Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
12-01-2010, 19:07:31

dziekuje za info. bylam dzisiaj u neurologa z kregoslupem, powiedziala ze raczej nic sie nie dzieje ale dala mi na razie skierowanie na rentgen, zrobie jutro i zobaczymy. co do rehabilitacji to tez sie okaze. lekarz powiedzial ze juz mozna, bede chodzila na mokotowska (tak przy okazji czy ktos tam jescze chodzi i jest zadowolony lub nie) i zobaczymy. mam nadzieje ze bedzie dobrze bo zwolnienie zpracy mam do 5 lutego.
pozdrawiam,
helena
Wtajemniczona
12-01-2010, 21:48:31

Helenko, zamierzasz iść do pracy 2 m-ce po operacji kręgosłupa szyjnego???? Raczej nie szalej
Kto Cię operował?
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
12-01-2010, 22:36:01

za wczesnie? moja pani neurolog tez tak mowi.. zobacze jak bedzie wygladac rehabilitacja, jak bede dobrze sie czula to wole isc do pracy i tam siedziec przy kompie niz w domu, przynajmniej mozna z kims na zywo pogadac przy okazji:) nie mam ciezkiej pracy, glownie siedze za biurkiem w papierach.

dziekuje za troske i pozdrawiam,
helena
Wtajemniczona
12-01-2010, 23:04:12

To właśnie siedzenie za biurkiem i przy kompie jest zabójstwem (( z wymuszoną pozycją, opuszczoną szyjką , ale to Twoja sprawa.

Ja jestem ciągle na zwolnieniu, Spinka jeszcze dłużej. Lekarze mówią, że jeśli można posiedzieć w domu, to należy dać się zregenerować swojemu organizmowi.

Zapytaj Dorotki z Ostrołęki, jak to wraca się do pracy dość szybko po operacji

Hej ludziska, co z wami??? Gdzie jesteście???
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkująca
12-01-2010, 23:29:05

Cześć,

Widzę Renatko, że tylko Ty i Irek jesteście "na straży". Rzeczywiście to dziwne, dlaczego reszta milczy. Mam nadzieję, że nie jest to związane z pogorszeniem zdrowia !!!

Nawet Paweł się nie odzywa, a przecież miał nam zdać relację z wizyty u pana doktora.

Heleno nie polecam zbyt wczesnego powrotu do pracy. Ja też jak byłam na zwolnieniu, to uważałam, że czuję się już bardzo dobrze, ale po powrocie okazało się, że jest trochę inaczej ...

Pozdrawiam Dorota
gość
13-01-2010, 08:41:33

dziekuje za ostrzezenia i rady. moj lekarz powiedzial ze rehabilitant nauczy mnie siedziec za biurkiem tak, zeby nie robic sobie krzywdy. mimo wszystko po tym co piszecie na forum zastanowie sie nad przedluzeniem zwolnienia. ile wam mniej wiecej czasu zajal powrot do pracy?

milego dnia, pozdrawiam,
helena
gość
13-01-2010, 08:57:32

Paweł będzie coś wieidział najwcześniej po południu - dzisiaj ma wizytę.
Mnie zasypało - sniegu po kolana. Mialam od początku opadów "szlaban" na wychodzenie z domu bo ślisko. Wczoraj ubłagałam mojego stróza i byłam w parku - ślicznie jest!!! Dzisiaj lekcja samodzielności, bo nie pozwoliłam żeby mąż zabrał psa do pracy - jechał po tygodniowej przerwie i obawiałam sie ze sie zakopie w zaspie i ta szczekajła go wykończy. Ciekawe jak się będzie fruwać na końcu smyczy
Forumowiczka
13-01-2010, 12:56:47

Witajcie !
Zmagań z rehabilitantem ciąg dalszy. Rozciąganie, naprężanie, masowanie i mobilizacja...
Ależ to przyjemne, mówię Wam, normalnie lepsze od seksu ...

A teraz poważniej - Helena - do Ciebie:
zgadzam się z pozostałymi z naszej gromadki, tymi, którzy już Ci powiedzieli, że planujesz za szybki powrót do biurka i komputera. Tego typu praca to przede wszystkim wielogodzinne napięcie, któremu poddajesz ręce, ramiona, szyję, klatkę piersiową. To utrzymywanie głowy i szyi wciąż w tej samej, wymuszonej pozycji (bo przecież monitora co chwile nie przestawiasz). Twój kręgosłup szyjny nie będzie zadowolony. I da znać o sobie. Ja nie wierzę, że rehabilitant nauczy Cię czegoś, czego nauczyć sie nie można - z prostego powodu - jest to niemożliwe. Oczywiście zrobisz, jak uważasz. Ja tylko zapoznaję Cię z moim zdaniem.
Powiem więcej - uważam, że po operacji kręgosłupa szyjnego praca za biurkiem jest w ogóle nie wskazana i nie powinno się do niej wracać. Łatwo powiedzieć, trudniej coś z tym zrobić. Od kilku miesięcy myślę, co...

Słuchajcie, znalazłam w sieci takie forum:
http://forum.nasze-sanatorium.pl/index.php

Może tam wpadniemy?
Początkujący
13-01-2010, 13:53:33

Dzień Dobry
Jestem nowym forumowiczem, ale z problemem łączącym "szyjki"
Czytałem Wasze cenne informacje, ale troszkę się pogubiłem w tych jak wielu skomplikowanych diagnozach, opisach.
Może ktoś by mi przetłumaczył wynik mojego rezonansu na język bardziej przyswajalny i pocieszył mnie bo jestem załamany...
Badanie MNR odcinka szyjnego kręgosłupa wykonano w sekwencji SE , FSE ,
obrazach T1 , T2 zależnych , w projekcjach aksjalnych i sagitalnych .

Stwierdzono cechy degeneracji tarczy międzykręgowej C3/C4 , wyrażone osłabieniem sygnału
w obrazach T2 zależnych ( co odpowiada dehydratacji ) oraz obniżeniem jej wysokości .
Na tym poziomie widoczna jest centralna wypuklina tarczy międzykręgowej , z punktowym podwyższeniem sygnału w obrazach T2 zależnych jej obwodowej części , co odpowiada miejscu zagrożonemu pęknięciem pierścienia włóknistego ;
redukcja przedniej przesrtzeni płynowej wewnątrzkanałowej i przyleganiem tarczy do brzusznej powierzchni rdzenia na tym poziomie .

Na poziomie C6/C7 lewostronna wypuklina tarczy międzykręgowej z częściowym zawężeniem lewego otworu międzykręgowego .

Rdzeń w odcinku szyjnym bez zmian ogniskowych

Dziękuję bardzo i pozdrawiam Wszystkim forumowiczów
Adrian
gość
13-01-2010, 17:57:58

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Cała wspólnota dziękuje chórowi młodzieżowemu, który na okres wakacji zaprzestał swojej działalności.

Za tydzień Wielkanoc.

Bardzo proszę wszystkie panie składać jajka w przedsionku.

Pan Kowalski został wybrany na urząd kustosza naszego kościoła i zaakceptował ten wybór.

Nie mogliśmy znaleźć nikogo lepszego.

W niedzielę ksiądz rektor przewodniczył swej pożegnalnej mszy.

Chór odśpiewał Klaskajmy wszyscy w dłonie.

Dzisiejszy temat: �Czy wiesz jak jest w piekle�.

Przyjdź i posłuchaj naszego organisty.

Po południu, w północnym i południowym końcu kościoła odbędą się chrzty.

Dzieci będą chrzczone z obu stron.

W czwartek o 16.00 Wspólne Lody.

Panie dające mleko prosimy przyjść wcześniej.

W środę spotkanie żeńskiego kręgu literackiego.

Pani Kowalska zaśpiewa Połóż mnie w łóżeczku razem z wikarym.

W podziemiu kościoła panie zrzuciły wszelkiego rodzaju ubrania.

Można je oglądać w każdy piątek po południu.

W niedzielę nasza grupa teatralna zaprezentuje â��Hamletaâ��.

Jesteśmy zaproszeni do udziału w tej tragedii.

Spotkanie grupy terapeutycznej pomagającej wzmocnić poczucie własnej wartości w środę o 19.00.

Prosimy używać tylnych drzwi.

We wtorek cotygodniowa katecheza. Tym razem na temat: �Jezus chodzi po wodzie�.

Temat katechezy w przyszłym tygodniu: â��W poszukiwaniu Jezusaâ��.

W każdą środę o 10.00 spotkania młodych mam.

Na te panie, które pragną do nich dołączyć, czekamy w zakrystii we wtorki wieczorem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: