Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-01-2010, 12:10:08

Witam i pozdrawiam serdecznie Wszystkich
forumowiczów.

Za dwie godzinki wyjadę do Warszawy (może jakoś dotrę?)na wizytę u dra.Wlka na Wolską o godz.19.
Mam nowy RM i RTG czynnościowy tak jak polecił
iii........ tak oto los moj dziś się niechybnie dopełni !!!!!!.

Trochę się boję bo najprawdopodobniej powie to co usłyszłem będąc poprzednio - operacja konieczna -
możliwie jak najszybciej.
Czyli potwierdzi skierowanie od prof.Harata z sierpnia zeszłego roku -(do kliniki w Bydgoszczy na 30.08.10r.)

Obaj przestrzegają mnie przed czterokończynowym porażeniem - ale czy to możliwe?.
Mowiąc krotko - " mam Pietra " przed tą dzisiejszą wizytą.

Staruszek Świat.
Forumowiczka
11-01-2010, 12:31:25

Mariusz, a lędźwiowy kręgosłup diagnozowałeś czy nie?
pawelL4 2010-01-09 15:01:27 i co ja teraz właściwie mogę robić skoro lekarze zabraniają wszystkiego???

Zmienić styl życia. Pogodzić się z tym, że pewne aktywności nie są dla Ciebie. Podobnie jak nie są dla mnie, czy dla innych tu zgromadzonych.

Drugi Pawle - najlepiej uczyć sie na cudzych błędach. Naucz się na moich. Ze strachu zwlekałam z wizytą u dr Wilka (gdy jedynym objawem był ból). Poszłam, gdy zablokowało mi bark. Gdybym poszła wcześniej może nie musiałabym teraz przechodzić bolesnej pooperacyjnej rehabilitacji. Dasz radę i napisz jak było.

Irek, wrzuć jakiś kawał. Zawsze dobrze mi robią.

Wyobraźcie sobie - u Zosi w Zakopanem plucha... Trudno uwierzyć
gość
11-01-2010, 13:28:37

Witam!
Jestem w domu przelotem rehabilitacja, wizyta u lekarza. Przyszło mi zawiadomienie o następnej rehabilitacji w Swoszowicach a tam wymagania, tony badań.

Spineczko coś dla Ciebie:
Dwie blondynki oglądają program w telewizji. Jedna mówi:
- popatrz Benedykt XVI
Druga na to:
- a Kubica który?

Pozdrawiam, lecę dalej

Irek
gość
11-01-2010, 15:59:03

witam. czy ktos z was zna moze w warszawie miejsce gdzie od reki, prywatnie mozna zrobic rezonans kregoslupa ledzwiowego. jestem po operacji szyji (4 XII) i tu generalnie wszystko jest ok, ale strasznie zaczely mnie bolec plecy. od poniedzialku zaczynam rehabilitacje i chcialabym pokazac wyniki rehabilitantowi, moze cos zaradzi..
pozdrawiam,
helena
gość
11-01-2010, 18:27:01

Pani w szkole pyta Jasia:
- Jasiu, masz zadanie domowe?
- Tak, mam.
- To pokaż mi je.
Na to Jasiu:
- Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli.

Irek
Wtajemniczona
11-01-2010, 21:26:05

Staruszku Świecie - dotarłeś do dr W.??? Śnieg nie zasypał? Ciekawe co Ci powiedział?

Heleno - witam, wpisz w wyszukiwarkę MRI kręgosłupa w Warszawie i wyrzuci Ci dużo adresów, dzwoń do każdego po kolei - ja tak robiłam i udało mi się zrobić MRI w ciągu 3 tyg. - w listopadzie i to z NFZ w prywatnym centrum)) Centrum Medyczne, Al. Stanów Zjednoczonych.
A tak ogólnie, napisz coś o sobie
Jesteś miesiąc po operacji i już rehabilitacja? Gdzie byłaś operowana?
Pozdrawiam
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
11-01-2010, 21:44:34

bylam operowana na szaserow, kontrole miala w zeszlym tygodniu, lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i stwierdzi ze jakies 2 tygodnie od tej wizyty moge isc na rehabilitacje. poniewaz mam juz troche dosc siedzenia w domu przyspieszylam sprawe o 3 dni (chyba to nie bedzioe problem). ja mialam operacje na jednym poziomie 5/6. bardziej mnie martwi ze teraz boli mnie kregoslup, glownie jak siedze, bo jak chodze jest w zasadzie ok. no ale w zasadzie nie ruszam sie z domu tylko siedze przed komputerem na kanapie.
pytalam o rezonans bo wpisalam w google ale tam jest milion miejsc, a z tego co czytalam wczesniej na forum nie wszystkie sa dobre (wyspecjalizowane).
pozdrawiam,
helena
Wtajemniczona
11-01-2010, 23:13:57

Helenko,
wiele z nas (w sensie szyjek) było operowanych na Szaserów, ale w zależności od operatora rehabilitowano nas w różnych terminach (wg zaleceń). Dr Wilk jest zwolennikiem późniejszej rehabilitacji, dr Manowiec (mój operator) kazał rozpocząć rehabilitację wcześnie...posłuchałam...w trakcie musiałam przerwać (nie wszystko szło do przodu, a wręcz przeciwnie stan się pogorszył).
Wszystko zależy od lekarza i od Twojego stanu.

Moim zdaniem siedzenie przy kompie długo, *** od operacji jest niewskazane, a co dopiero długie siedzenie po operacji!!!
Mnie również po operacji szyjki (2 poziomy+stabilizacja, sierpień 2009) odezwał się "schorowany" lędźwiowy. Myślę, że wynika to z tego, iż chroniąc operowaną szyjkę zwracamy mniejszą uwagę na pozostały kościec

Nie wiem, co to znaczy "wyspecjalizowany rezonans"??? Sprzęt musi być nowszy i dobrej jakości, wtedy zdjęcia są odpowiedniej jakości, a ich odczytem i tak zajmie się Twój lekarz (neurochirurg).
Podam Ci miejsce, w którym ja ostatnio robiłam rezonans, spróbuj tam :
Pracownia Rezonansu Magnetycznego MULTI-MED Warszawa, ul. Al. Stanów Zjednoczonych 51 tel. 022-517-78-73, 022-517-78-75
Bardzo mila i douczona obsługa, krótkie terminy (przynajmniej jesienią), MRI otwarty (dla mnie komfort), cichy i nowy Nie jest tam najdrożej, za MRI z kontrastem i 3 fotkami cena wynosiła 700 zł
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
12-01-2010, 18:40:54

Strasznie tutaj cicho i smutno

Hipochondryk u lekarza
-Doktorze. Żona mnie zdradza a rogi mi nie rosną
-Wie Pan, z tymi rogami to taka przenośnia
-Uff, co za ulga. Już myślałem że to niedobór wapnia.

Miłego wieczoru

Irek
gość
12-01-2010, 18:51:06

Witam !

Na opisie zdjęcia opisano obnizoną wysokośc przestrzeni miedzy kręgowych na poziomie C4/C5 oraz C5/C6 na skutek dyskopatki zwyrodnieniowej. Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze w stawach unkovertebraknych.

Czy ktoś moze opisć i opisac z czym to sie wiąże

Z góry dziękuje

Pozdrawiam !

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama: