Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
21-10-2009, 15:44:57

Mnie też dopadło zle samopoczucie ,leki poszły w ruch a i zgardłem nie jest ok .
Chyba wczorajsze zimnie piwko zaszkodziło albo spcery z psem bez czapki .

Renatko kochanie wychodzisz już ze swoim pieskiem na spacery ?????
Ja ze swoim wychodze ale musze bardzo uważać aby mnie nie pociągnął i trzymam w lewej ręce smycz , prawą ręke mam bardzo lichą .

Ja również przyjądzam sie do pozdrowień dla wielebnego , brak mi rozmów z nim na skype i ta pusta poczta meilowa.

Dorotko odezwij sie na skypie .

Pozdrawiam wszystkich Gosieńka
gość
21-10-2009, 17:08:32

Witam Piękne Panie!!. Strasznie tutaj smutno, choroby, choroby i jeszcze raz choroby. Choroba nie zając sama nie ucieknie. Kurcze wróciłem na jeden dzień załatwić rehabilitacje, w tym NFZ nie mogę się połapać, pięć lat nie korzystałem z ich usług - tragedia. Widzę że brakuje Czcigodnego na forum a szczególnie spowiedzi. Wielebny wróci niebawem z nowymi siłami i rozrusza towarzystwo.
A tym czasem coś do śmiechu lub do płaczu:

Generałowi narodził się wnuk, więc postanowił wysłać swego adiutanta do szpitala, aby się dowiedział czegoś więcej. Po powrocie generał pyta:
- I jak wygląda?!
Na to adiutant:
- Jest bardzo śliczny… Podobny do Pana generała.
- Podać więcej szczegółów!
- Melduję, że niski, łysy i bez przerwy drze mordę.

Pozdrawiam
Irek
Forumowiczka
21-10-2009, 18:58:01

krak62 2009-10-21 19:08:32 Witam Piękne Kurcze wróciłem na jeden dzień załatwić rehabilitacje, w tym NFZ nie mogę się połapać, pięć lat nie korzystałem z ich usług - tragedia.

Irek z NFZ jest tak -składasz wniosek -czekasz, czekasz , czekasz ..... i w końcu się rehabiliatujesz albo dają Ci namiastkę tego co się rehabiliatcją zwie. Ot i cała tajemica tej instytucji

Halo , tu gorąca linia wlosko-polska
Dziś dzień kulminacyjny .
Janusz modlił się przy grobie Ojca Świętego w naszej wspólnej intencji zdrowia dla wszystkich Szyjek .
Pocztą zwrotną przekazłam Mu wyrazy tęsknoty z forum
Dobrej nocy i jeszcze lepszego dnia .
Zosia
Wtajemniczona
21-10-2009, 19:49:42

Od dwóch dni tylko leje i leje, już mam dość , czy u was to samo........br,br,br
Po przeprowadzonym rozeznaniu nie uda mi się wcześniej dostać do Wilka lub Górskiego jak w połowie listopada, bo takie są realia......na Mokotowskiej i Belwederskiej, po 1.11 będzie wiadomo kiedy Wilk będzie przyjmował na Wolskiej.
A mnie tak jak was wszystko boli i wróciły bóle , które dokuczały mi przed operacją.......
Morze modlitwy Wielebnego coś nam pomogą , bo ja jak byłam w tym roku w Watykanie to modliłam się za zdrowie swoim bliskich i przyjaciół i na razie odpukać jest nieźle
ADA
gość
22-10-2009, 11:26:41

Udało mi się wreszcie dodzwonić do dyzurki lekarzy i skierowano mnie znowu do sekretarki, bo oni nic nie wiedzą. Pani mi powiedziała, że doktor jest na urlopie i wraca w poniedziałek. Może wtedy się coś ruszy.
Na razie robię porządki wszędzie, gdzie tylko mogę, bo potem nie dam rady. Teraz mi też niby nie wolno włazić w rózne kąty i na drabinę, ale jak mąz jedzie do pracy, korzystam z wolności.Moje niteczki i mulinki już prawie na baczność stoja w swoich pojemniczkach, że nie wspomne o innych artykułach.
Zosiu, co to jest rwa to ja dobrze wiem, bo tej przyjemności doświadczyłam juz kilka razy, ale "od dołu". Przed operacją lędzwiowego nie pomagała mi morfina w kroplówce, więc wiem jaki to ból.
A teraz, czytając Wasze posty, zastanawiam sie na jednym. Mimo przprowadzonych zabiegów jesteście cierpiący nadal. Tego się właśnie boję - że mnie zacznie boleć i na górze. Niby po operacji lędzwiowego funkcjonuje normalnie w miarę, bóle mnie dopadają sporadycznie, ale wiem, że może to w każdej chwili wrócić /ta tykająca bomba zegartowa, jak okresliła koleżanka doktorka jednak operacja przyniosła radykalna poprawę jeśli chodzi o ból.
Najgorsze, że od szyjnego objawy rzuciły mi się na lewą strone, a tam mam połamaną w drobny mak rękę w łokciu /zaliczyłam ją, jak straciłam równowagę od szyjnego/ i teraz siła złego na jednego. No i w zasadzie leworęczna jestem, więc te sensacje utrudniaja mi trochę zycie.
Irek, dlaczego składasz podanie do Funduszu, zamiast sobie załatwić bezpośrednioi w jednostce? Będzie szybciej i wiesz, dokąd trafisz.
Zosiu, pozdrów Wielebnego, mam nadzieje, że lepiej mu sie zrobi po tej wyprawie, podobno te miejsca działaja szczególnie.

Zapowiadają, że sie pogoda poprawi w końcu, może nam te depresje przejdą?
gość
22-10-2009, 12:32:36

Aniu na NFZ to ja teraz narzekam tak ogólnie przez pięć lat miałem styczność tylko z prywatną służbą zdrowia( oprócz konsultacji w szpitalach). A co do rehabilitacji z NFZ to terminy we wszystkich przychodniach w Krakowie dopiero na przyszły rok. Ja próbuję się dostać tylnym wejściem, wymaga to troszkę kombinacji. Mój poprzedni rehabilitant ma umowę ze Skanmedem oraz jego filia z NFZ i stara się mnie wcisnąć w jakiś wolny termin co nie jest łatwe ( NFZ nie dysponuje już kasą na ten rok). Poza tym dzisiaj źle się czuję, opóźnia mi to wyjazd z Krakowa.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

obolały Irek
Wtajemniczona
22-10-2009, 21:12:22

Gosieńko, ja ze swoim psem wychodzę już od ponad trzech tygodni Mój piesek jest szkolony, nie ma zwyczaju ciągnąc a już nie mnie na pewno!!!

Słuchajcie odezwał się do mnie na gg Paweł z Płocka - szyja potrzebuje wsparcia i pomocy, zaprosiłam go na forum...może skorzysta

Szyjki Kobiece i nie tylko czy znacie i używacie kosmetyków ORIFLAME??? Służę katalogiem i dostawą
MOJE DZIECKO JEST KONSULTANTKĄ - wesprzyjcie młody biznes))

Dobry kosmetyk dla pięknych szyjek!!!!
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
22-10-2009, 21:15:51

Wrzucam wyniki Pawła z Płocka - przepraszam, ze bez wyraźnego pozwolenia, ale martwi mnie jego stan...
Wynik RM – Kręgosłup Odcinek lędźwiowy Płock dn. 29-10-2007r.
Bad. MR kręgosłupa lędźwiowego wykonano w sekwencjach TSE, w obrazach T1 i T2 zależnych , w płaszczyznach osiowych i strzałkowych.
Boczne skrzywienie kręgosłupa z rotacją trzonów w odc. lędźwiowym .
Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze na krawędziach trzonów w odc. lędźwiowym kręgosłupa.
Wypuklina uogólniona krążka międzykręgowego L1-L2 , modelująca więzadło podłużne tylne.
Przepuklina uogólniona , głównie lewoboczna krążka międzykręgowego L2-L3 ,
modelująca worek oponowy , przewężająca lewy otwór międzykręgowy ,
z nasilonymi zmianami zwyrodnieniowo-wytwórczymi na krawędziach trzonów po
str. lewej i blaszkach granicznych tych trzonów.
Przepuklina uogólniona , głównie lewoboczna krążka międzykręgowego L3-L4 ,
z cechami dehydratacji tego krążka , przewężająca światło lewego otworu międzykręgowego i modelująca worek oponowy , dodatkowo modelowany przez
zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze na krawędziach trzonów.
Wypuklina uogólniona głównie prawoboczna krążka międzykręgowego L4-L5 ,
przewężająca prawy otwór międzykregowy .
Torbiel pajęczynówki 13x10x16 mm w świetle kanału kręgowego na wysokości S2
centralnie i po str. lewej.
Struktury rdzenia kręgowego o prawidłowej intensywności sygnału.

Odcinek szyjny Płock dn. 10-06-2008r.
Badanie MR kręgosłupa szyjnego wykonano w sekwencjach TSE w obrazach T1 i T2
zależnych w płaszczyznach strzałkowych i osiowych.
Kręgosłup szyjny wyprostowany.
C3-4 – uogulniona przepuklina krążka międzykręgowego , przewężona rezerwa płynowa podpajęczynówkowa.
C4-5 - uogulniona przepuklina krążka międzykręgowego.
Wokół przepukliny nasilone zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze na krawędziach trzonów kręgowych.
Rezerwa płynowa podpajęczynówkowa całkowicie zaciśnięta , ucisk na rdzeń szyjny.
Przewężone przestrzenie otworów międzykręgowych obustronnie.
C5-6 - uogulniona przepuklina krążka międzykręgowego z przewagą na stronę prawą.
Na krawędziach trzonów kręgowych wokół przepukliny zmiany zwyrodnieniowo wytwórcze , rdzeń szyjny uciśnięty od strony prawej , znacznie zwężona rezerwa płynowa podpajęczynówkowa.
Przewężone otwory międzykręgowe obustronnie.
Rdzeń szyjny o prawidłowej intensywności sygnału.

Odcinek piersiowy Płock dn. 26-02-2009r.Bad. MR kręgosłupa lędźwiowego wykonano w sekwencjach TSE, w obrazach T1 i T2 zależnych , w płaszczyznach osiowych i strzałkowych.
Fizjologiczna krzywizna kręgosłupa zachowana. Różnego stopnia dehydratacja krążków międzykręgowych w odcinku piersiowym.
Na poziomie Th3/Th4 prawostronna przepuklina krążka międzykręgowego modelująca worek oponowy i redukująca rezerwę płynową.
Rdzeń kręgowy w odcinku piersiowym o prawidłowej intensywności sygnału

Napiszcie coś, to chłopina poczyta i może łątwiej będzie mu się do nas zapisać ))
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
22-10-2009, 21:22:52

Słuchajcie, która szyja była cięta w Bydgoszczy przez dr Harata??? Paweł próbował się z nią skontaktować...nie udało się...to była chyba Emilka

EMILKO odezwij się ))

adres Pawła to - numajanko@wp.pl
Forumowiczka
22-10-2009, 21:48:50

Renatko 1 paźdzernika podałam Pawłowi zgodnie z Jego prośbą wszystkie dobre warszawskie namiary .Minęło 3 tygodnie a On nadal w punkcie wyjścia ?
Emilka obecnie ze względu na samopoczucie rzadko zagląda na forum .

PAWEŁ a do Ciebie apel.
Zastanów się czy wobec takich wyników i nawracających objawów roczny termin oczekiwania na operację jest dla Ciebie bezpieczny .
Gdybys podją

Renatko na priv odpowiem jutro .
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: