Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-02-2023, 14:12:06

Dziękuje za słowo 😘 otuchy,
gość
23-02-2023, 14:13:56

kasiaka86 2023-02-23 09:18:13
Halina1967 2023-02-23 09:03:26
Hej dziewczyny wczoraj byłam u mojego operatora :) dowiedziałam się, że będę miała operowane dwa poziomy termin nie ulega zmianie może być, że pójdę 12 operacja 13. "zetnie " mi osteofity, przesunie przełyk ;) poobserwują mnie dwa, trzy dni i jak będzie dobrze do domu, kołnierz najprawdopodobniej pół twardy cokolwiek by to nie znaczyło na sezon rowerowy mam się nie nastawiać w tym roku. Jestem dobrej myśli bardzo rzeczowy i konkretny lekarz :) mam do niego pełne zaufanie, więc czekam na moją kolej.
Ciekawa jestem jak Mojra, myślami jestem z nią .... Miłego dziewczyny :)
Bardzo dobra postawa! Pozytywne nastawienie to podstawa! My dokładamy swoje i będzie pięknie 3maj się dzielnie!! A jak to jest z kołnierzem? U mnie Np lekarz kazał samemu się zaopatrzeć l, podał firmę i heja, działaj człowieku. A swoją droga wiecie , że można dostać refundację na wyroby medyczne, Wy zaprawione w bojach to pewnie wiecie a ja się dowiedziałam jak mi robiono pedicure lecznicy i od słowa do słowa wyszło ;) Halinka jeszcze raz 3maj się dzielnie!
Forumowiczka
23-02-2023, 14:16:36

Dziękuje, 😍o refundacji mi lekarz wczoraj tez mówił a i ja wiedziałam, ze jakieś grosze do dopłaty będą wiec zobaczę co mi tam zaoferują☺️
Początkująca
23-02-2023, 17:02:38

Halina1967 przybwypisie ze szpitala ja dostalam kolnierz sztywny za darmo lekarz wypisal zlecenie i panie z sekretariatu wszystko zalatwily przyszedl rehabilitant z cala torba kolnierzy i dobral odpowiedni dla mnie chociaz smial sie ze jakby wiedzial ile ja waze to dal by mi dla dziecka
Początkująca
23-02-2023, 17:07:14

Gość 2023-02-21 14:59:01
kasiaka86 2023-02-20 22:26:55
andzia1989andzia 2023-02-20 21:57:04
Hej chwilke mnie nie bylo gorsze dni bol lopatek barkow rano okropny bol karku mimo poduszki ortopedycznej i rwa
barkowa ehh jutro mija miesiac od operacji i juz czulam sie lepiej ma szczescie bolu gardla juz nie mam ale maly problem z jedzeniem jeszcze zostal trzymajcie sie szyjki i glowka do gory
oby było tylko lepiej! na długo dostałaś zwolnienie? właśnie pytanie do ogółu, ile zwyczajowo ma się zwolnienie po operacji? 4-6 tyg? pozdrówka i zdrówka ;)
W moich przypadkach było tak, że dostałam l4 na 30 dni a potem przedłużałam przez lekarza rodzinnego. Po pierwszej operacji byłam na zwolnieniu 3.5 miesiąca po drugiej wystarczył tylko miesiąc żeby wrócić do pracy.
Mam nadzieje ze bedzie lepiej ale dzisiaj jest apogeum ja zwolnienie odbrazu dostalam na 3 miesiace
Początkująca
23-02-2023, 17:13:50

Halina1967 2023-02-20 22:33:40
Andzia da się spać w ogóle na takiej poduszce ? Ja całe życie na brzuchu zasypiam 😱wiec na wznak to będzie koszmar, napisz czy możesz na boku trochę spać ☺️ mówisz o jedzeniu myślisz, ze wszyscy maja problemy przełykaniem ? Jak
To było u ciebie bo jesteś prawie świeżo po ? Trzymaj się mocno teraz tylko do przodu . Podpowiedz jakieś wskazówki tuż po. czy można głowę myć? Jak z podnoszeniem rąk ? Jak w ogóle w ciągu dnia się czujesz ?
Generalnie poduszka ort. Jest calkiem ok spie na boku lewym albo prawym na plecach nie moge strasznie boli kark z jedzeniem jest problem bo lekarz przesuea krtan i do tego jest rurka intubacyjna jedni znosza lepiej inni gorzej polecam zaopatrzec sie w spray na bol gardla pierwszy tydzien mialam bardzo duzy problem z umyciem glowy musial robic to partner barz corka rak do gory podnosic nie wolno dlaczego nie pytalam ale mnie okropnie bolalo i kategoryczny zakaz potakiwania i kiwania glowa na prawo lewo kolnierz blokuje
gość
23-02-2023, 19:03:32

Witam serdecznie , mam wyznaczoną na 20 marca operację kręgosłupa szyjnego na 3 poziomach mają być wstawione implanty . Mam pytanie , czy zawsze podczas takiej operacji jest tylko możliwość dojścia przez krtań czy bywają przypadki że są wstawiane implanty od tyłu kręgosłupa . Drugie pytanie ile mniej więcej po operacji przebywa się w szpitalu i co zabrać ze sobą ?
Forumowiczka
23-02-2023, 19:58:48

andzia1989andzia 2023-02-23 18:13:50
Halina1967 2023-02-20 22:33:40
Andzia da się spać w ogóle na takiej poduszce ? Ja całe życie na brzuchu zasypiam 😱wiec na wznak to będzie koszmar, napisz czy możesz na boku trochę spać ☺️ mówisz o jedzeniu myślisz, ze wszyscy maja problemy przełykaniem ? Jak
To było u ciebie bo jesteś prawie świeżo po ? Trzymaj się mocno teraz tylko do przodu . Podpowiedz jakieś wskazówki tuż po. czy można głowę myć? Jak z podnoszeniem rąk ? Jak w ogóle w ciągu dnia się czujesz ?
Generalnie poduszka ort. Jest calkiem ok spie na boku lewym albo prawym na plecach nie moge strasznie boli kark z jedzeniem jest problem bo lekarz przesuea krtan i do tego jest rurka intubacyjna jedni znosza lepiej inni gorzej polecam zaopatrzec sie w spray na bol gardla pierwszy tydzien mialam bardzo duzy problem z umyciem glowy musial robic to partner barz corka rak do gory podnosic nie wolno dlaczego nie pytalam ale mnie okropnie bolalo i kategoryczny zakaz potakiwania i kiwania glowa na prawo lewo kolnierz blokuje
gość
23-02-2023, 20:04:55

Gość 2023-02-23 20:03:32
Witam serdecznie , mam wyznaczoną na 20 marca operację kręgosłupa szyjnego na 3 poziomach mają być wstawione implanty . Mam pytanie , czy zawsze podczas takiej operacji jest tylko możliwość dojścia przez krtań czy bywają przypadki że są wstawiane implanty od tyłu kręgosłupa . Drugie pytanie ile mniej więcej po operacji przebywa się w szpitalu i co zabrać ze sobą ?
Hej! To już jest raczej standard - operacje z dostępu przedniego. Pobyt w szpitalu - zależy... ja po pierwszej operacji wyszłam do domu po 6 dobie, po drugiej operacji po 3 dobie. To tak jak z kołnierzem... za pierwszym razem musiałam nosić na stałe przez miesiąc, przy drugiej operacji nie miałam kołnierza w ogóle! Co lekarz I szpital to inna praktyka... co zabrać ze sobą - standardowa " wyprawka" plus dobrze mieć ze sobą spray na ból gardła... po zabiegu bardzo boli, z uwagi na intubację i ingerencję w krtań/przełyk. Pierwsze dni nie są łatwe...
Forumowiczka
23-02-2023, 20:13:05

Andzia dzięki za info, bardzo pomagają takie podpowiedzi, wiesz co cię czeka, a ja jestem taka , ze lubię wiedzieć jak jeszcze co się coś przypomnij dawaj znać 🥰

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: