Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29011)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
20-02-2025, 11:45:41

Widzę że wraca ekipa z 2023 roku operowana .😊 Ja rezonans kontrolny w marcu . Tym razem siada lewa strona . Ból lewej ręki , całe ramię siada . Jak już pisałam to co powiedział lekarz . Kręgosłup leci jak domino .
gość
28-02-2025, 10:32:31

Witam wszystkich
Pisałam na stronie 2889/2890
Byłam wtedy po 1.5 roku po operacji . Pisałam o dolegliwościach które wróciły niestety później było już tylko gorzej, nie dawałam rady iść, siedzieć .
Poszłam do lekarza i i chwilę później już miałam przyjęcie do szpitala.
Pierwszą operację miałam w październiku 2022 wtedy c4-c5/c5-c6.
Teraz miałam mieć c6-c7 niestety w trakcie operacji okazał się że wszystko trzeba robić od nowa i 14 lutego 2025 miałam operacje od c4 do c7.
Musiałam mieć też przetaczanie krwi że względu na bardzo złe wyniki .
Mija 13 dni od operacji I czekam na lepsze dni
Chwilowo jestem cały czas na lekach bo bój spory ,jestem bardzo osłabiona i Chwilowo nawet ciężko mi się siedzi .przy chodzeniu mam takie dziwne bujanie .
Mam pytanko Czy jest na forum ktoś kto miał podobną sytuację .
Nie wiem też czy ktoś miał też sytuację że dostał kategoryczny zakaz rehabilitacji bo jestem zdziwiona zawsze myślałam że rehabilitacja to podstawa .
O kurcze ale się rozpisałam🤭
gość
28-02-2025, 10:33:06

Witam wszystkich
Pisałam na stronie 2889/2890
Byłam wtedy po 1.5 roku po operacji . Pisałam o dolegliwościach które wróciły niestety później było już tylko gorzej, nie dawałam rady iść, siedzieć .
Poszłam do lekarza i i chwilę później już miałam przyjęcie do szpitala.
Pierwszą operację miałam w październiku 2022 wtedy c4-c5/c5-c6.
Teraz miałam mieć c6-c7 niestety w trakcie operacji okazał się że wszystko trzeba robić od nowa i 14 lutego 2025 miałam operacje od c4 do c7.
Musiałam mieć też przetaczanie krwi że względu na bardzo złe wyniki .
Mija 13 dni od operacji I czekam na lepsze dni
Chwilowo jestem cały czas na lekach bo bój spory ,jestem bardzo osłabiona i Chwilowo nawet ciężko mi się siedzi .przy chodzeniu mam takie dziwne bujanie .
Mam pytanko Czy jest na forum ktoś kto miał podobną sytuację .
Nie wiem też czy ktoś miał też sytuację że dostał kategoryczny zakaz rehabilitacji bo jestem zdziwiona zawsze myślałam że rehabilitacja to podstawa .
O kurcze ale się rozpisałam🤭
gość
28-02-2025, 15:16:55

Ja idę na rezonans kręgosłupa szyjnego w marcu . Też coś na nowo się dzieje. Czekam na operację kręgosłupa odcinek lędźwiowy w 3 odcinkach .
Piszesz że masz zakaz rehabilitacji . Mi powiedzieli że jestem za bardzo rozciągnięta . Jak to usłyszałam to się zdziwiłam . Dla mnie to było na plus że jestem wyćwiczona . Bałam się zawsze jakiegoś zaniku mięśni , że będę miała problemy z poruszaniem.
Jednak trzeba bardzo uważać . Można sobie zaszkodzić . Ja ćwiczę w domu , niby nic na siłę . Nie mogę się zalogować na swoje konto . Alina 74
gość
28-02-2025, 16:14:04

Alinko
To jakaś masakra ja też mam jeszcze lędźwiowy ale w porównaniu do szyjnego to jest pryszcz .
A jak u ciebie szyja po operacji ? I kiedy ją miałaś bo jestem krótko na forum .
Co do rehabilitacji to ja kiedyś byłam
Zwinna i rezolutna niestety jestem z tych którym operacja odebrała rozrywkę 😊od roku jestem jak robokop nie ruszam praktycznie głową więc o ćwiczeniach nie było mowy
A teraz to już sama nie wiem bo usztywnione mam od c4-c7 więc mam chociaż nadzieję na życie bez bólu
gość
28-02-2025, 16:19:10

Może źle ujęłam to że operacja odebrała mi rozrywkę bo w sumie odebrała ją szyja gdyż na 1 operację byłam kierowana z powodu ucisku na rdzeń i dużych przepuklin więc też już nie byłam aktywna bo stan zdrowia mnie na to nie pozwalał.
Tylko ja myślałam że po pierwszej operacji wrócę do sprawności takiej jak miałam kiedyś , ale niestety coś poszło chyba nie tak bo mało że tamta operacja pomogła trochę na 6 miesięcy to potem już było coraz gorzej
gość
01-03-2025, 08:48:26

Miałam operację szyjnego w lutym 2023 . Byłam i jestem zadowolona z rezultatów operacji . Wiedziałam przed operacją że coś zaczyna się dziać na innych poziomach ,ale nie lekarz nie chciał ruszać jeszcze . Od jakiegoś czasu znowu zaczęła drętwieć ręka i mam zawroty głowy . Dlatego mam rezonans by sprawdzić co się dzieje , czy wszystko z implantami które mam ok . Wróciłam do pracy . Ale zaczęło się sypać . W lipcu 2024 miałam osteotomie kolana ( płytka ,śruby , rekonstrukcja ścięgien ) . Normalnie jak robotop jestem .😁 Teraz czekam na operację kolejna . U mnie to taka poważna . Trzy miejsca nie obok siebie . Tak że będę mocno i na długo unieruchomiona . Mimo wszystko staram się ćwiczyć , nie przesadzając . Mam piłki ,wałki i inne zabawki 😁 . Nie poddaje się łatwo choć coraz częściej dopada mnie deprecha . Planowałam jeszcze przed operacją zaszaleć i polecieć na paralotni ,ale ortopeda się nie zgodził . Ale się rozpisałam .
Pisałaś że miałaś transfuzję . Ale przed czy po operacji ? Ja miałam złe wyniki . Hematolog nie wydał zgody na operację . Musiałam wpierw zaliczyć kroplówkę i doprowadzić wyniki do normalności .
Alina 74
gość
01-03-2025, 11:05:11

Transfuzje miałam przed operacją prawdopodobnie przez wzjg .
Po podaniu krwi odczekali 2 dni i wykonano operacje
Dziś mija dwa tygodnie a ja czuję się naprawdę kiepsko .
Boli mnie bardzo i mam delikatne zawroty głowy mam nadzieję że to wynik zakresu operacji który był spory i powolutku zacznie iść ku lepszemu .
Jednak nie ukrywam że z jednej strony mam ogromną nadzieję ale z drugiej strony bardzo się boję czy będzie dobrze bo na chwilę obecną jedyne co dalę radę to krótki spacer po pokoju i pięć minut siedzenia beż oparcia głowi a dodam że próg bólu mam naprawdę wysoki nigdy nie byłam maruda.
Alinko bardzo Ci współczuję że do tego wszystkiego doszedł problem z nogami
Mam nadzieję że szybko dojdziesz do formy 😊
gość
01-03-2025, 12:49:19

To już długo cię trzyma . Ale też poważna operacja . Masz kołnierz gorset lub jakieś usztywnienie . Lekarz ci coś mówił ile to może trwać ? Dostałaś skierowanie na oddział rehabilitacyjny ? Wiadomo że teraz nie możesz ale w kolejce możesz czekać i jechać za kilka miesięcy .Nie wiem co jest ze znikło moje konto . Gdybyś chciała sobie popisać to na Messenger szybko mnie znajdziesz . Alina Golda Jędrzejczyk.😁
gość
01-03-2025, 15:10:34

Na szczęście nie mam kołnierza I nie wiem też dlaczego jedni mają drudzy nie ????
Jeśli chodzi o rehabilitację to mam zakaz .
Byłam na pierwszej kontroli i mówiłam że jest raczej kiepsko ale pani doktor powiedziała że tak może być ,że mam dać sobie czas
Więc czekam😊
24.03 mam kolejną kontrolę i wtedy zobaczymy będą też mi robić prześwietlenia czy wszystko okej.
A ty Może orientujesz się na czym polega różnica że Jedni mają kołnierz a drudzy nie???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: