W Krakowie teraz ok. 150 zł za wizytę, ale w innych rejonach ceny mogą być inne.
Nie zrozum mnie źle, ja nie twierdzę, że nie da się bez osteopaty dojść do pełnej formy. Ja tak zrobiłam i efekt był dobry.
Zresztą w różnych sytuacjach konsultowałam się z osteopatą i cenię sobie tych specjalistów.
Dwa lata temu moja córka narzekała na ból w biodrze. Poszłam do ortopedy dziecięcego, popatrzył i stwierdził że jedna noga jest krótsza i stąd ból. Kazał wkładać zapiętek do buta 🥴. Poszłam do osteopaty żeby to skonsultować, zmierzył metrem obie nogi i były równe, ale miednica była zrotowana. Ustawił miednicę w prawidłowej pozycji, pokazał córce przy jakich ruchach, nawykach może dojść do takich sytuacji i ćwiczenia, którymi może sobie pomagać. Od tej pory jest spokój, bez zapięta w bucie. Pomógł mi też przy refleksie żołądka u 8- cio miesięcznego synka.
Może kiedyś u nas też osteopatia będzie bardziej popularna. Już powstały studia. Do tej pory osteopaci kształcili się najczęściej w Belgii i w Niemczech. Ja „odkryłam” osteopatię w USA.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7
Implanty ruchome Aesculap activ C