Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-05-2010, 22:32:18

Jestem w domu po wyjeździe do Gdańska. Mówiąc elegancko, zostałam zbyta przez dotychczasowego operatora jako zbyt trudna pacjentka. Dowiedziałam się, że już za dużo mam zabiegów za sobą, a przed sobą?????. Mam żyć oszczędnie, rehabilitować się. Podobno w moim przypadku operacje nie przynoszą oczekiwanych efektów, wynik rezonansu( w dalszym ciągu uciski na rdzeń), i samopoczucie fatalne. Co ciekawe, dopiero teraz dowiedziałam się, że od początku miałam wielopoziomową mielopatię szyjną. W opisach i wypisach nigdy na ten temat ani słowa. Co ciekawe inni neurochirurdzy chcą mnie operować, ja już jestem głupia, nie wiem co myśleć!!! Aha, jeszcze się dowiedziałam, że część moich dolegliwości jest prawdopodobnie na tle wegetatywnym. Ciekawe.
Vika, dziękuję za przesympatyczne towarzystwo, właśnie piję drinka według Twojej receptury, pycha. Cóż, zostaje tylko pić. Oczywiście zaświadczenia o zakończonym leczeniu nie otrzymałam, jest mi ono niezbędne do badań kontrolnych przed rozpoczęciem pracy, mam nadzieję, że sobie poradzę bez tego małego papierka.
Cieszę się Zosiu, że u Ciebie widać światełko w tunelu.Jesteś "mocna baba", poradzisz sobie!
Pozdrawiam Bożena
gość
13-05-2010, 07:08:18

Bozenko.. jasne ze ten staly operator chce sie ciebie pozbyc .. po tylun operacjach nadal masz uciski , to slabo to drutowanie mu wyszlo . jak mnie by tak chcial zalatwic to podal bym jego nazwisko na forum zeby inni go omijali z daleka .. trzymaj sie i duzo zdrowia .
bolek
gość
13-05-2010, 17:37:41

Witam, zniknęło forum pod starym adresem a tu trafiłam na innym:www.fozik.pl
Z tego co wiem niektórzy jeszcze odbierają po staremu. Pozdrawiam Vika
gość
13-05-2010, 17:53:20

Bożena, Ty mi się nie rozpijaj!! Oprócz psychiatry wyślą Cię do AA a ZUS zgłupieje widząc kolejne zwolnienia!! Trzymaj się - są inni lekarze. A może pójdziesz do mojego?
Vika
gość
14-05-2010, 08:11:08

Oho. wróciliśmy z naszym forum na stare miejsce
gość
14-05-2010, 08:36:51

viko ale cos slabo pisza, czyzby wszyscy naraz ozdrowieli
bolek
gość
14-05-2010, 10:54:39

no raczej cudownego ozdrowienia nie ma ja dzisiaj czuję się do bani Pozdrawiam i zdróweczka życzę Marysia
gość
14-05-2010, 16:29:19

Może i faktycznie jest jakby ciszej, na pewno to "cudowne ozdrowienie" nie wchodzi tutaj w grę. Ja powiem za siebie że próbuję z tym przejść troszkę w codzienność, usłyszałam bowiem ostatnio kilkakrotnie że w sumie to każdy ma kłopot z kręgosłupem, tyle że nie każdy mówi o tym na głos. No, niech i tak będzie. Pozdrawiam wszystkie szyjk.

irenai
Początkująca
16-05-2010, 19:47:57

Witam, jestem po operacji kręgosłupa szyjnego tak z marszu tzn. bol niesamowity, szpital, operacja 05.05.2010r.mam zwolnienie lekarskie do 06.07.2010r. Po operacji jest dobrze. Poradzcie kiedy iść do neurologa, kiedy zaczac myslec o rehabilitacji? Niestety nikt mi nie powiedzial a ja bylam w takim stanie ze jeszcze nie myslalam o tym. będę wdzięczna za podpowiedzi :) pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko. Wiola
gość
17-05-2010, 09:02:04

violetto. genaralnie to sa dwie szkoly u operatorow. jedna szybkiej rehabilitacji a druga wolniejszej . jakiej szkoly zwolennikiem bedzie prowadzacy cie lekarz ,to sama zobaczysz .. za szybka rehabilitacja wielu juz zaszkodzila choc zwolennicy jej znaczy lekarze zalecajacy ja nadal ja zalecaja ,bo nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za to . Dziewczyny we wczesniejszychb postach ,zalecaja nie spieszyc sie .spokojnie i ostroznie ze wszystkim do czasu calkowitego zrosniecia sie implantu z koscia ktury trwa srednio miedzy 3 a 4 miesiace . pozdrawiam i zycze utrzymania dobrej formy na wiele lat
bolek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Reklama: