Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
21-02-2023, 02:15:18

hamer 2023-02-21 01:04:41
Skierowanie trzeba złożyć w przepisowym terminie, żeby weszło w tryb rehabilitacji poszpitalnej. Natomiast zdrowy rozsądek mówi, że jeżeli neurochirurg nie pozwala i poprze to stosownym zaświadczeniem, czy to zastrzegając termin od razu na skierowaniu, czy późniejszym zaświadczeniem, to tam też pracują lekarze i taki argument raczej jest dla nich wiążący. Wiem, że znajoma przekładała u nich termin na ogólnoustrojowej, też szpitalnej, z powodu nagłej zmiany pracy, gdzie nie mogła sobie pozwolić od razu na trzytygodniowe zwolnienie i przychylili się do tego. Więc argument medyczny jest raczej mocnym powodem. Ale to glos rozsądku nie pełnej wiedzy.
Jak przesyłają wstępną odpowiedź, że zakwalifikowali to była, nie wiem czy nadal jest, wytłuszczona informacja, że rezygnacja z terminu oznacza skreślenie z kolejki. Ale nie trzeba się tym przejmować w przypadku uzasadnienia medycznego. Dotyczy to raczej kaprysów związanych z nieodpowiadającym terminem, za zimno, za ciepło, za deszczowo itp błahych powodów.
Mojra, proponuję żebyś nie trapiła sobie na razie głowy potencjalnymi trudnościami. Przed sobą za dwa dni masz wyzwanie operacyjne. Podejdź do tego jak i do przebiegu pooperacyjnego z przekonaniem, że wszystko pójdzie książkowo, bo niby dlaczego miałoby nie pójść. A jeżeli z czasem pojawi się jakiś problem, wtedy znajdzie się rada
Forumowiczka
21-02-2023, 02:23:27

Zosia 😍co w moim przypadku operacja 13-03 świadczenie rehabilitacyjne do 25-06-2023 i to już wyczerpanie 12 miesięcy złożyć o sanatorium szpitalne ? I dokumenty na rentę ? Ja już nie pracuje i nie mam gdzie wrócić do pracy. Czy w moim przypadku tylko na rentę a później już data o sanatorium nie ma znaczenia, może będziesz mogła coś doradzić, dziękuje mój rocznik znasz ☺️
Forumowiczka
21-02-2023, 06:51:04

Skierowanie trzeba złożyć w przepisowym terminie, żeby weszło w tryb rehabilitacji poszpitalnej. Natomiast zdrowy rozsądek mówi, że jeżeli neurochirurg nie pozwala i poprze to stosownym zaświadczeniem, czy to zastrzegając termin od razu na skierowaniu, czy późniejszym zaświadczeniem, to tam też pracują lekarze i taki argument raczej jest dla nich wiążący. Wiem, że znajoma przekładała u nich termin na ogólnoustrojowej, też szpitalnej, z powodu nagłej zmiany pracy, gdzie nie mogła sobie pozwolić od razu na trzytygodniowe zwolnienie i przychylili się do tego. Więc argument medyczny jest raczej mocnym powodem. Ale to glos rozsądku nie pełnej wiedzy.
Jak przesyłają wstępną odpowiedź, że zakwalifikowali to była, nie wiem czy nadal jest, wytłuszczona informacja, że rezygnacja z terminu oznacza skreślenie z kolejki. Ale nie trzeba się tym przejmować w przypadku uzasadnienia medycznego. Dotyczy to raczej kaprysów związanych z nieodpowiadającym terminem, za zimno, za ciepło, za deszczowo itp błahych powodów.
Mojra, proponuję żebyś nie trapiła sobie na razie głowy potencjalnymi trudnościami. Przed sobą za dwa dni masz wyzwanie operacyjne. Podejdź do tego jak i do przebiegu pooperacyjnego z przekonaniem, że wszystko pójdzie książkowo, bo niby dlaczego miałoby nie pójść. A jeżeli z czasem pojawi się jakiś problem, wtedy znajdzie się rada
Zosiu ja zwykle masz rację tylko u mnie w tym pofałdowanym rozumie tak się dzieje, że wiele możliwości na zaś rozpatruje. Dziękuję za cierpliwe i bardzo wyczerpujące odpowiedzi
Jutro startuje na neurochirurgię i zobaczymy jakie będzie lądowanie?
Mojra
Początkująca
21-02-2023, 07:14:20

Mojra44
To już jutro
Będę bardzo mocno trzymać kciuki.
😊
Forumowiczka
21-02-2023, 07:16:31

Mojra44 2023-02-21 07:51:04
Zosiu ja zwykle masz rację tylko u mnie w tym pofałdowanym rozumie tak się dzieje, że wiele możliwości na zaś rozpatruje. Dziękuję za cierpliwe i bardzo wyczerpujące odpowiedzi
Zosiu nie gniewaj się ale urodziło mi się jeszcze jedno pytanie
Ja byłam dawno w z prewencji rentowej w sanatorium w miejscowości Wieniec-Zdrój oraz byłam na turnusie rehabilitacyjnym z środków PFRON. Porównując te dwie formy to jak niebo do ziemi ponieważ o wiele więcej zabiegów jest w sanatorium.
Czy masz możliwość porównania oczywiście jak byłaś rehabilitacji poszpitalnej z tymi dwoma co wymieniłam od względem ilości i jakości zabiegów?
Mojra
Forumowiczka
21-02-2023, 07:19:49

Zumba123 2023-02-21 08:14:20
Mojra44
To już jutro
Będę bardzo mocno trzymać kciuki.
😊
Noooo dam znać jak wyląduje szkoda, że zniknęła z forum Florentynka z powodów technicznych bo Ona też ma być operowana tam gdzie ja. Chyba że zalogowała się na inny Nic i nie zdradza jaki
Mojra
Forumowiczka
21-02-2023, 07:25:39

Mojra44 2023-02-21 08:16:31
Mojra44 2023-02-21 07:51:04
Zosiu nie gniewaj się ale urodziło mi się jeszcze jedno pytanie
Ja byłam dawno w z prewencji rentowej w sanatorium w miejscowości Wieniec-Zdrój oraz byłam na turnusie rehabilitacyjnym z środków PFRON. Porównując te dwie formy to jak niebo do ziemi ponieważ o wiele więcej zabiegów jest w sanatorium.
Czy masz możliwość porównania oczywiście jak byłaś rehabilitacji poszpitalnej z tymi dwoma co wymieniłam od względem ilości i jakości zabiegów?
Forumowiczka
21-02-2023, 07:30:48

Mojra zalogowałam się na stronę o której wspomniała Zosia" opinie o sanatoriach " właśnie, ktoś wspomniał o Jutrzenka Wieniec Zdrój ponoć kiepsko informacja z 19-02-2023 ponoć rehabilitacje bez szału :( tylko podpowiadam może poczytaj :) wiesz nikomu jeszcze się tak naprawdę nie dogodziło nie ma natomiast porównań o ilości zabiegów .
gość
21-02-2023, 13:59:01

kasiaka86 2023-02-20 22:26:55
andzia1989andzia 2023-02-20 21:57:04
Hej chwilke mnie nie bylo gorsze dni bol lopatek barkow rano okropny bol karku mimo poduszki ortopedycznej i rwa
barkowa ehh jutro mija miesiac od operacji i juz czulam sie lepiej ma szczescie bolu gardla juz nie mam ale maly problem z jedzeniem jeszcze zostal trzymajcie sie szyjki i glowka do gory
oby było tylko lepiej! na długo dostałaś zwolnienie? właśnie pytanie do ogółu, ile zwyczajowo ma się zwolnienie po operacji? 4-6 tyg? pozdrówka i zdrówka ;)
W moich przypadkach było tak, że dostałam l4 na 30 dni a potem przedłużałam przez lekarza rodzinnego. Po pierwszej operacji byłam na zwolnieniu 3.5 miesiąca po drugiej wystarczył tylko miesiąc żeby wrócić do pracy.
gość
21-02-2023, 14:08:50

Halina1967 2023-02-20 22:39:21
Jak ja kocham takie wpisy NAHAK dzięki , napewno nie było kolorowo ale optymizm podziwiam, miałaś dwie już doświadczona jesteś, tylko powiedz dlaczego ta druga? Po pierwszej operacji nadwyrężyły się te drugie czy inny powód
Trudno ocenić, czy to, że posypały się kolejne 2 kręgi jest wynikiem nienaturalnego nacisku, który spowodował implant. Przy pierwszej operacji lekarz zdecydował robić tylko jeden poziom .... ale jak życie pokazało po roku trzeba było robić kolejne dwa.
Za każdym razem problem był ten sam - przepukliny z uciskiem na rdzen.
Zdecydowałam się, że drugą operację przeprowadzi inny lekarz w innym szpitalu... było o niebo lepiej pod każdym względem! Może dlatego tak szybko wróciłam do formy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: