Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
20-12-2009, 15:48:47

Witaj SPinka

Powiem Ci że wiara czyni cuda ale nie wiem jak dlugo jeszcze bede wierzyl ze bedzie dobrze.Na studiach mam ostre zaleglosci przez te lęki i niedowidzenie i zawroty glowy opuscilem pare ladnych miesiecy szkoly eh.... no ale cóz mam nadzieje ze w koncu cos mi sie uda ustalic.... 28 grudnia mam wizyte u innego neurologa ktory przyjmuje tez w szpitalu wiec mam nadzieje ze skieruje mnie na jakies inne badanie.Rehabilitanci powiedzieli mi ze przydalby sie jakis Tomograf komupterowy ale zobaczymy jak to bedzie.Ja jestem z Centrum Polski a dokladniej Płock i tutaj na wstępie odradzam leczenia sie heh..... wiem ze jestem jedna na 1000 osob ktora moze miec takie dolegliwosci ale takie przypadki powinni wlasnie wnikliwiej badać ale niestety taka jest rzeczywistosc naszego NFZ :D im wiecej w portfelu masz tym szybciej bedziesz zdrowy heh co do Ciebie to widze ze pielegniarka ma ostre pojecie czym sie zajmuje w zyciu codziennym hehe dobrze że Ja na kierowalas co to takiego hehe :) a Ty skad jestes jeli moge wiedziec ?:) pozdrawiam
Forumowiczka
21-12-2009, 08:51:16

Darek19851 2009-12-20 16:48:47
Powiem Ci że wiara czyni cuda

W pewnym zakresie. Reszta zależy od naszych działań
28 grudnia mam wizyte u innego neurologa ktory przyjmuje tez w szpitalu wiec mam nadzieje ze skieruje mnie na jakies inne badanie.Rehabilitanci powiedzieli mi ze przydalby sie jakis Tomograf komupterowy ale zobaczymy jak to bedzie.

Poproś koniecznie o skierowanie na REZONANS MAGNETYCZNY.
Ja jestem z Centrum Polski a dokladniej Płock i tutaj na wstępie odradzam leczenia sie heh.....
Dlaczego odradzasz?
Myślę, że Zosia zajrzy wkrótce na forum, może ona zna jakiegoś sensownego lekarza z Twojego miasta.
a Ty skad jestes jeli moge wiedziec ?:)

Mieszkam w Ożarowie Mazowieckim, kilkanaście kilometrów od Warszawy.
Początkująca
21-12-2009, 18:42:50

Witam wszystkich,

Właśnie wróciłam z sanatorium. Pamiętałam o Zosi i Janusza "przykazaniach", więc zwracałam uwagę na zabiegi , które mi proponowano. W sumie jestem z pobytu i rehabilitacji zadowolona.

Przez te trzy tygodnie mojej nieobecności na forum pojawiły się nowe Szyjki, które serdecznie pozdrawiam, a ile muszę przeczytać...

Bardzo było mi smutno, że nie mogłam uczestniczyć w spotkaniu 5 grudnia. Mam nadzieję, że po powrocie Zosi z sanatorium coś zorganizujemy...

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich

Dorota
Początkujący
21-12-2009, 21:24:47

Spinka no to widze ze w sumie nie daleko masz do warszawy tam na pewno wiekszy wybór wsrod lekarzy jest niz umnie w Płocku gdzie liczy sie tylko pojemnosc koperty eh..... no moj pierwszy neurolog u ktorego dotychczas sie lecze powiedzial mi ze to sa zbyt drogie badania zeby mogla mi dac znow np na rezonans magnetyczny heh dlatego musze zmienic lekarza ktory nie bedzie patrzyl na budzet NFZ tylko na stan pacjenta ;) Ja powoli mam dosc tego wszystkiego w ciagu dnia zla widocznosc i bol jednego bebenka lekki kolowania caly czas eh..... a w nocy szumy uszne i ani na chwile nie przestaje dobrze ze zasypiam ale nawet nie wiem czy moj organizm wypoczywa w nocy heh... :)pozdrawiam :)
Forumowiczka
21-12-2009, 21:46:16

Hej Dorotko , jak miło Cię znów wiedzieć na forum
Jak ten czas szybko zleciał .
Pewnie jeszcze nie doczytałaś ,że w między czasie Renatka wyjechała na prewencję do Kołobrzegu.Ta to szczęścira -wraca wprost do przygotowanego stołu Wigilijnego
Dorotko to fajnie ,że masz pozytywne wrażenia -będzie zachęta do następnych wypadów rehabilitacyjnych
Ja też mam nadzieję na rychłe spotkanie .Ale obecnie moje nadzieje krążą wokół rozruszania mojej szyi w przykurczu i zyskania miesiąca oddechu od bólu.

Spineczko , moje macki nie sięgają niestety do Płocka i nie znam lekarzy z tego z tego miasta ale na forum jest przeciez Paweł z Płocka.
Moze zechce uchylić rąbka tajmniicy i udostępnić namiary na swojego neurologa .
gość
22-12-2009, 06:25:25

Witam i pozdrawiam Zosieńkę oraz wszystkich forumowiczów.
Darek - napisz do mnie na:
numajanko@wp.pl

Sprobuję Ci podpwiedzieć co ewent. można w Płocku uzyskać.

St.Św.
Forumowiczka
22-12-2009, 07:46:40

Dorota, ja tez niestety nie byłam na spotkaniu, leżałam w domu (wcale nie z powodu kręgosłupa tylko temperatury 39 stopni) a Zosia leczyła mnie przez telefon... Mam nadzieję, że spotkamy się w Nowym Roku.
Dzisiaj przede mną "lekarski" dzień - najpierw ortopeda - w sprawie barku i łokcia - potrzebne mi skierowanie na rehabilitację. A później składam wniosek o sanatorium... (a właściwie o szpital uzdrowiskowy). Ciekawe jak szybko mi przyznają i gdzie to będzie. I czy będę zadowolona, tak jak Ty... wypada załatwić możliwie wszystkie sprawy w starym roku .
hamer 2009-12-21 22:46:16
Spineczko , moje macki nie sięgają niestety do Płocka i nie znam lekarzy z tego z tego miasta ale na forum jest przeciez Paweł z Płocka.

Ty masz skrzydła Zosiu... mam nadzieję, że te macki to jakiś żart...

Wszyscy albo zbyt zdrowi, albo zbyt chorzy, albo zbyt zajęci przed świętami żeby tu zaglądać.
Ja też uciekam! PA!!!
Początkujący
22-12-2009, 12:03:11

Chciałbym się was spytać ile kilogramów mogą założyć na tak zwaną "pętle" ?? Ja przy wzroscie 186 i wadze 70kg (wiem to nie za duzo heh) mam zaledwie 2kg i po 30 min siedzę po 7 godzinach zaczynam odczuwać ból przy C7 nie wiem czy to normalne ?? No i drugie pytanie z innej beczki czy mógłby ktos mi doradzić jaką poduszke ortopedyczna mam kupić bo zbyt duży wybór w necie jest eh... a tez zalezy mi na tym aby za dużo na nią nie wydać bo cienko z funduszami przed świetami eh... a trzeba jakoś się ratować

pozdrawiam
gość
22-12-2009, 13:36:20

Witaj DArek K.

Tak jak pisała Spinka nie TK tylko MRI. Dobry rehabilitant nie potrzebuje nic , wystarczy hehe... tylko przeprowadzony wywiad oraz wstępne badanie hehe... Sądzę że jesteś super rehabilitantem sam dla siebie skoro dokładnie potrafisz zlokalizować swoje pochodzenie bólu np. C7( miało być C5-C6 ) Bardzo proszę uważaj z tą pętlą nie zakładaj jej na szyje bo wtedy eh.. . Wzrost 186 waga 70 to chłopie cieniak jesteś eh... Kupuj każdą poduszkę ortopedyczną hehe..dostępną dla twoich funduszy eh... byle nie elektryczną bo może być gorzej hehe...Opady śniegu ustąpiły widoczność na pewno będzie lepsza

Pozdro, Irek
Wtajemniczona
22-12-2009, 16:24:32

KOCHANI dawno mnie tu nie było ale wiecie ,że wróciłam do pracy i trochę mam zakręcone wszystko.... Ci co wrócili to wiedzą........Bilans 2 dni w pracy:
- ból kręgosłupa......jest ale nie nasilił się,
- napięcie ramion- utrzymuje się koszmar
- pozytywnych doznań......wiele od uczniów i rodziców,
- nastawienie do życia ....dalej pozytywne,
pozdrawiam wszystkich
ADA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: