Dziękuje za słowo 😘 otuchy,
kasiaka86 2023-02-23 09:18:13Bardzo dobra postawa! Pozytywne nastawienie to podstawa! My dokładamy swoje i będzie pięknie 3maj się dzielnie!! A jak to jest z kołnierzem? U mnie Np lekarz kazał samemu się zaopatrzeć l, podał firmę i heja, działaj człowieku. A swoją droga wiecie , że można dostać refundację na wyroby medyczne, Wy zaprawione w bojach to pewnie wiecie a ja się dowiedziałam jak mi robiono pedicure lecznicy i od słowa do słowa wyszło ;) Halinka jeszcze raz 3maj się dzielnie!Halina1967 2023-02-23 09:03:26
Hej dziewczyny wczoraj byłam u mojego operatora :) dowiedziałam się, że będę miała operowane dwa poziomy termin nie ulega zmianie może być, że pójdę 12 operacja 13. "zetnie " mi osteofity, przesunie przełyk ;) poobserwują mnie dwa, trzy dni i jak będzie dobrze do domu, kołnierz najprawdopodobniej pół twardy cokolwiek by to nie znaczyło na sezon rowerowy mam się nie nastawiać w tym roku. Jestem dobrej myśli bardzo rzeczowy i konkretny lekarz :) mam do niego pełne zaufanie, więc czekam na moją kolej.
Ciekawa jestem jak Mojra, myślami jestem z nią .... Miłego dziewczyny :)
Gość 2023-02-21 14:59:01W moich przypadkach było tak, że dostałam l4 na 30 dni a potem przedłużałam przez lekarza rodzinnego. Po pierwszej operacji byłam na zwolnieniu 3.5 miesiąca po drugiej wystarczył tylko miesiąc żeby wrócić do pracy.kasiaka86 2023-02-20 22:26:55oby było tylko lepiej! na długo dostałaś zwolnienie? właśnie pytanie do ogółu, ile zwyczajowo ma się zwolnienie po operacji? 4-6 tyg? pozdrówka i zdrówka ;)andzia1989andzia 2023-02-20 21:57:04
Hej chwilke mnie nie bylo gorsze dni bol lopatek barkow rano okropny bol karku mimo poduszki ortopedycznej i rwa
barkowa ehh jutro mija miesiac od operacji i juz czulam sie lepiej ma szczescie bolu gardla juz nie mam ale maly problem z jedzeniem jeszcze zostal trzymajcie sie szyjki i glowka do gory
Halina1967 2023-02-20 22:33:40
Andzia da się spać w ogóle na takiej poduszce ? Ja całe życie na brzuchu zasypiam 😱wiec na wznak to będzie koszmar, napisz czy możesz na boku trochę spać ☺️ mówisz o jedzeniu myślisz, ze wszyscy maja problemy przełykaniem ? Jak
To było u ciebie bo jesteś prawie świeżo po ? Trzymaj się mocno teraz tylko do przodu . Podpowiedz jakieś wskazówki tuż po. czy można głowę myć? Jak z podnoszeniem rąk ? Jak w ogóle w ciągu dnia się czujesz ?
andzia1989andzia 2023-02-23 18:13:50Generalnie poduszka ort. Jest calkiem ok spie na boku lewym albo prawym na plecach nie moge strasznie boli kark z jedzeniem jest problem bo lekarz przesuea krtan i do tego jest rurka intubacyjna jedni znosza lepiej inni gorzej polecam zaopatrzec sie w spray na bol gardla pierwszy tydzien mialam bardzo duzy problem z umyciem glowy musial robic to partner barz corka rak do gory podnosic nie wolno dlaczego nie pytalam ale mnie okropnie bolalo i kategoryczny zakaz potakiwania i kiwania glowa na prawo lewo kolnierz blokujeHalina1967 2023-02-20 22:33:40
Andzia da się spać w ogóle na takiej poduszce ? Ja całe życie na brzuchu zasypiam 😱wiec na wznak to będzie koszmar, napisz czy możesz na boku trochę spać ☺️ mówisz o jedzeniu myślisz, ze wszyscy maja problemy przełykaniem ? Jak
To było u ciebie bo jesteś prawie świeżo po ? Trzymaj się mocno teraz tylko do przodu . Podpowiedz jakieś wskazówki tuż po. czy można głowę myć? Jak z podnoszeniem rąk ? Jak w ogóle w ciągu dnia się czujesz ?
Gość 2023-02-23 20:03:32
Witam serdecznie , mam wyznaczoną na 20 marca operację kręgosłupa szyjnego na 3 poziomach mają być wstawione implanty . Mam pytanie , czy zawsze podczas takiej operacji jest tylko możliwość dojścia przez krtań czy bywają przypadki że są wstawiane implanty od tyłu kręgosłupa . Drugie pytanie ile mniej więcej po operacji przebywa się w szpitalu i co zabrać ze sobą ?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.