Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-03-2021, 16:24:02

KasiaSwiebodzin 2021-03-12 17:24:37
Hop hop jaka cisza...
A jak Gość, który miał operację w Nowej Soli?? Wszystko dobrze mam nadzieję
Hejka. U mnie wszystko ok . Po operacji o dziwo normalnie mówiłem, ale ucisk w gardle przy jedzeniu i piciu przez pierwsze dwa dni to istny koszmar. Po 3 tyg zacząłem odczuwać lekko barki ,czuje pieczenie i ciągnięcie w szyii jak chce ją poruszać, Ale to podobno normalne. Dezorientuje mnie tylko blizna . Była płaska A nagle ją wybrzuszylo lekko i zaczęła boleć. Oby nie jakieś nowe paskudztwo. Teraz mam dylemat. Bo mam skierowanie na oddział rehabilitacyjny. A jakoś w dobie covida nie widzę się zamkniętym msc w 1 budynku. I myślę, czy uda się dochodzić na zabiegi. W końcu i tak lekarz powiedział, że mogę tylko na zabiegi chodzić i lekkie ćwiczenia korekcyjne A tak dopiero normalna rehabilitacja za 6-8 msc.
Wtajemniczona
15-03-2021, 16:51:37

Też nie poszłam na oddział rehabilitacyjny. Najpierw zabiegi były zawieszone, a później stwierdziłam, że nie mogę iść na tak długo. Za to cały czas korzystam z pomocy fizjoterapeuty 2h w tygodniu. Co tydzień mam nowe cwiczenia, blizną też się zajęła. A czemu rehabilitacja za 6-8 mscy? Ja zaczęłam po ok miesiącu, a na lasery itp. wcale się nie zapisałam.
Barki i szyja też mnie długo ciągnęły, szczególnie po ćwiczeniach ale to się musi wszystko rozciągnąć i rozruszać na nowo.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
gość
16-03-2021, 00:59:38

Z tego co mi doktor powiedział, do czasu zrostu kostnego żadnych większych rehabilitacji. Tylko zabiegi i lekkie ćwiczenia oraz nauka jak żyć i jaką postawę przybierać z implantem.
Wtajemniczona
16-03-2021, 07:02:38

Tak, na początek lekkie ćwiczenia. Ale polecam fizjoterapeutę - wymasuje, wyluzuje i pokaże dopasowane ćwiczenia
A ile poziomów masz zrobione Gościu? Byłeś już w poradni przy szpitalu na kontroli?
gość
16-03-2021, 07:33:32

Na razie mam c5c6. Sąsiednie kręgi małe przepukliny czyli z zczasem na bank czekają mnie kolejne operacje.Dopiero 20 kwietnia. Na początku się nie dało ,bo doktor ma urlop. A do innych nie chciałem iść na kontrolę.
U mnie na tyle dobrze jest,że ćwiczyłem przed operacją. Jest mniejszy ból, ale czuję sztywność karku w miejscu operowanym ,a jak się zapomnę i pochylę to mam ochotę wymiotować. Ale różnica przed i po operacji jest ogromna. Gdybym jeszcze raz miał się ciąć, poszedłbym
Forumowicz
16-03-2021, 18:57:37

Gościu ( wpis wyżej).
Tych gości jest kilku, nie wiadomo który pisze. Trzeba by śledzić i dopasowywać treść.
Mnie to nie bawi. Nie chcesz się zarejestrować to przynajmniej się podpisz. Będzie łatwiej.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
16-03-2021, 19:17:13

Fakt. Dużo gości ostatnio ;) jakby się wszyscy zalogowali i zrobili opisy kto ma co zrobione to by dopiero wszystko ładnie ułatwiło
gość
16-03-2021, 19:54:28

*** pis
Forumowicz
16-03-2021, 19:56:24

Człowiek ma nie tylko kręgosłup .... ma też zęby.
Dla rozluźnienia opowiem Wam "bajkę". ( to jest fakt).
Znana mi osoba jutro idzie do dentysty. Boi się jak jasna cholera i tak ma od około 10 lat. A było to tak.
Wówczas czyli 10 lat nazad miał do leczenia zęba nr 5. Poszedł do dentysty z polecenia, że niby dobry. Poszedł prywatnie. Na jego nieszczęście w gabinecie była córka dentysty, studentka stomatologi. Tatuś , chyba celem praktyki, polecił córce wyborowanie tej nr 5. i wyszedł na chwilę ( do WC). Córcia oczywiście z zapałem wyborowała .... ale "czwórkę". Tatuś wrócił , zobaczył i cicho mrukną pod nosem,... "cholera to nie ten" ( cicho ale pacjent usłyszał).
Coś tam jeszcze gmerali, coś kitowali, forsę wzięli.
Dalej było taak, że ten nieszczęśnik po kilku dniach i boleściach wyrwał oba zęby.
Teraz znowu idzie ( do innego) ale wspomnienia, niczym natręctwa wracają.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
17-03-2021, 09:41:35

Hej, pisałam wcześniej jako gość( psycholog) operacja czeka mnie w kwietniu (19). C5, c6 i C6, c7. Usunięcie przepuklin plus implanty. Mam też takie pytanie: w rdzeniu szyjnym stwierdzono jamę syringomielia. Miał ktoś z Was taki wytwor? Mój neurolog twierdzi, że z powodu ucisku przepuklin i przesunięcia kręgu?
Basia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: