugi po kolejnym miesiącu. Nadal nie pracuję (trzeci miesiąc) i do formy nie wróciłam na tyle, by poradzić sobie z dziećmi w szkole, więc znów czekam na wezwanie do ZUS. Jeszcze mnie nie uzdrowili, nawet nikt mnie nie badał, tylko rozmowa. Ale co kraj, to obyczaj, więc w innym mieście może być inaczej. Sama jestem ciekawa, na co mogę liczyć w przyszłości. Może się odezwą bardziej doświadczone Szyjki?
gość
09-12-2010, 14:03:51

Elu,
nie spiesz się do pracy, jesli nie obawiasz się zwolnienia.
Jestem nauczycielką /na szczęście już na emeryturze/ i wiem jakj ciężki jest to zawód.
Możesz przewlekać zwolnienie, potem iść na świadczenie rehabilitacyjne, potem starać się o urlop dla poratowania zdrowia. Nie warto spieszyć się do pracy kosztem zdrowia, zwłaszcza żę Ty chyba pracujesz z mlodszymi dziećmi.
Wiem, że trudno zyć bez tego szkolnego gwaru, ale zdrowie najwazniejsze.
Pozdrawiam Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: