Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29011)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
13-03-2025, 21:25:14

Tak wiemmm
Już 7 lat temu kierowali na operację
Ja bronię się jak mogę
Tak jakoś podkusiło “ tutaj “ zapytać
Prześledziłam wszystkie strony forum i tylu tu specjalistów :) dowiedziałam się więcej niż po kilkunastu wizytach u neurochirurgów
Dziękuję za odpowiedź
Początkująca
14-03-2025, 11:18:54

Może nie specjalistów ,ale wszyscy to przechodziliśmy . Ja osobiście jestem zadowolona z operacji . I zawsze mówię że gdybym wiedziała że będzie taka poprawa dawno bym się zdecydowała .
gość
16-03-2025, 05:54:24

Hej ja mialem byc przyjety do szpitala 23 marca ale zadzwonili 11 marca o 9 rano ze na 11.00 mam być na oddziale.12 marca wstawili mi 3 implanty plus stabilizacje. mialem juz tak okropne objawy ze Profesor powiedzial ze byla to ostatnia chwila.. gardlo boli, lapy dretwieja nadal ale może przejdzie za jakis czas. na szczescie nie mam już tego palenia i uczucia gorąca na ciele.... mam nadzieje ze po rehabilitacji objawy mi przejdą....
gość
19-03-2025, 17:51:11

Hej jak tam się czujesz po operacji?
Napiszesz coś więcej ?
Ja przed operacją
A boję się bardzo mocno
gość
20-03-2025, 06:59:22

gość 19-03-2025, 18:51:11
Hej jak tam się czujesz po operacji?
Napiszesz coś więcej ?
Ja przed operacją
A boję się bardzo mocno

Hej, więc tak, po operacji w sumie nie bolala mnie szyja, jednyne co to bylo dretwienie dłoni praejni lewej. Po 3 dniu pojawil sie problem z przelykaniem, ból szyji, miedzylopatkami, szyja spuchla po stronie blizny.... dzsiaj juz to sie zmniejsza...
Dretwienie dloni mam nadal raz mocniej raz slabiej, jeden dzien byl taki że wogole nie dretwiala mi lewa, ale wrocilo...
Lekarz twoerdzi ze tak może byc ze przejdzie za tydzien , miesiac ,moze pol roku a może dlużej....nikt tego nie wie..... trzeba czasu i rehabilitacji , ktora zaczne w nastepnym tygodniu.
Jak szyja spuchła to sa nadal naciski na zakonczenia nerwowe, nerwy muszą miec czas na regenrację.

Trzeba pamietac ze ja mialem stenoze bezwzgledna i zmniejszenie przeswitu kanalu rdzenia do 5 mm czyli bardzooooo mocno. rdzen byl mocno ucisniety do tego stopnia ze nie bylo wokol niego juz płynu...

Mam wstawione 3 imolanty plus plytke stabilizacyjna od c3/4 do c5/6
genetalnie czuję sie tak bezpiecznie bonwiadomo ze u mnie moglo sie to skonczyc pataliżem calkowitym...
natomiast nadal mam dretwienie dloni, wrociło uczucie palenia, parzenia, na plecach.... trzeba czasuuu i mam nadzieje ze mi to przejdzie wraz z czasem wraz z gojeniem sie rany, cwiczeniami przejdzie....
Samej operacji nie ma co się bać... tak naprawde jak juz bylem na stole bylo mi wszytko jedno a nawet sie cieszylem ze zdazylem przed paralizem...3 słowa zaminilem z Panią anastzjolg i obudzilem sie 4 godziny później
gość
23-03-2025, 05:03:19

Hej mam.pytanie czy po operacji szyji bolał Was kark i miedzy łopatkami?
mnie teraz zaczelo bolec bardso mocno...
gość
24-03-2025, 10:03:05

Witam ja jestem 5 tygodni po operacji i zastanawiam się co ze mną jest nie tak czytam wpisy że wszystkim tak ładnie pomaga A ja czuję się fatalnie ból kręgosłupa jest po prostu nie do wytrzymania oprócz tego mam bujania podczas chodzenia i wrażenia że głowa wciska mi się w ramiona to już druga moja operacja kręgosłupa szyjnego pierwszą miałam w 2021 roku październik drugą przeszłam teraz zakres operacji był dość spory bo od C4 do C7 mam klatki śruby płytki i co tam kto sobie życzy po operacji Pan doktor powiedział że Obym była zadowolona tak jak oni są zadowoleni z przebiegu operacji
Kurczę a ja niestety nie jestem dzisiaj mam kontrolę i prześwietlenia nie wiem co mi powiedzą ale już naprawdę mam serdecznie dosyć tak dużo przeszłam a efektów brak nie wiem czy ze mną jest coś nie tak Czy o co chodzi.
Początkująca
24-03-2025, 10:46:28

Bardzo ci współczuję . Miałaś rozległą operację i to już drugą . Trochę się wystraszyłam bo ja będę miała rozległą operację na odcinku lędźwiowym . Taka operacja jak twoja napewno potrzebuje dużo czasu na regenerację . Daj znać co po kontroli . Trzymaj się .
gość
24-03-2025, 16:56:58

Ja już po kontroli
Prześwietlenie zrobione i wszystko niby ok
Pani doktor powiedziała że przy takim zakresie operacji niestety ale powrót do normalności i rekonwalescencja jest procesem złożonym i długotrwałym
muszę się też liczyć z tym że pewne ograniczenia już zostaną .
Na chwilę obecną zaleceń mam bardzo oszczędne tryb życia i środki przeciwbólowe Za trzy tygodnie kolejna kontrola.
Jeśli chodzi o ciebie Alinko to jak najbardziej rozumiem twoje obawy i lęk ale zawsze trzeba mieć nadzieję i być dobrej myśli że operacja przyniesie oczekiwany skutek czego życzę ci z całego serca
Początkująca
25-03-2025, 06:33:25

Widzisz , będzie dobrze . Potrzebujesz czasu po takiej rozległej operacji . Ja już nie dam rady bez operacji . Czekam kiedy zadzwonią kiedy przyjechać . Zapisałam się na wizytę prywatną , mam na czerwiec . Lekarz który podjął się że mnie zoperuje odrazu powiedział że po operacji będę potrzebowała pomocy innych . Dochodzenie do siebie potrwa kilka miesięcy . Ja teraz jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym . Potem składam na rentę .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: