Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
30-05-2023, 14:48:53

Tola1982 30-05-2023, 13:53:57

No szyjki. Jestem już po zabiegu. Obylo się bez problemów. Jak dostaje kroplówki przeciwbólowe to zaraz zasypiam. Ogólnie w sumie nie jest źle tylko dren trochę boli . Za to od razu poczułam ulgę w dłoniach 😉 kto się jeszcze boi- nie taki will straszny 😉

U mnie też odrazy poprawa była . Strach i niepewność mnie hamowała a mogłam mieć już to dawno za sobą . Teraz chcę wrócić do pracy ,tylko lekarz mnie puścić nie chce .
Alina74
gość
01-06-2023, 14:56:08

Cześć. Mam pytanie do osób które są już pp zabiegu. Czy po wyjściu że szpitala faktycznie nie nie można robić? Mam w zaleceniach miesiąc bez dłuższego siedzenia , schylania dłuższego chodzenia? Wiem ze trzeba uważać ale aż tak ? Dodatkowo dzis wyszlam ze szpitala i popołudniu zaczęły się zawroty głowy. Wiem że to wszystko jest świeże, organizm się musi dostosować ale trochę się martwię....
Początkująca
01-06-2023, 15:23:52

Ja miałam kołnierz ortopedyczny sztywny do noszenia przez 6 tygodni . Nie wiem co miałaś robione ja mam implanty . Usztywnienie było ważne by nie doszło do przesunięcia . Przez ten czas jak by to ująć , implant był wypełniony płynem który wypływał ,twardniał i usztywniał go . Myślę że warto uważać przez ten czas by sobie nie zaszkodzić .
Alina74
gość
01-06-2023, 15:32:44

Ja mam implant tytanowy ce space . Lekarz kołnierza noe zalecał - mam poziom c6c7.
Początkująca
05-06-2023, 06:21:18

Cześć
Mam pytanie do osób na świadczeniu rehabilitacyjnym. W połowie sierpnia kończy mi się roczny zasiłek chorobowy. Wizytę u lekarza- pierwszą kontrolna mam 28.07.Teoretycznie nawet nie zdążę odbyć rehabilitacji po operacji a już będę miała wrócić do pracy. I teraz pytanie- słyszałam że wniosek trzeba złożyć 6 tygodniu wcześniej? A składał ktoś później? Chyba zostaje mi napisać do lekarza co w tej sytuacji? Czy nie martwić się na zapas bo spokojnie bez tego da się wrócić do pracy? Dodam że oracuje w maku- dostawy, wymuszona pozycja na okienku obsługi, no i praca w wysokiej temperaturze na kuchni🤦🏽‍♀️
gość
06-06-2023, 03:13:36

Tola1982 05-06-2023, 10:21:18

Cześć
Mam pytanie do osób na świadczeniu rehabilitacyjnym. W połowie sierpnia kończy mi się roczny zasiłek chorobowy. Wizytę u lekarza- pierwszą kontrolna mam 28.07.Teoretycznie nawet nie zdążę odbyć rehabilitacji po operacji a już będę miała wrócić do pracy. I teraz pytanie- słyszałam że wniosek trzeba złożyć 6 tygodniu wcześniej? A składał ktoś później? Chyba zostaje mi napisać do lekarza co w tej sytuacji? Czy nie martwić się na zapas bo spokojnie bez tego da się wrócić do pracy? Dodam że oracuje w maku- dostawy, wymuszona pozycja na okienku obsługi, no i praca w wysokiej temperaturze na kuchni🤦🏽‍♀️

Witaj najlepiej zadzwonić na infolinię zus i tam wszystko powiedzą. Panie są naprawdę bardzo miłe i pomocne. I nie czeka się długo na połączenie 😊 pozdrawiam M.
Forumowiczka
11-06-2023, 05:16:41

Jestem na swiadczeniu rehablitacyjnym też konczy mi sie w połowie czerwca roczny , jednak nie byłam jeszcze po operacji na rehabilitacji, czekam. Złożyłam dokumenty na rentę ,orzecznik dopiero 25-06-2023 wyda opinie, spokojnie myslę, że wydadzą opinie taką, iż bede mogła dokończyć leczenie .
Początkująca
12-06-2023, 04:45:58

Halina1967 11-06-2023, 09:16:41

Jestem na swiadczeniu rehablitacyjnym też konczy mi sie w połowie czerwca roczny , jednak nie byłam jeszcze po operacji na rehabilitacji, czekam. Złożyłam dokumenty na rentę ,orzecznik dopiero 25-06-2023 wyda opinie, spokojnie myslę, że wydadzą opinie taką, iż bede mogła dokończyć leczenie ./CYTAT]
Tak długo czekasz na rehabilitację . Gdzie masz złożone na nią w szpitalu rehabilitacyjnym czy w ośrodku ? Ja składałam do Ustronia na szpital . Mówili że 4- 6 miesięcy . Ja chciała bym wrócić już do pracy a rehabilitacja mnie blokuje .

Alina74
Początkująca
12-06-2023, 04:48:14

Halina 1967 jakoś dziwnie zlał się post z twoim . 😆
Alina74
Forumowiczka
15-06-2023, 02:53:59

Alina ja mam złożone w Reptach, oni maja podpisaną umowę z tym szpitalem gdzie byłam operowana (tak myślę ) bo to wszyscy mówią i zaraz dostałam skierowanie i mi powiedzieli gdzie mam dzwonić wiec czekam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: