Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-02-2025, 11:45:41

Widzę że wraca ekipa z 2023 roku operowana .😊 Ja rezonans kontrolny w marcu . Tym razem siada lewa strona . Ból lewej ręki , całe ramię siada . Jak już pisałam to co powiedział lekarz . Kręgosłup leci jak domino .
gość
28-02-2025, 10:32:31

Witam wszystkich
Pisałam na stronie 2889/2890
Byłam wtedy po 1.5 roku po operacji . Pisałam o dolegliwościach które wróciły niestety później było już tylko gorzej, nie dawałam rady iść, siedzieć .
Poszłam do lekarza i i chwilę później już miałam przyjęcie do szpitala.
Pierwszą operację miałam w październiku 2022 wtedy c4-c5/c5-c6.
Teraz miałam mieć c6-c7 niestety w trakcie operacji okazał się że wszystko trzeba robić od nowa i 14 lutego 2025 miałam operacje od c4 do c7.
Musiałam mieć też przetaczanie krwi że względu na bardzo złe wyniki .
Mija 13 dni od operacji I czekam na lepsze dni
Chwilowo jestem cały czas na lekach bo bój spory ,jestem bardzo osłabiona i Chwilowo nawet ciężko mi się siedzi .przy chodzeniu mam takie dziwne bujanie .
Mam pytanko Czy jest na forum ktoś kto miał podobną sytuację .
Nie wiem też czy ktoś miał też sytuację że dostał kategoryczny zakaz rehabilitacji bo jestem zdziwiona zawsze myślałam że rehabilitacja to podstawa .
O kurcze ale się rozpisałam🤭
gość
28-02-2025, 10:33:06

Witam wszystkich
Pisałam na stronie 2889/2890
Byłam wtedy po 1.5 roku po operacji . Pisałam o dolegliwościach które wróciły niestety później było już tylko gorzej, nie dawałam rady iść, siedzieć .
Poszłam do lekarza i i chwilę później już miałam przyjęcie do szpitala.
Pierwszą operację miałam w październiku 2022 wtedy c4-c5/c5-c6.
Teraz miałam mieć c6-c7 niestety w trakcie operacji okazał się że wszystko trzeba robić od nowa i 14 lutego 2025 miałam operacje od c4 do c7.
Musiałam mieć też przetaczanie krwi że względu na bardzo złe wyniki .
Mija 13 dni od operacji I czekam na lepsze dni
Chwilowo jestem cały czas na lekach bo bój spory ,jestem bardzo osłabiona i Chwilowo nawet ciężko mi się siedzi .przy chodzeniu mam takie dziwne bujanie .
Mam pytanko Czy jest na forum ktoś kto miał podobną sytuację .
Nie wiem też czy ktoś miał też sytuację że dostał kategoryczny zakaz rehabilitacji bo jestem zdziwiona zawsze myślałam że rehabilitacja to podstawa .
O kurcze ale się rozpisałam🤭
gość
28-02-2025, 15:16:55

Ja idę na rezonans kręgosłupa szyjnego w marcu . Też coś na nowo się dzieje. Czekam na operację kręgosłupa odcinek lędźwiowy w 3 odcinkach .
Piszesz że masz zakaz rehabilitacji . Mi powiedzieli że jestem za bardzo rozciągnięta . Jak to usłyszałam to się zdziwiłam . Dla mnie to było na plus że jestem wyćwiczona . Bałam się zawsze jakiegoś zaniku mięśni , że będę miała problemy z poruszaniem.
Jednak trzeba bardzo uważać . Można sobie zaszkodzić . Ja ćwiczę w domu , niby nic na siłę . Nie mogę się zalogować na swoje konto . Alina 74
gość
28-02-2025, 16:14:04

Alinko
To jakaś masakra ja też mam jeszcze lędźwiowy ale w porównaniu do szyjnego to jest pryszcz .
A jak u ciebie szyja po operacji ? I kiedy ją miałaś bo jestem krótko na forum .
Co do rehabilitacji to ja kiedyś byłam
Zwinna i rezolutna niestety jestem z tych którym operacja odebrała rozrywkę 😊od roku jestem jak robokop nie ruszam praktycznie głową więc o ćwiczeniach nie było mowy
A teraz to już sama nie wiem bo usztywnione mam od c4-c7 więc mam chociaż nadzieję na życie bez bólu
gość
28-02-2025, 16:19:10

Może źle ujęłam to że operacja odebrała mi rozrywkę bo w sumie odebrała ją szyja gdyż na 1 operację byłam kierowana z powodu ucisku na rdzeń i dużych przepuklin więc też już nie byłam aktywna bo stan zdrowia mnie na to nie pozwalał.
Tylko ja myślałam że po pierwszej operacji wrócę do sprawności takiej jak miałam kiedyś , ale niestety coś poszło chyba nie tak bo mało że tamta operacja pomogła trochę na 6 miesięcy to potem już było coraz gorzej
gość
01-03-2025, 08:48:26

Miałam operację szyjnego w lutym 2023 . Byłam i jestem zadowolona z rezultatów operacji . Wiedziałam przed operacją że coś zaczyna się dziać na innych poziomach ,ale nie lekarz nie chciał ruszać jeszcze . Od jakiegoś czasu znowu zaczęła drętwieć ręka i mam zawroty głowy . Dlatego mam rezonans by sprawdzić co się dzieje , czy wszystko z implantami które mam ok . Wróciłam do pracy . Ale zaczęło się sypać . W lipcu 2024 miałam osteotomie kolana ( płytka ,śruby , rekonstrukcja ścięgien ) . Normalnie jak robotop jestem .😁 Teraz czekam na operację kolejna . U mnie to taka poważna . Trzy miejsca nie obok siebie . Tak że będę mocno i na długo unieruchomiona . Mimo wszystko staram się ćwiczyć , nie przesadzając . Mam piłki ,wałki i inne zabawki 😁 . Nie poddaje się łatwo choć coraz częściej dopada mnie deprecha . Planowałam jeszcze przed operacją zaszaleć i polecieć na paralotni ,ale ortopeda się nie zgodził . Ale się rozpisałam .
Pisałaś że miałaś transfuzję . Ale przed czy po operacji ? Ja miałam złe wyniki . Hematolog nie wydał zgody na operację . Musiałam wpierw zaliczyć kroplówkę i doprowadzić wyniki do normalności .
Alina 74
gość
01-03-2025, 11:05:11

Transfuzje miałam przed operacją prawdopodobnie przez wzjg .
Po podaniu krwi odczekali 2 dni i wykonano operacje
Dziś mija dwa tygodnie a ja czuję się naprawdę kiepsko .
Boli mnie bardzo i mam delikatne zawroty głowy mam nadzieję że to wynik zakresu operacji który był spory i powolutku zacznie iść ku lepszemu .
Jednak nie ukrywam że z jednej strony mam ogromną nadzieję ale z drugiej strony bardzo się boję czy będzie dobrze bo na chwilę obecną jedyne co dalę radę to krótki spacer po pokoju i pięć minut siedzenia beż oparcia głowi a dodam że próg bólu mam naprawdę wysoki nigdy nie byłam maruda.
Alinko bardzo Ci współczuję że do tego wszystkiego doszedł problem z nogami
Mam nadzieję że szybko dojdziesz do formy 😊
gość
01-03-2025, 12:49:19

To już długo cię trzyma . Ale też poważna operacja . Masz kołnierz gorset lub jakieś usztywnienie . Lekarz ci coś mówił ile to może trwać ? Dostałaś skierowanie na oddział rehabilitacyjny ? Wiadomo że teraz nie możesz ale w kolejce możesz czekać i jechać za kilka miesięcy .Nie wiem co jest ze znikło moje konto . Gdybyś chciała sobie popisać to na Messenger szybko mnie znajdziesz . Alina Golda Jędrzejczyk.😁
gość
01-03-2025, 15:10:34

Na szczęście nie mam kołnierza I nie wiem też dlaczego jedni mają drudzy nie ????
Jeśli chodzi o rehabilitację to mam zakaz .
Byłam na pierwszej kontroli i mówiłam że jest raczej kiepsko ale pani doktor powiedziała że tak może być ,że mam dać sobie czas
Więc czekam😊
24.03 mam kolejną kontrolę i wtedy zobaczymy będą też mi robić prześwietlenia czy wszystko okej.
A ty Może orientujesz się na czym polega różnica że Jedni mają kołnierz a drudzy nie???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: