Helenko,
wiele z nas (w sensie szyjek) było operowanych na Szaserów, ale w zależności od operatora rehabilitowano nas w różnych terminach (wg zaleceń). Dr Wilk jest zwolennikiem późniejszej rehabilitacji, dr Manowiec (mój operator) kazał rozpocząć rehabilitację wcześnie...posłuchałam...w trakcie musiałam przerwać (nie wszystko szło do przodu, a wręcz przeciwnie stan się pogorszył
).
Wszystko zależy od lekarza i od Twojego stanu.
Moim zdaniem siedzenie przy kompie długo, *** od operacji jest niewskazane, a co dopiero długie siedzenie po operacji!!!
Mnie również po operacji szyjki (2 poziomy+stabilizacja, sierpień 2009) odezwał się "schorowany" lędźwiowy. Myślę, że wynika to z tego, iż chroniąc operowaną szyjkę zwracamy mniejszą uwagę na pozostały kościec
Nie wiem, co to znaczy "wyspecjalizowany rezonans"??? Sprzęt musi być nowszy i dobrej jakości, wtedy zdjęcia są odpowiedniej jakości, a ich odczytem i tak zajmie się Twój lekarz (neurochirurg).
Podam Ci miejsce, w którym ja ostatnio robiłam rezonans, spróbuj tam :
Pracownia
Rezonansu Magnetycznego MULTI-MED Warszawa, ul. Al. Stanów Zjednoczonych 51 tel. 022-517-78-73, 022-517-78-75
Bardzo mila i douczona obsługa, krótkie terminy (przynajmniej jesienią), MRI otwarty (dla mnie komfort), cichy i nowy
Nie jest tam najdrożej, za MRI z kontrastem i 3 fotkami cena wynosiła 700 zł
Pozdrawiam
Pozdrawiam