Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-06-2023, 18:20:38

Witam,jestem prawie dwa lata po operacji szyjnego na poziomach c4/c6 ze wstawieniem dwóch implantów koszyczkowych.Zrobiony pół roku po Rezonas niestety nie napawa optymizmem jak i samopoczucie.Byłam u dwóch niezależnych neurochirurgów i niby jest ok.Mój operator tez tak twierdzi.Wciąż mam zawroty,sztywność karku, bol z tylu głowy,zaburzenia równowagi.Bardziej dokucza mi lewa strona.Wmawiam już sobie różne choroby ,badania z krwi wskazało podwyższone ASO i kwas moczowy na granicy.Bardzo bolą mnie nogi od kolan w dół.Mam dziwny ucisk w nosie.Już sama nie wiem co mi jest i odbijam się od lekarza do lekarza.
Początkująca
24-06-2023, 18:54:37

Iza50 miałaś kiedyś robione badania na boleriozę ? Ja się zdziwiłam jak kiedyś zrobiłam . Bardzo źle się czułam ,badania w miarę dobre a ze mną było coraz gorzej .Wyszło że miałam . Czasami jest całkiem coś innego niż to na co się leczymy .
Początkująca
25-06-2023, 03:02:32

Alina74 24-06-2023, 21:54:37

Iza50 miałaś kiedyś robione badania na boleriozę ? Ja się zdziwiłam jak kiedyś zrobiłam . Bardzo źle się czułam ,badania w miarę dobre a ze mną było coraz gorzej .Wyszło że miałam . Czasami jest całkiem coś innego niż to na co się leczymy .

Alina74 24-06-2023, 21:54:37

Tak ,miałam robione,elisa i western blot .Byłam nawet u lekarza ilads od boreliozy.Wykluczona.
gość
25-06-2023, 17:39:59

Halina1967 ........ lub ktoś inny.
Napisz jaką procedurę zastosowałaś, że powróciłaś ze swoim kontem na nowe forum.
Ja usiłuję wrócić ale wszelkie próby z mojej strony spełzają na niczym.
Pojawia się komunikat: podaj login, hasło, czy adres email - zawsze odpowiada- nie ma takiego.
Pozdrawiam
"kawo"
Forumowiczka
27-06-2023, 10:14:24

Kawo, po zmianie szaty forum loguję się tak jak w poprzednim. Klikam na ludka w prawym rogu, wyskakuje okienko logowania, wpisuję login i hasło. Wyskakuję jako hamer z avatarem.
Pamiętam, że kiedyś pisałeś do moderacji, ale jak widać bez odzewu. Nie wiem czy śledzą dokładnie wątki, może umknęło. Ja pisałam do moderacji z pytanie o wiadomości PW ale ze swojego konta i odpowiedź dostałam na @.
Jak nie wchodzi stare logowanie, może spróbuj założyć nowe konto, z loginem jakoś nawiązującym do "kawo" dla rozpoznania. Z.
Forumowiczka
27-06-2023, 10:14:26

Kawo, po zmianie szaty forum loguję się tak jak w poprzednim. Klikam na ludka w prawym rogu, wyskakuje okienko logowania, wpisuję login i hasło. Wyskakuję jako hamer z avatarem.
Pamiętam, że kiedyś pisałeś do moderacji, ale jak widać bez odzewu. Nie wiem czy śledzą dokładnie wątki, może umknęło. Ja pisałam do moderacji z pytanie o wiadomości PW ale ze swojego konta i odpowiedź dostałam na @.
Jak nie wchodzi stare logowanie, może spróbuj założyć nowe konto, z loginem jakoś nawiązującym do "kawo" dla rozpoznania. Z.
Początkujący
27-06-2023, 16:38:11

gość 25-06-2023, 21:39:59

Napisz jaką procedurę zastosowałaś, że powróciłaś ze swoim kontem na nowe forum.
Pojawia się komunikat: podaj login, hasło, czy adres email - zawsze odpowiada- nie ma takiego.
Pozdrawiam
"kawo"

Najlepiej prześlij maila na adres kontakt@medforum.pl z danymi (login i e-mail). Jeżeli konto nie zostało usunięte to dział IT będzie mógł pomóc.
Forumowiczka
04-07-2023, 05:46:34

Pozdrawiam

"kawo"

Kawo przepraszam, że dopiero teraz piszę było tak za pierwszym razem sie nie zalogowałam odpuściłam , dopiero za dwa dni jakoś zmusiła mnie do zmiany hasła i poszło jakoś dałam, że nie pamiętam hasła spróbuj w ten sposób pozdrawiam
Forumowiczka
04-07-2023, 05:59:12

gość 21-06-2023, 06:53:22

Halina1967 20-06-2023, 12:42:53

Ja jestem po kontroli nie mogę jeździć rowerem jeszcze, jednak dziennie na kijki po 5-7 km tak juz od 5 lat i dalej to robe jestem zadowolona jednak reka mi dretwieje dostaję mocne leki i daję radę, będzie lepiej z czasem .

Witaj . Po jakim czasie od operacji poszlas na kijki i jaki dystans?? Pozdrawiam M.
gość 21-06-2023, 06:53:22

Halina1967 20-06-2023, 12:42:53

Ja jestem po kontroli nie mogę jeździć rowerem jeszcze, jednak dziennie na kijki po 5-7 km tak juz od 5 lat i dalej to robe jestem zadowolona jednak reka mi dretwieje dostaję mocne leki i daję radę, będzie lepiej z czasem .

Witaj . Po jakim czasie od operacji poszlas na kijki i jaki dystans?? Pozdrawiam M.

M- dwa nosiłam kołnierz za kierownice usiadłam po miesiącu, na kijki zaczęłam chodzic po ok 1,5 miesiąca. Jednak 3km robiłam 1,5 godziny teraz chodzę 5 km więc ok
gość
06-07-2023, 17:28:37

Halina1967 04-07-2023, 09:46:34

Pozdrawiam

"kawo"

Kawo przepraszam, że dopiero teraz piszę było tak za pierwszym razem sie nie zalogowałam odpuściłam , dopiero za dwa dni jakoś zmusiła mnie do zmiany hasła i poszło jakoś dałam, że nie pamiętam hasła spróbuj w ten sposób pozdrawiam

Próbuję na wszystkie sposoby. NIC
Chyba zapomnę o tym forum.
Pozdrawiam
Kawo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
Reklama: