Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-09-2008, 12:09:00

Właśnie szok! Ja już nie wiem co tym myślec.
Paweł Bede myślami z Tobą. Daj szybko znać jak poszło. Czekamy
gość
19-09-2008, 12:10:00

To byłam ja Creepek
gość
19-09-2008, 12:30:00

Powodzenia-czekamy na wieści

Jeśli chodzi o ten masaż to mój znajomy jeździł specjalnie do Warszawy-niestety pomogły na któtko a ta cała dieta to zioła a co ich dostał mówił to aż się śmiał-Nic nie pomoże jeżeli stan jest poważny.

Ja właśnie z racji pracy mam te kręgi taki z tym że dolne też zaczynają się odzywać-to też od siedzenia,pozdrawiam Irena
Początkujący
19-09-2008, 12:41:00

Z tego co pisze Sławek to lepiej by było implant ruchomy, zobzczę co mi powiedzą już na miejscu. Z tego co wiem to ma być implant węglowy szwajcarski, ale czy ruchomy to zobaczymy i czy taki będzie się dla mnie nadawał, albo ja dla niego. Olka i Ewa piszcie na priva. Jak wrócę do domu to odpiszę na spokojnie bo teraz mam pracę "głęboko" jadę po żonę i robimy zakupy na czas mojej nieobecności ok. tygodnia. Pozdrawiam. Paweł.
Paweł
Początkująca
19-09-2008, 15:59:00

Witajcie,
Freyd mam nadzieje że dostaniesz dobry implant i oby był ruchomy. Dobrze że nie musisz już czekać na termin. Trzymaj się ,będzie dobrze powodzenia. Jak już będziesz się w miarę dobrze czuł to napisz co Ci wstawili i co po operacji mówił operator.
Pozdrawiam Ewa
ewcia65
Początkujący
20-09-2008, 19:47:00

Jutro rano mam się stawić w Konstancinie. Niedziela badania. Rżnięcie ma być w poniedziałek i to od przodu. Jak tylko się ocknę to napiszę o doznaniach. Pozdrawiam Wszystkich Paweł.
Paweł
gość
20-09-2008, 20:22:00

Ja też pozdrawiam i nie wiem co więcej dodać. Do szybkiego zobaczenia CIę w dobrej formie na forum.
creepek
gość
21-09-2008, 10:31:00

Witam jeszcze uzdrowiskowo
Dni wypełnione zabiegami a przy okazji próbowałam zrobić krótką ,,odwykówkę'' komputerową w trosce o szyję.
Goczałkowice płaczą deszczem od tygodnia ,że już wkrótce koniec mojego turnusu
EMILKO - w końcu jakieś światełko w tunelu po MRI .Oby to jedyna przyczyna Twoich problemów.
Z wrażeń na gorąco-standard rehabilitacji super . Ośrodek godny polecenia.
Niestety moje problemy wkrótce po przyjeździe znów się nasiliły -skończyło się działanie blokady.
Czytałam dziś zaległości w pospiechu ale uwaga do osoby pytającej o p. Grudniewskich-dopytuję u wszystkich terapeutów o możliwość spowolnienia dehydratacji (odwodnienia ) dysków .
Nie daj sobie wydrenować kieszeni pseudo leczeniem ziołami .Poza tym zawsze sprawdzajcie czy tzw. kręgarz ma wykształcenie medyczne .Bez tego poddawanie szyi terapii manualnej to ogromnie ryzyko.
Dal wszystkich oczekujących na decyzję ,których nie miałam okazji poznać życzę dużo wiary w lepsze dni po operacji .
Pozdrawiam WSZYSTKICH bardzo serdecznie i do napisania wkrótce już z domu.
Zosia
gość
21-09-2008, 13:14:00

Hej,hej Zosieńko ,Ewelinko i pozostali starzy i nowi znajomi !

Ja już tydzień w domku.Nie mogę jeszcze się odnaleźć .Po pobycie w Lądku jestem pod dużym wrażeniem.Socjal super,baza zabiegowa również,pogoda jak na zamówienie.Zabiegi głównie mokre,masaż suchy i indywidualna gimnastyka ,nic na bazie prądu.Niestety bóle ręki i szyjnego pozostały.20 października wyjazd do Buska.Może Busko uczyni cuda ?Zosiu ! u mnie dehydratacja występuje na wszystkich poziomach szyjnego,oczywiście poza uszkodzonymi nieoperowanymi poziomami .Myślisz ,że jest złoty środek zapobiegawczy ?
Gorąco pozdrawiam

Monika
gość
21-09-2008, 14:37:00

Witam wszystkich.
Dzieki Zosiu za ostrzerzenie jak zapytałam p.Grudnickiego co mam z soba zabrac to otrzymałam odpowiedź ze 5 elestycznych bandaży nic o wynikach badan.Jestem bardzo ostrozna boje sie ,że to moze byc ostra ingerencja ale jak widze to nikt z forumowiczów nie korzystał i nie słyszał o nich moze ppojade zobaczyc o co chodzi ale jeśli będzie to nastawianie kręgosłupa to nie dam sobie nic zrrobic.
zycze Ci Zosiu miłego pobytu i dobrego samopoczucia
franka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
Reklama: