hamer 2023-02-21 01:04:41
Skierowanie trzeba złożyć w przepisowym terminie, żeby weszło w tryb rehabilitacji poszpitalnej. Natomiast zdrowy rozsądek mówi, że jeżeli neurochirurg nie pozwala i poprze to stosownym zaświadczeniem, czy to zastrzegając termin od razu na skierowaniu, czy późniejszym zaświadczeniem, to tam też pracują lekarze i taki argument raczej jest dla nich wiążący. Wiem, że znajoma przekładała u nich termin na ogólnoustrojowej, też szpitalnej, z powodu nagłej zmiany pracy, gdzie nie mogła sobie pozwolić od razu na trzytygodniowe zwolnienie i przychylili się do tego. Więc argument medyczny jest raczej mocnym powodem. Ale to glos rozsądku nie pełnej wiedzy.
Jak przesyłają wstępną odpowiedź, że zakwalifikowali to była, nie wiem czy nadal jest, wytłuszczona informacja, że rezygnacja z terminu oznacza skreślenie z kolejki. Ale nie trzeba się tym przejmować w przypadku uzasadnienia medycznego. Dotyczy to raczej kaprysów związanych z nieodpowiadającym terminem, za zimno, za ciepło, za deszczowo itp błahych powodów.
Mojra, proponuję żebyś nie trapiła sobie na razie głowy potencjalnymi trudnościami. Przed sobą za dwa dni masz wyzwanie operacyjne. Podejdź do tego jak i do przebiegu pooperacyjnego z przekonaniem, że wszystko pójdzie książkowo, bo niby dlaczego miałoby nie pójść. A jeżeli z czasem pojawi się jakiś problem, wtedy znajdzie się rada